Baigta įrengti moderni dumblo apdorojimo sistema

Sar­ge­lių kai­me, bu­vu­sio Ko­pūs­tė­lių są­var­ty­no vie­to­je,  baig­ti įreng­ti mo­der­nūs UAB „Uk­mer­gės van­de­nys“ dum­blo ap­do­ro­ji­mo įren­gi­niai. Juo­se dum­blas bus kom­pos­tuo­ja­mas, o vė­liau nau­do­ja­mas ra­jo­no ūkio reik­mėms.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Buvusio sąvartyno vietoje įrengta moderni aikštelė.

Tre­čia­die­nį dar­bus įver­ti­no Vals­ty­bi­nė ko­mi­si­ja, o do­ku­men­tus sa­vo pa­ra­šais pa­tvir­ti­no vi­sų at­sa­kin­gų ži­ny­bų ver­tin­to­jai.

Nuo ge­gu­žės aikš­telė­je dar­ba­vo­si ran­go­vai UAB „Ei­kos sta­ty­ba“ bei UAB „Pa­ne­vė­žio sta­ty­bos tres­tas“. Įsi­gy­ta ir dum­blo ap­do­ro­ji­mui rei­ka­lin­ga įran­ga: kom­pos­to var­ty­tu­vas, būg­ni­nis si­jo­tu­vas, ža­lių­jų at­lie­kų smul­kin­tu­vas ir krau­tu­vas. Smul­kin­tu­vas ir krau­tu­vas jau nau­do­ja­mi su­kaup­tų ša­kų smul­ki­ni­mui.

Įreng­tos sto­gi­nės, per­so­na­lo pa­tal­pos, at­lik­tas van­den­tie­kio ir nuo­te­kų ko­mu­ni­ka­ci­jų mon­ta­vi­mas, įreng­ti lau­ko ir vi­daus elek­tros tin­klai, ap­sau­gi­nės, gais­ri­nės sig­na­li­za­ci­jos ir ry­šių sis­te­mos.

Aikš­te­lę ke­ti­na­ma pra­dė­ti eks­plo­a­tuo­ti nuo gruo­džio pra­džios. Į ją bus at­ve­ža­mas dum­blas ne tik iš Uk­mer­gės, ta­čiau ir iš Šir­vin­tų nuo­te­kų va­ly­mo įren­gi­nių. Mai­šant jį su ža­lio­sio­mis bios­kai­džio­mis at­lie­ko­mis – žo­le, šiau­dais, la­pais, me­die­na, bus pa­ga­min­tas kom­pos­tas – nau­din­ga me­džia­ga, tin­ka­ma trę­ši­mui ir ap­lin­kos tvar­ky­mo dar­bams vyk­dy­ti.

Pro­jek­to su­ma – dau­giau nei sep­ty­ni mi­li­jo­nai li­tų. Jį  fi­nan­suo­ja ES San­glau­dos fon­das.

UAB „Uk­mer­gės van­de­nys“ di­rek­to­rius Ri­mas Ar­lins­kas pa­sa­ko­jo, kad aikš­te­lė ne­taps at­ski­ru įmo­nės pa­da­li­niu. Ji pri­klau­sys va­ly­mo įren­gi­niams, už ją bus at­sa­kin­gas va­ly­mo įren­gi­nių meist­ras.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų