Spausdinti šį puslapį

Bendrijų nariai raštu balsuos pagal naują tvarką

Šią sa­vai­tę įsi­ga­lio­jo ap­lin­kos mi­nist­ro pa­tvir­tin­tas Dau­gia­bu­čių gy­ve­na­mų­jų na­mų ar ki­tos pa­skir­ties pa­sta­tų ben­dri­jos na­rių bal­sa­vi­mo raš­tu dėl pri­ima­mų spren­di­mų tvar­kos ap­ra­šas. Tai – vie­nas iš Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­jos pa­reng­tų ir pa­tvir­tin­tų nau­jų tei­sės ak­tų, pa­dė­sian­čių įgy­ven­din­ti nau­jos re­dak­ci­jos Dau­gia­bu­čių gy­ve­na­mų­jų na­mų ar ki­tos pa­skir­ties pa­sta­tų sa­vi­nin­kų ben­dri­jos įsta­ty­mą.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Įgy­ven­din­amas nau­jas Dau­gia­bu­čių gy­ve­na­mų­jų na­mų ar ki­tos pa­skir­ties pa­sta­tų sa­vi­nin­kų ben­dri­jos įsta­ty­mas.

Kaip in­for­muo­ja  Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­ja, ben­dri­ja sa­vo įsta­tuo­se tu­ri nu­sta­ty­ti jos na­rių bal­sa­vi­mo raš­tu dėl pri­ima­mų spren­di­mų ben­dri­jos na­rių vi­suo­ti­nio su­si­rin­ki­mo kom­pe­ten­ci­jos klau­si­mais tvar­ką pa­gal mi­nė­tą­jį Tvar­kos ap­ra­šą.

Jis nu­ma­to, kad bal­sa­vi­mą raš­tu or­ga­ni­zuo­ja ben­dri­jos pir­mi­nin­kas ar­ba val­dy­ba. Or­ga­ni­za­to­rius apie ren­gia­mą bal­sa­vi­mą tu­ri pa­skelb­ti ben­dri­jos skel­bi­mų len­to­je ar­ba ki­to­se ge­rai ma­to­mo­se vie­to­se ir pa­reng­ti ben­dri­jos na­rių bal­sa­vi­mo raš­tu biu­le­te­nį pa­gal nu­sta­ty­tą for­mą. Biu­le­te­nį ben­dri­jos na­riams jis tu­ri ar­ba įteik­ti as­me­niš­kai, o šie tu­ri pa­si­ra­šy­ti, kad ga­vo, ar­ba iš­siųs­ti re­gist­ruo­tu laiš­ku.

Ben­dri­jos na­riui, ne­svar­bu, kiek jis tu­ri nuo­sa­vy­bės ben­dri­jai pri­klau­san­čia­me pa­sta­te ar pa­sta­tuo­se, įtei­kia­mas vie­nas biu­le­te­nis. Kar­tu ga­li bū­ti pri­dė­ti ir pa­pil­do­mi do­ku­men­tai, ku­riuo­se pa­tei­kia­ma in­for­ma­ci­ja, pa­aiš­ki­nan­ti ar pa­grin­džian­ti siū­lo­mą spren­di­mą ir lau­kia­mus re­zul­ta­tus. Ga­vę biu­le­te­nį, ben­dri­jos na­riai ar jų įga­lio­ti as­me­nys tu­ri ne vė­liau kaip per dvi sa­vai­tes nuo įtei­ki­mo die­nos jį už­pil­dy­ti, pa­žy­mė­ję „pri­ta­riu“ ar­ba „ne­pri­ta­riu“, ir pa­si­ra­šy­tą ar­ba įmes­ti į spe­cia­liai tam įreng­tą bal­sa­dė­žę pa­sta­to ben­dro­jo nau­do­ji­mo pa­tal­po­se (laip­ti­nė­je, ho­le ir pan.), ar­ba at­siųs­ti paš­tu ar ki­tu biu­le­te­ny­je nu­ro­dy­tu bū­du per­duo­ti bal­sa­vi­mo or­ga­ni­za­to­riui. Biu­le­te­niai iš bal­sa­dė­žės iš­ima­mi ir paš­tu ar ki­tu bū­du gau­ti vo­kai su biu­le­te­niais at­plė­šia­mi da­ly­vau­jant bal­sų skai­čia­vi­mo ko­mi­si­jai. Ji su­da­ro­ma iš ne ma­žiau kaip tri­jų as­me­nų bal­sa­vi­mo or­ga­ni­za­to­riaus spren­di­mu.

Bal­sa­vi­mo re­zul­ta­tai įfor­mi­na­mi bal­sų skai­čia­vi­mo ko­mi­si­jos pro­to­ko­lu. Jis tu­ri bū­ti sau­go­mas ne trum­piau kaip de­šimt me­tų. Pro­to­ko­lo ko­pi­ja vie­šai skel­bia­ma ben­dri­jos na­riams ir pa­tal­pų (pa­sta­tų) sa­vi­nin­kams gy­ve­na­mo­jo na­mo skel­bi­mų len­to­je ar ben­dro­jo nau­do­ji­mo ob­jek­tų val­dy­to­jo in­ter­ne­to tin­kla­la­py­je ir ji tu­ri bū­ti iš­duo­da­ma bet ku­rio ben­dri­jos na­rio rei­ka­la­vi­mu. Bal­sa­vi­mo biu­le­te­niai tu­ri bū­ti sau­go­mi ne trum­piau kaip vie­nus me­tus. Ben­dri­jos na­riams pri­imant dau­gia­bu­čio na­mo at­nau­ji­ni­mo (mo­der­ni­za­vi­mo) spren­di­mus, biu­le­te­niai tu­ri bū­ti sau­go­mi ne trum­piau kaip tre­jus me­tus.

Bal­sa­vi­mas lai­ko­mas ne­įvy­ku­siu, jei­gu iki biu­le­te­niuo­se nu­ro­dy­to jų grą­ži­ni­mo ter­mi­no pa­bai­gos grą­žin­ta ma­žiau kaip pu­sė vi­sų iš­duo­tų biu­le­te­nių. Pa­kar­to­ti­nis bal­sa­vi­mas tuo pa­čiu klau­si­mu ga­li bū­ti or­ga­ni­zuo­ja­mas ne anks­čiau kaip po dvie­jų sa­vai­čių nuo ne­įvy­ku­sio bal­sa­vi­mo die­nos ir lai­ko­mas įvy­ku­siu, jei­gu grą­žin­ta dau­giau kaip ket­vir­ta­da­lis vi­sų iš­duo­tų biu­le­te­nių. Su bal­sa­vi­mu su­si­ję gin­čai spren­džia­mi įsta­ty­mų nu­sta­ty­ta tvar­ka.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)