Spausdinti šį puslapį

Atverti duris televizijai pabūgo

Į skolas įklimpusi ir savo įsipareigojimų nebepajėgianti vykdyti UAB „Izobara“ slapstosi ne tik nuo buvusių darbuotojų. Nesėkme baigėsi vieno televizijos žurnalisto viešnagė įmonėje. Išsiaiškinti, kada grąžins pinigus gatvių valytojoms, jis netgi bandė parklupęs...

 

Vaidotė ŠANTARIENĖ

 

Miesto gatves tvarkančios buvusios „Izobaros“ darbuotojos lieja nuoskaudas dėl keletą mėnesių joms nemokėtų atlyginimų.

Miesto gatves tvarkančios buvusios „Izobaros“ darbuotojos lieja nuoskaudas dėl keletą mėnesių joms nemokėtų atlyginimų. Teigia, jog buvęs darbdavys kiekvienai jų skolingas kone po tris tūkstančius litų.

Moterys daug kartų bandė kalbėtis su buvusiais ir dabartiniais įmonės vadovais. Jei iš pradžių ir vylėsi savo uždirbtus pinigus atgauti gražiuoju, ilgą laiką maitintos pažadais, tuo nebetiki. Galiausiai ir patys vadovai ėmė jas ignoruoti, viešai pareiškę, jog nuo valytojų atakų jiems koktu.

Situacijos nepakeitė nei nuolatiniai jų būriavimaisi po darbdavių langais, nei surengtos negrąžintų pinigų „laidotuvės“. Paviešinti savo bėdas jos nusprendusios ir televizininkams.

Pasakoja sulaukusios net kelių televizijų vizito. Reportažas apie teisybės ieškančias ukmergiškes praėjusią savaitę parodytas TV3 laidoje „Be komentarų“. Jos kūrėjai susitikti su moterimis panoro patys. Vienas jų vėliau joms pasakos, kad pabendrauti su „Izobaros“ atstovais jam nebuvo leista – esą tik išgirdęs pasiūlymą apsilankyti Rokiškyje...

Nieko nepešė ir Ukmergėje praėjusią savaitę apsilankiusi valytojų kviesta LNK laidos „24 valandos“ komanda. Nuo nepageidaujamų svečių, nuvykusių į įmonės teritoriją, jos darbuotojai slėpėsi savo kabinetuose. Laidos žurnalistas Arnas, tikėdamasis, jog kas nors išeis pasišnekėti, kartu su grupele moterų šalia „Izobaros“ praleido apie tris valandas.

„Ten gi dabar nebepateksi: durys užrakintos, įėjimas – tik su kortelėmis. Jie tik mum algoms neturi, bet apsaugai randa. Juk visur pabrėžia, kad reikia saugotis valytojų, juos atakuojančių ir per galvas lipančių“, – pasakojo filmuojant laidą dalyvavusios ukmergiškės.

Juokingiausiai, anot jų, atrodė viduje buvusiųjų elgesys. „Kam reikėjo slėptis – šviesas išjunginėti ir žaliuzes nuleidinėti, jeigu matėsi, kad jie – ten...“ – pykčio neslėpė moteriškės.

Dabar jau su šypsena pasakoja apie tai, kaip kantrybę praradęs žurnalistas prieš „Izobaros“ langus puolė ant kelių: „Sakė norintis pabendrauti – juk neprašo išnešti pinigų, o tik kad vadovai paaiškintų, kodėl tokia situacija...“

Jos dėkingos miesto seniūnui Stasiui Jackūnui, pavakare atvykusiam pabendrauti su svečiais iš televizijos. „Jis paaiškino, kad seniūnija už rugpjūčio mėnesį suteiktas paslaugas su „Izobara“ atsiskaitė. O mes nė cento negavusios“, – piktinosi darbuotojos.

Tąsyk pralaukusios kelias valandas, nusprendė nebegaišti laiko. „Ir taip pavargusios, nuo penkių valandų ryto dirbdamos“, – pasakojo nuo rugsėjo į kitą šias paslaugas teikiančią įmonę perėjusios valytojos.

Jos tikina dėl savo pinigų kovosiančios visais įmanomais būdais. Rajono savivaldybėje, Valstybinėje darbo inspekcijoje, teisme pagalbos ieškojusios moterys sako nepabūgusios jos kreiptis ir į aukščiausius šalies pareigūnus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)