Spausdinti šį puslapį

Apdovanotos geriausios bibliotekininkės

Už ypa­tin­gus veik­los re­zul­ta­tus Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos dar­buo­to­jams kas­met ski­ria­mos ge­riau­sio bib­lio­te­ki­nin­ko no­mi­na­ci­jos. Tre­čia­die­nį jos iš­da­lin­tos Dai­na­vos, Žel­vos ir Pet­ro­nių pa­da­li­nių bib­lio­te­ki­nin­kėms.

 

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.Ge­riau­sios bib­lio­te­ki­nin­kės (iš kai­rės): Re­gi­na Zim­blie­nė, Dan­guo­lė Ga­bi­nai­tie­nė ir Lo­li­ta Gri­či­nie­nė.

 

Kan­di­da­tū­ras ver­ti­no Ge­riau­sio 2011 me­tų bib­lio­te­ki­nin­ko kon­kur­so ko­mi­si­ja.

Viena iš no­mi­na­ci­jų – „Už kū­ry­biš­ką nau­jų tech­no­lo­gi­jų tai­ky­mą, kraš­to ver­ty­bių puo­se­lė­ji­mą ir is­to­ri­jos įam­ži­ni­mą skait­me­ni­nia­me fil­me „Vis­kas kei­sis“. Ji skir­ta Dai­na­vos kai­mo pa­da­li­nio vy­res­nia­jai bib­lio­te­ki­nin­kei Lo­li­tai Gri­či­nie­nei.


Nors bib­lio­te­ko­je ji dir­ba dar ne­il­gai, ne­tru­ko pa­si­ner­ti į kul­tū­ri­nę, pro­jek­ti­nę veik­lą, o Dai­na­vos bib­lio­te­ka spar­čiai žen­gia su nau­jo­vė­mis. Vyks­ta ben­dri ren­gi­niai su L. Gri­či­nie­nės su­bur­tu veik­lių mo­te­rų klu­bu, ben­dra­dar­biau­ja­ma su Del­tu­vos se­niū­ni­ja.


Žel­vos kai­mo pa­da­li­nio vy­res­nio­ji bib­lio­te­ki­nin­kė Dan­guo­lė Ga­bi­nai­tie­nė ap­do­va­no­ta už Žel­vos ka­ta­li­kiš­kų­jų se­ne­lių na­mų gy­ven­to­jų kul­tū­ri­nių ir dva­si­nių po­rei­kių ten­ki­ni­mą, skir­tin­gų kar­tų ben­dra­vi­mo ska­ti­ni­mą ir so­cia­li­nės at­skir­ties ma­ži­ni­mą.


Mi­nė­tų na­mų gy­ven­to­jams ma­žie­ji D. Ga­bi­nai­tie­nės skai­ty­to­jai ypa­tin­gai skaid­ri­na die­nas. Jos ly­di­mi, ap­lan­ko se­ne­lius, skai­to jiems pa­sa­kas, įstai­go­je ren­gia­mos įvai­rios po­pie­tės.

Tre­čio­ji no­mi­na­ci­ja „Už darbš­tu­mą ir ini­cia­ty­vą puo­se­lė­jant kraš­to is­to­ri­ją bei tra­di­ci­jas, or­ga­ni­zuo­jant ren­gi­nius, ten­ki­nant ben­druo­me­nės na­rių in­for­ma­ci­nius bei kul­tū­ri­nius po­rei­kius“ įteik­ta Pet­ro­nių pa­da­li­nio vy­res­nia­jai bib­lio­te­ki­nin­kei Re­gi­nai Zim­blie­nei.

No­mi­nan­tes svei­ki­no Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos di­rek­to­rė Ra­sa Griš­ke­vi­čie­nė, Lie­tu­vos bib­lio­te­ki­nin­kų drau­gi­jos Ukmergės sky­riaus pir­mi­nin­kė Mar­ga­ri­ta Ro­kie­nė, ko­le­gos. Į pa­ger­bi­mo šven­tę su gė­lė­mis ir svei­ki­ni­mais at­vy­ko Žel­vos, Sie­si­kų, Del­tu­vos se­niū­ni­jų, kai­mų ben­druo­me­nių at­sto­vai.

Taip pat ap­do­va­no­tos pa­da­li­nių, su­lau­ku­sių ju­bi­lie­jų, dar­buo­to­jos. Ju­bi­lie­ji­niai šie­met veik­los me­tai – Sli­žių, To­lu­čių ir Pet­ro­nių bib­lio­te­koms.

Ren­gi­nio me­tu daug gra­žių žo­džių ir pa­dė­kų iš­sa­ky­ta skai­ty­to­jams, su bib­lio­te­ka sie­jan­tiems ži­nių, in­for­ma­ci­jos, kul­tū­ros po­rei­kius. Ap­tar­ti ne­si­bai­gian­tys pro­jek­tai, įver­tin­ta ben­druo­me­nių pa­ra­ma, kal­bė­ta apie vyk­do­mus re­no­va­ci­jos dar­bus. At­nau­jin­to­mis pa­tal­po­mis jau džiau­gia­si Va­lų, Del­tu­vos bib­lio­te­ki­nin­kės, įkur­tu­vių lau­kia ir Dai­na­vos, Tau­jė­nų skai­ty­to­jai.

De­ja, ne vi­sos lan­ky­to­jus pa­si­tin­kan­čios kai­mų bib­lio­te­kos jau­kios. Anot R. Griš­ke­vi­čie­nės, dar ne­ma­žai ne­šil­do­mų pa­tal­pų, šal­tų mū­rų, ankš­tų kam­ba­rė­lių, ku­riuo­se trūks­ta vie­tos kom­piu­te­riams, su­se­nę bal­de­liai...

Ta­čiau ir čia bib­lio­te­kų šei­mi­nin­kės su­ka­si kaip skruz­dė­ly­tės, o du­rys nuo­lat vars­to­mos įvai­raus am­žiaus skai­ty­to­jų, in­ter­ne­to var­to­to­jų. Mo­te­rys šyp­so­si – ten­ka net­gi su­skirs­ty­ti nau­do­ji­mo­si kom­piu­te­riais lai­ką. Ant­raip jų ne­pa­si­da­lin­tų elek­tro­ni­nių pa­slau­gų už­ėję su­au­gu­sie­ji ir dėl žai­di­mų kom­piu­te­rius ap­gu­lan­tys vai­kai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)