Spausdinti šį puslapį

Atliekų vežėjams – seklių vaidmuo

At­lie­kų tvar­ky­mu Uk­mer­gė­je be­si­rū­pi­nan­čios įmo­nės dar­buo­to­jai ne­iš­ma­no, kaip su­tram­dy­ti už bui­ti­nes at­lie­kas ven­gian­čius mo­kė­ti uk­mer­giš­kius. Įmo­nės dar­buo­to­jai pa­si­ren­gę bu­dė­ti daž­niau­siai ter­šia­mo­se mies­to vie­to­se, fo­to­gra­fuo­ti ir vie­šin­ti pa­žei­dė­jus.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Mies­te tai – kas­die­ni­nis vaiz­de­lis.

Prieš po­rą sa­vai­čių ant vi­sų prie dau­gia­bu­čių na­mų esan­čių kon­tei­ne­rių bu­vo pri­kli­juo­ti skel­bi­mai, įspė­jan­tys, kad as­me­nys ar įmo­nės, ne­tu­rin­tys su­tar­ties su at­lie­kų ve­žė­ju ir at­si­kra­tan­tys at­lie­ko­mis ben­druo­se dau­gia­bu­čių kon­tei­ne­riuo­se, taip pat at­si­kra­tan­tys sta­ty­bos ir grio­vi­mo at­lie­ko­mis, pa­žei­džia ra­jo­no at­lie­kų tvar­ky­mo tai­syk­les ir pa­gal LR ad­mi­nist­ra­ci­nių tei­sės pa­žei­di­mų ko­dek­są ga­li bū­ti bau­džia­mi iki 2000 li­tų.

UAB „Uk­mer­gės ver­smė“ di­rek­to­riaus ser­vi­sui pa­va­duo­to­jas Gin­ta­ras Zai­kaus­kas pa­sa­ko­jo, kad šie skel­bi­mai da­vė tei­gia­mą efek­tą. Pas­ta­ruo­ju me­tu be­veik kas­dien su­da­ro­mos nau­jos su­tar­tys su pri­va­čių na­mų sa­vi­nin­kais, pa­gei­dau­jan­čiais nau­do­tis at­lie­kų kon­tei­ne­riais. Me­tų pra­džio­je to­kių žmo­nių ne tik ne­dau­gė­jo, bet ir nuo­lat ma­žė­jo.

Anot G. Zai­kaus­ko, už­da­rius Ko­pūs­tė­lių są­var­ty­ną uk­mer­giš­kiams, ne­su­da­riu­siems su­tar­čių su at­lie­kų ve­žė­ju, iš­ki­lo rim­ta pro­ble­ma, kaip at­si­kra­ty­ti bui­ti­nių ir sta­ty­bi­nių at­lie­kų.

„Ver­smė“ su­gal­vo­jo bent lai­ki­ną iš­si­gel­bė­ji­mą – pri­ima gy­ven­to­jų bui­ti­nes at­lie­kas ir sta­ty­bi­nį lau­žą sa­vo te­ri­to­ri­jo­je Del­tu­vos 39b esan­čiuo­se at­lie­kų kon­tei­ne­riuo­se. Ir net­gi tai­ko ne­di­de­les nuo­lai­das: už sta­ty­bi­nio lau­žo to­ną ima­mas 30 li­tų, už ku­bi­nį met­rą bui­ti­nių at­lie­kų – 24 li­tų mo­kes­tis.

Pa­šne­ko­vas pa­ste­bi, kad di­džio­ji dau­gu­ma pri­va­čių Uk­mer­gės na­mų sa­vi­nin­kų kon­tei­ne­riais nau­do­ja­si, ta­čiau tik­rai ne vi­si. Ne­tu­rin­tie­ji sa­vo bui­ti­nes at­lie­kas ver­čia ar­ba pa­ke­lė­se, ar­ba į dau­gia­bu­čių na­mų kon­tei­ne­rius.

Su­krau­tas rie­tu­ves mai­šų ko­mu­na­li­nin­kai su­ren­ka ir iš­ve­ža, bet jiems tai – gry­nas nuos­to­lis, juk ga­ben­ti rei­kia net į Ka­zo­kiš­kių są­var­ty­ną, esan­tį ne­to­li Vie­vio.

„Tik­rai ne­pa­tin­gė­sim, iš­kra­ty­sim mai­šus, ra­sim įkal­čių, ap­tik­sim pa­žei­dė­jus ir juos ne tik bau­sim, bet ir fo­to­gra­fuo­sim. Pra­dė­sim ak­ty­vią pa­žei­dė­jų me­džiok­lę“, – įspė­ja pa­šne­ko­vas. Jo ma­ny­mu, blo­gų dar­bų pa­vie­ši­ni­mas – di­džiau­sia pa­ska­ta jų ne­da­ry­ti.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)