Remontą žada pradėti jau greitai

Dainiaus Vyto nuotr. Antakalnio gatvė laukia remonto. Dainiaus Vyto nuotr. Antakalnio gatvė laukia remonto.

Pastaruoju metu gyventojų pasipiktinimo objektu tapo viena iš pagrindinių Ukmergėje – Antakalnio – gatvė.

Pernai ji buvo išrausta tiesiant požemines trasas, o žadama kelio dangos rekonstrukcija vis nepradedama.

Ukmergės rajono savivaldybė ramina, kad po kelių savaičių baigiamieji jos rekonstravimo darbai turėtų prasidėti.

Skelbiama, kad balandžio 9 d. baigėsi supaprastinto atviro konkurso būdu vykdytas viešasis pirkimas. Tiekėjų pasiūlymai vertinti pagal kainą ir darbų atlikimo terminą.

Savivaldybė skelbia, kad pasiūlymus pateikė 5 bendrovės, vienos iš jų pasiūlymas atmestas dėl per didelės kainos.

Sutartį su konkurso laimėtoju planuojama pasirašyti artimiausiu metu.

Antakalnio gatvės rekonstravimo darbai finansuojami valstybės ir savivaldybės biudžeto lėšomis. Darbai perkami pagal techninį darbo projektą „Susisiekimo komunikacijų paskirties statinio, Antakalnio gatvės Ukmergės mieste, rekonstravimo projektas“.

Rangovui teks atlikti visus baigtinius darbus, numatytus techniniame projekte – bus rekonstruota 1,534 km ilgio gatvės važiuojamoji dalis, įrengti šaligatviai abiejose jos pusėse, taip pat pėsčiųjų ir dviračių takai, automobilių stovėjimo aikštelės.

„Baigtinių rekonstravimo darbų paslaugos pirkimo procedūras teko gerokai pavėlinti dėl Kultūros paveldo departamento Vilniaus teritorinio skyriaus veiksmų. Kaip žinia, pernai liepą Antakalnio g. pradėjus paviršinių nuotekų tinklų statybos ir rekonstravimo darbus – nuėmus asfaltą ir iškasus apie 2,5 m pločio trasos vietą – atsivėrė akmeninis grindinys. Dėl šio radinio Kultūros paveldo departamentas sustabdė darbus, vėliau ilgai užtruko visi derinimo klausimai su paveldosaugininkais, kiek, kaip ir kur tą grindinį turėtume palikti, išsaugoti“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų