| Raminta ŠANTARAITĖ |
| Written by Administrator | |||
|
Šilkapirščio burtai
Smaragdiniu laukų pušynu Žingsniuoja šilkapirštis ilgesys. Jis savo rankomis gėles apkloja, O žmonėms rodos: jis – tik debesis.
Ir ten, tarp užburtų gėlynų, Užsiliepsnojo laumžirgio širdis. Pamilęs auksaplaukės pienės veidą Jis virpa laukdamas, kol ji pražys.
Praslinkus ilgesio šešėliui auštant Rasa nuplovė šilką nuo žiedų. Geltonas pienės veidas pūku Išsisklaidė virš laumžirgio sparnų.
Mėlynakis dangus
Pamilusi tą paiką mėlynakį dangų vasarą bėgioju debesim nuoga. Išdrįsusi tik paryčiais žvejosiu jo nebylius žvilgsnius nematomam tinkle.
Oi ne! Nepagalvoki, kad šitaip sužavėt aš ketinu tave. Ir nebandyki nusijuokti, kai sniegas išbyrės cukraus pudra. Tik nemanyk, kad aš viena, įsimylėjus paiką mėlynakį dangų, nuoga brendu puria vandens garų puta; esu aš apsigobus ryto saule ir vasaros aksomine skraiste...
Donata GAVĖNAITĖ
Palinkėsiu
Palinkėsiu tau trupučio ramybės – Aš žinau, kaip šiandien jauties. Palinkėsiu, kad viskas sugrįžtų Arba pasikeistų, kad pajustum tylą nakties.
Palinkėsiu trumpų akimirkų, Kad išmoktum jas vertinti geriau. Palinkėsiu daugiau šypsenų, Kad jas saugotum atminty ilgiau.
Palinkėsiu paprasto ryto, Kada saulė nušviečia stogus. Palinkėsiu vakaro magiško, Lempų šviesos ir mėnesienos gražios.
Nerašysiu atvirukų, Nepirksiu pigių dovanų. Geriau viską įdėsiu tiesiai į širdį, Nors ir nežinosi, nuo ko visa tai ir kodėl.
Išsivadavimas
Kai negali patikėti, Kai negali galvoti, Kai atsakymas toli, O širdis taip tiki viltim.
Kai tikėjimas sudūžta, Kai didvyriai krinta, Kai vėjas pelenus neša, O pirštai patys kažką rašo...
Baigiasi karas širdyje, Tavyje taip šviesu, Lūpos pačios dainuoja, O širdis svajoja...
Nežinai, kas bus toliau, Nežinai, kas bus rytoj, O kam tai rūpi, Kai nakty taip šviesu?
Netikri veidai
Žmonės ateina, Žmonės išeina. Veidas lyg kaukė Šypsos – ir tyli. Keista matyti Bent vieną jausmingą, Žmogų, kuris Kaukės pristigo. O aš čia viena, Jausminga, tikra... Lietaus lašu nuprausta, Saulės ir vėjo paliesta, Paukščio sparno globota, Jūros deivių sūpuota. Tai aš.
|