Lina SUKACKIENĖ

Apsilankius poliklinikoje visad atkreipdavau dėmesį į eilę prie procedūrinio kabineto. Nuo pat ankstyvo ryto žmonės čia laukia savo eilės, kad duotų kraujo tyrimams ar jiems būtų suleisti paskirti vaistai.

Taip jau atsitiko, kad į eilę atsistojau ir aš. Bendrauti su čia dirbančiomis slaugytojomis teko visą savaitę. Kol vaistai lašėjo, galėjau ne tik atlikti procedūras, bet ir stebėti jų darbą.

 

Slaugytojos Audronė Diakienė ir Ina Eigelienė sukasi labai greitai ir profesionaliai. Vieną dieną apie 11 val. jau buvo priėmusios iki 120 klientų. Tai neįtikėtina. Ateina žmonės duoti kraujo. Dūris į veną – malonumo ne per daugiausia. Stebint ligonius aiškiai matai, kaip juos erzina ir dirgina ši procedūra. Tačiau darbuotojų profesionalumas stebina: kol žmogus pasirengia psichologiškai, jos jau liepia sulenkti ranką ir praneša, kad procedūra baigta...

Kiekvienas atėjęs pasiskundžia, kad jo blogos venos, kad jas sunku rasti, bet nemačiau nė karto, kad slaugytojos durtų porą kartų. Patyrusios rankos kaipmat randa paciento veną ir procedūra atlikta. O kiek dar reikia parašyti dokumentų. Žmogui reikia paaiškinti, kur ir kada jis sužinos tyrimo rezultatą.

„Buvo laikas, kai priimdavome 50 žmonių. Ir tai buvo daug. Vėliau išaugo klientų skaičius iki 70. Tuomet atrodė, kad jau riba, – pasakoja Audronė. – O dabar klientų skaičius išaugo iki 120. Ar tai riba – niekas negali pasakyti.“

Kuomet ištinka koks nors negalavimas, eini pas gydytoją, vėliau – atlikti tyrimus. Tačiau žmogus sutvertas taip, kad nuolat skuba ir galvoja, kad kažkas dirba per lėtai, kad jam skiriama per mažai dėmesio.

Stebėjusi savaitę slaugytojų Audronės Diakienės ir Inos Eigelienės darbą supratau, ką reiškia profesionalumas ir pagarba žmogui. Tik pabandykit įsivaizduoti bet kokią 120 žmonių eilę, kuomet kiekvienas priimtas, aptarnautas, su juo pasisveikinta, palinkėta geros dienos...

Įsiminė vienos ponios apgailestavimas, kad nėra procedūrų kabinete atsiliepimų knygos, kur būtų galima padėkoti slaugytojoms už kvalifikuotai suteiktą paslaugą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų