Spausdinti šį puslapį

Ant kurorto stalo – sveikuoliški patiekalai

Zi­ta BATAITIENĖ

 

Pa­lan­go­je įvy­ko tūks­tan­čio sta­lų šven­tė vi­sai šei­mai „Pa­lan­gos sta­las 2012“. Tarp gau­sy­bės da­ly­vių ga­lė­jai su­tik­ti ir uk­mer­giš­kius – Se­na­mies­čio pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ki­nius ir mo­ky­to­jus.

 

Dai­vos Verž­bic­kie­nės  nuotr. Se­na­mies­čio pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ki­niai ir mo­ky­to­jai šven­tė­je Pa­lan­go­je.

Ba­sa­na­vi­čiaus gat­vė Pa­lan­go­je kve­pė­jo ke­pa­ma žu­vi­mi, ėrie­nos keps­niais, bul­vi­niais bly­nais, o svei­kos gy­ven­se­nos pro­pa­guo­to­jai siū­lė svei­kuo­liš­kus sal­du­my­nus ir duo­ną.

Vieš­bu­čio „Prie par­ko“ sa­vi­nin­kai įgy­ven­di­no idė­ją iš­kep­ti il­giau­sią šaš­ly­ką. 12 met­rų šaš­ly­kui pri­rei­kė 14 ki­log­ra­mų mė­sos. Ieš­mai bu­vo su­tvir­tin­ti varž­tais, ir mil­ži­niš­kas keps­nys su­ko­si virš ža­ri­jų... Šaš­ly­ku gar­džia­vo­si vi­si su­si­rin­ku­sie­ji.

Pa­lan­gos gat­vė­se vei­kė ru­dens gė­ry­bių, gė­lių puokš­čių pa­ro­dos, sa­vo pa­slau­gas pri­sta­tė sa­na­to­ri­jos. Į ku­ror­tą su­va­žia­vo ne tik Lie­tu­vos, bet ir Ru­si­jos, Lat­vi­jos, Vo­kie­ti­jos pre­ky­bi­nin­kai, kon­cer­ta­vo sa­vi­veik­li­nin­kai.

Uk­mer­gės Se­na­mies­čio pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ky­to­jos Ni­jo­lė Gro­tu­zie­nė ir Žyd­ra Ka­ran­ke­vi­čė bei di­rek­to­rė Aud­ra Use­lie­nė į pa­jū­rį at­ve­žė bū­rį mo­kyk­los ket­vir­to­kų. Vai­kai šven­tei pa­tys pa­ruo­šė džio­vin­tų vai­sių sal­dai­nių, gri­kių tor­tą, da­tu­les, mir­ky­tas sva­rai­nių si­ru­pe, ir ki­tų gar­du­my­nų.

Se­na­mies­čio pa­grin­di­nės mo­kyk­los at­sto­vai jau ket­vir­tą kar­tą da­ly­vau­ja tra­di­ci­nė­je Pa­lan­gos šven­tė­je. Mo­kyk­lo­je dės­to­mas svei­kos gy­ven­se­nos kur­sas, vei­kia svei­kos gy­ven­se­nos bū­re­lis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)