Alkoholis nugali motinystės jausmus

As­ta KROGERTIENĖ

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai

 

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai la­bai grei­tai pa­jun­ta, kuo­met pra­de­da­mos mo­kė­ti pa­šal­pos. Pra­ėju­sią sa­vai­tę į ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą bu­vo pri­sta­ty­tos dvi gir­tos ma­mos, ku­rios ga­vusios pa­šal­pas nu­spren­dė at­si­pa­lai­duo­ti.

 

Bir­že­lio 13 d. po pie­tų po­li­ci­jos bu­dė­to­jams pa­skam­bi­nę uk­mer­giš­kiai pra­ne­šė apie gir­tą mo­te­rį, su dviem vy­riš­kiais šli­ti­nė­jan­čią mies­to cen­tre. Ma­čiu­sie­ji to­kią sce­ną bu­vo su­krės­ti – ma­ža mer­gy­tė bu­vo ne­pri­žiū­ri­ma, o kai ją pa­ban­dė neš­ti vie­nas iš dė­džių, grei­čiau­siai jai ne­pa­žįs­ta­mų, ėmė verk­ti.

Nu­vy­kę po­li­ci­jos pa­tru­liai ne­blai­vią ma­mą ir jos pus­an­trų me­tu­kų mer­gai­tę at­ve­žė į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą. Nu­sta­ty­ta, kad tai uk­mer­giš­kė V. U. Al­ko­tes­te­riu jai bu­vo pa­tik­rin­tas gir­tu­mas, mo­te­ris pri­pū­tė 3,08 prom., tai yra sun­kus gir­tu­mo laips­nis.

Ji bu­vo pa­tal­pin­ta į areš­ti­nę, o ma­žy­le rū­pi­no­si pre­ven­ci­jos po­sky­rio ne­pil­na­me­čių rei­ka­lų spe­cia­lis­tės. Mer­gai­tė nu­ri­mo, ir nors ap­link jai bu­vo tik ne­pa­žįs­ta­mi žmo­nės, karts nuo kar­to pa­kal­bin­ta nu­si­šyp­so­da­vo. Vė­liau ma­žy­lė bu­vo per­duo­ta Vai­kų glo­bos na­mų auk­lė­to­jams ir ap­gy­ven­din­ta lai­ki­nos glo­bos gru­pė­je. Pus­an­trų me­tu­kų mer­gy­tė į šią gru­pę pa­ten­ka jau tre­čią kar­tą. V. U. au­gi­na dar vie­ną 4 me­tu­kų duk­re­lę. Vi­sa po­li­ci­jos pa­rei­gū­nų su­rink­ta me­džia­ga per­duo­ta Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Vai­ko tei­sių apsaugos sky­riui, ku­ris spręs klau­si­mą dėl V. U. pa­trau­ki­mo ad­mi­nist­ra­ci­nėn at­sa­ko­my­bėn.

Dar vie­ną mo­te­rį pa­tru­liai į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą pri­sta­tė iš Lė­no kai­mo. Bu­vo gau­tas pra­ne­ši­mas apie su­gy­ven­ti­nių kon­flik­tą ir muš­ty­nes, to­dėl pa­rei­gū­nai nu­vy­ko iš­si­aiš­kin­ti. Ant že­mės gu­lė­jęs vy­riš­kis tei­gė esąs pri­muš­tas mo­ters, o čia pat bu­vu­si ge­ro­kai įkau­šu­si po­ra ėmė ko­ne­veik­ti pa­rei­gū­nus. Gir­ta mo­te­ris įžei­di­nė­jo ir kumš­čia­vo­si.

Po­re­lė nu­ri­mo tik tuo­met, kai bu­vo už­dė­ti ant­ran­kiai. Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te nu­sta­ty­ta, kad tai Lė­no kai­mo gy­ven­to­jai E. B. (g. 1973 m.) ir J. S. J. (g. 1953 m.). Mo­te­riai nu­sta­ty­tas 2,22 prom. gir­tu­mas, o vy­rui – 1,91 prom.

E. B., na­muo­se au­gi­nan­ti tris vai­kus, yra nėš­čia. Su­ra­šius ad­mi­nist­ra­ci­nės tei­sės pa­žei­di­mų pro­to­ko­lą ji bu­vo iš­leis­ta na­mo. Dėl pa­si­prie­ši­ni­mo po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams bei tei­sė­tų jų rei­ka­la­vi­mų ne­vyk­dy­mo E. B. ir J. S. J. pra­dė­tos ad­mi­nist­ra­ci­nių tei­sės pa­žei­di­mų by­lų tei­se­nos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų