Bibliotekoje viešėjo princesės

Jo­lan­ta ŽVIRBLYTĖ

 

Tarp­tau­ti­nę vai­kų kny­gos die­ną bib­lio­te­ko­je pa­mi­nė­jo lop­še­lio-dar­že­lio „Žio­ge­lis“ ma­žie­ji ir prin­ce­sė­mis vir­tu­sios bib­lio­te­ki­nin­kės.

Vie­ną ry­tą Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos Vai­kų li­te­ra­tū­ros sky­riu­je at­si­ti­ko ne­įpras­tas da­ly­kas – su­si­rin­ko trys prin­ce­sės. Jo­mis vir­to bib­lio­te­kos dar­buo­to­jos. Tai – prin­ce­sė Var­li­na (to­ji, ku­ri „ieš­ko sa­vo gy­ve­ni­mo prin­co ir yra įsi­ti­ki­nu­si, kad jis sle­pia­si už var­lės iš­vaiz­dos“), Rai­de­gun­da (to­ji, ku­ri „skai­to vis­ką, ką ran­da: po­ezi­ją ir fi­lo­so­fi­ją, pa­sa­ko­ji­mus rim­tus ir ba­na­liau­sius ro­ma­nus“) ir Eks­tra­va­gan­ci­ja (to­ji, ku­ri „dė­vi pa­čias ne­pa­pras­čiau­sias, pa­čias keis­čiau­sias suk­nias“).

Vieš­nios at­ke­lia­vo iš Phi­lip­pe Le­cher­meir ir Rébec­ca Daut­tre­mer kny­gos „Prin­ce­sės – pa­mirš­tos ir ne­ži­no­mos“. Ši­taip vai­kų bib­lio­te­ko­je pa­mi­nė­ta Tarp­tau­ti­nė vai­kų kny­gos die­na. Skai­tyk­la vir­to prin­ce­sių žai­di­mų kam­ba­riu, o į sve­čius at­ėję lop­še­lio-dar­že­lio „Žio­ge­lis“ vai­kai ta­po jų drau­gais.

Spor­to en­tu­zias­tė Eks­tra­va­gan­ci­ja pa­ro­dė nau­din­gų pra­ti­mų. Te­ko suk­ti „zui­kių ma­lū­nus“, „skal­dy­ti mal­kas“ ir „ska­lau­ti skal­bi­nius“. Vai­kai tu­rė­jo pa­dė­ti prin­ce­sei Var­li­nai pa­ruoš­ti na­mų dar­bus – at­sa­ky­ti į pai­nius klau­si­mus apie gy­vū­nus, kny­gas, pro­fe­si­jas, įmin­ti mįs­les. Jiems dar te­ko tvar­kin­gai su­dė­lio­ti Rai­de­gun­dos rai­des, ku­rias Ne­tvar­kos nykš­tu­kas per nak­tį bu­vo bai­siai su­jau­kęs. Su­si­dė­lio­jo pa­tys gra­žiau­si žo­džiai: MAMA, KNYGA, TĖTIS, PASAKA.

Vai­kai links­mi­no prin­ce­sę Eks­tra­va­gan­ci­ją, ku­ri tą­dien šyp­so­jo­si tik pu­se lū­pų. Jo­sios au­gin­ti­nis šim­ta­ko­jis, iš­ėjęs pa­si­vaikš­čio­ti su nau­jais ba­tais, pri­sit­ry­nė nuos­pau­dų ant 33 ko­jų, to­dėl ne­ga­lė­jo at­vyk­ti į šven­tę. To­dėl Var­li­na kny­gų len­ty­no­je su­ra­do sma­gų po­eto Liu­tau­ro De­gė­sio ei­lė­raš­tį „Vi­si mo­ko šim­ta­ko­jį žy­giuo­ti“ ir pa­kvie­tė vai­kus su­vai­din­ti šim­ta­ko­jį. Ir prin­ce­sė Eks­tra­va­gan­ci­ja nu­si­šyp­so­jo pla­čiai pla­čiai...

Vai­kai taip pat se­kė pa­sa­kos apie Rau­don­ke­pu­rai­tę šiuo­lai­kiš­ką ver­si­ją, ma­ta­vo­si prin­ce­sių ba­te­lius. Bu­vo ga­li­ma pa­si­žiū­rė­ti į sa­ve Rai­de­gun­dos drau­gys­tės veid­ro­dy­je ir gau­ti po la­šą ant no­sies Prin­ce­sių aša­rų. Pas­ta­ro­sios pa­de­da nuo ra­ga­vi­mo­si (kai ra­gai dygs­ta), nie­žu­lio, kan­džio­ji­mo­si ir vi­sais ki­tais at­ve­jais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Smithb314 2016-05-08 16:41
A big thank you for your article.Really thank you! Cool. kegbgbfgdfkfadbc
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Pharmf721 2016-05-14 08:00
Very nice site! cheap goods
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Pharmc771 2016-05-15 14:03
Very nice site!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų