Kviečia rašyti nacionalinį diktantą

Po kelerių metų pertraukos vėl rengiamas Nacionalinis diktantas. Kovo 15 d. 11 val. jis bus transliuojamas per LRT radiją bei portale lrt.lt.

„Rašyti diktantą kviečiame visus. Savo kalba galime rūpintis tik mes patys. Net jei klystame rašydami ar kalbėdami, visada galime tobulėti – kartu su draugais, kolegomis ar bendramoksliais. Tik kiekvieno mūsų apsisprendimas lems, kokia ateityje bus lietuvių kalba“, – teigia Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Prie kalbos šventės kviečiamos prisijungti bibliotekos, savivaldybės, įstaigos, įmonės, mokyklos ir užsienio lietuvių bendruomenės. Įmonės ir organizacijos diktantą galės rašyti savo patalpose, o užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir konkurse galės dalyvauti kovo 16–17 d. sau patogiu metu.

Tradiciškai bus išrinktas raštingiausias mokinys, raštingiausias suaugusysis ir raštingiausias užsienio lietuvis. Diktanto finalas bus rengiamas gegužės mėnesį Vilniuje.

Pasitikrinti savo raštingumą kviečiami ir ukmergiškiai. Diktantas bus rašomas Ukmergės rajono savivaldybės 2-o aukšto salėje (13 kab.). Norinčiuosius rašyti diktantą prašoma registruotis (8 340) 60309, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų