Spausdinti šį puslapį

Bal­sus ati­da­vė už or­ga­ni­za­ci­jos įkū­rė­ją

Uk­mer­gės ra­jo­no pro­fe­si­nių są­jun­gų ben­dri­jos pir­mi­nin­ku nau­jai ka­den­ci­jai iš­rink­tas Vin­cen­tas Ba­ni­ko­nis. Taip nu­ta­rė į ata­skai­ti­nį rin­ki­mi­nį su­si­rin­ki­mą penk­ta­die­nį su­si­rin­kę šios dau­gia­ly­pės prof­są­jun­gų or­ga­ni­za­ci­jos at­sto­vai.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Uk­mer­gės ra­jo­no pro­fe­si­nių są­jun­gų ben­dri­ja gy­vuo­ja jau de­šimt me­tų. Ji vie­ni­ja dau­giau nei dvi­de­šimt pro­fe­si­nių są­jun­gų, gi­nan­čių ko­o­pe­ra­ci­jos dar­buo­to­jų, me­di­kų, sta­ty­bi­nin­kų, ener­ge­ti­kų, ug­nia­ge­sių ir dau­ge­lio ki­tų pro­fe­si­jų dir­ban­čių­jų in­te­re­sus.

Uk­mer­gės ra­jo­no pro­fe­si­nių są­jun­gų ben­dri­jos pir­mi­nin­ko pa­rei­gas to­liau eis Vin­cen­tas Ba­ni­ko­nis. Or­ga­ni­za­ci­jos var­du jį pa­svei­ki­no Va­len­ti­na Vai­čiū­nie­nė.

Už aktyvumą ukmergiškius gyrė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nuo pat or­ga­ni­za­ci­jos įsi­kū­ri­mo jai va­do­vau­jan­tis Vin­cen­tas Ba­ni­ko­nis su­si­rin­ku­sie­siems pa­tei­kė per pen­ke­rius ata­skai­ti­nius me­tus nu­veik­tus dar­bus. Svar­biau­si jų – ko­lek­ty­vi­nės de­ry­bos, tri­ša­lės ta­ry­bos įkū­ri­mas, dis­ku­si­jos su Sei­mo na­riais, mo­ky­mai, įvai­rios iš­vy­kos, da­ly­va­vi­mas tai­kio­se pro­tes­to ak­ci­jo­se.
Už nuo­la­ti­nę pa­gal­bą pir­mi­nin­kas dė­ko­jo sa­vo pa­va­duo­to­joms Jo­nei Še­re­lie­nei, An­ge­lei Še­rei­kie­nei, Va­len­ti­nai Vai­čiū­nie­nei, Anas­ta­zi­jai Naš­lė­nie­nei, vie­nam ak­ty­viau­sių prof­są­jun­gie­čių Jo­nui Va­len­tė­liui.
Sa­vo siū­ly­mus, pa­gei­da­vi­mus iš­sa­kė ben­dri­jos prof­są­jun­gų pir­mi­nin­kai. Kal­bė­ta apie tai, kad prof­są­jun­gos tu­ri vis sva­res­nį žo­dį or­ga­ni­za­ci­jo­se. Ne­re­tai de­ran­tis su įmo­nių va­do­vais prof­są­jun­goms pa­vyks­ta pa­siek­ti, kad bū­tų pri­im­ti dar­buo­to­jams palankiausi spren­di­mai. Iš ki­tos pu­sės, kai ku­rio­se įstai­go­se prof­są­jun­gos ku­ria­si la­bai sun­kiai, sun­ku ras­ti drą­sių žmo­nių, no­rin­čių tap­ti jų ly­de­riais.
Bu­vo iš­sa­ky­ta daug pa­gy­ri­mo žo­džių ak­ty­viam, di­plo­ma­tiš­kam, vi­sa­da pa­gal­bos ran­ką iš­tie­sian­čiam or­ga­ni­za­ci­jos va­do­vui. Bū­ta ir prie­kaiš­tų už van­go­ką tri­ša­lės ta­ry­bos dar­bą, ne­su­ge­bė­ji­mą „pri­spaus­ti“ ra­jo­no va­do­vų dėl ky­lan­čių ši­lu­mos kai­nų. Net­gi ra­gin­ta vie­toj kal­bų ei­ti pi­ke­tuo­ti prie ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės.
Kliu­vo ir pa­tiems ra­jo­no va­do­vams, ne­su­ge­bė­ju­siems ras­ti lai­ko ir at­vyk­ti į kas pen­ke­rius me­tus šau­kia­mą ata­skai­ti­nį or­ga­ni­za­ci­jos su­si­rin­ki­mą.
Lie­tu­vos pro­fe­si­nių są­jun­gų kon­fe­de­ra­ci­jos pir­mi­nin­kas Ar­tū­ras Čer­niaus­kas pa­brė­žė, kad Uk­mer­gės ra­jo­no pro­fe­si­nių są­jun­gų ben­dri­ja – vie­na iš stip­riau­sių ir ak­ty­viau­sių or­ga­ni­za­ci­jų Lie­tu­vo­je. A. Čer­niaus­kas lin­kė­jo ko­le­goms neš­nai­ruo­ti vie­niems į ki­tus, kas ko ne­pa­da­rė, o pra­dė­ti kri­ti­ką nuo sa­vęs. Vi­siems, ra­gi­nan­tiems ko­vo­ti ir ei­ti dau­žy­ti lan­gų, jis lin­kė­jo ne tik ryž­to, bet to­le­ran­ci­jos bei pa­kan­tu­mo.
Di­džiu­le bal­sų per­sva­ra prieš vie­ną opo­nen­tę pir­mi­nin­ko rin­ki­mus lai­mė­jo Vin­cen­tas Ba­ni­ko­nis. Ko­le­goms jis ža­dė­jo ak­ty­vin­ti tri­ša­lės – ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės, pro­fe­si­nių są­jun­gų ir darb­da­vių at­sto­vų ta­ry­bos dar­bą ir daž­niau už­suk­ti į ra­jo­no sa­vi­val­dy­bę.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)