Spausdinti šį puslapį

Bu­to sva­jo­nių na­me at­si­sa­kė

 

Da­riaus ir Gi­rė­no gat­vė­je ne­se­niai pa­sta­ty­tas nau­jau­sias Uk­mer­gės dau­gia­bu­tis kai kam at­ro­do tik­ras sva­jo­nių na­mas – mo­der­niai suplanuotas, su­tvar­ky­ta ap­lin­ka, o svar­biau­sia – ma­žiau­sias mies­te mo­kes­tis už ši­lu­mą. Ne­pai­sant to, ga­vę šį so­cia­li­nį būs­tą du uk­mer­giš­kiai jo jau at­si­sa­kė.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ra­jo­no Sa­vi­val­dy­bės ūkio sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Kęs­tu­tis Lu­ko­še­vi­čius pra­ėju­sią sa­vai­tę la­bai nu­ste­bo ga­vęs vie­no uk­mer­giš­kio raš­tą, ku­riuo šis at­si­sa­ko vie­no kam­ba­rio bu­to Da­riaus ir Gi­rė­no gat­vė­je esan­čia­me na­me.

 

 

Dviem uk­mer­giš­kiams bu­tai nau­ja­me na­me ne­įti­ko...
Ge­di­mi­no Ne­mu­na­ičio nuotr.

Prieš pat Nau­juo­sius me­tus jam, kaip ir ki­tiems 33 lai­min­gie­siems, ku­riems skir­ti so­cia­li­niai būs­tai, bu­vo iš­kil­min­gai įteik­ti nau­jų­jų pa­tal­pų rak­tai. Ta­čiau pa­na­šu, kad bu­tas jį at­ra­ki­nu­siam šei­mi­nin­kui ne­pa­ti­ko. Bran­daus am­žiaus su ma­ma gy­ve­nan­tis vien­gun­gis sa­vi­val­dy­bės pa­rei­gū­nams pa­reiš­kė, kad jam būs­tas per ma­žas. Nors ofi­cia­liai šei­mos nė­ra su­kū­ręs – ne­tu­ri nei žmo­nos, nei vai­kų – iš sa­vi­val­dy­bės no­rė­tų gau­ti dvie­jų ar tri­jų kam­ba­rių bu­tą.

K. Lu­ko­še­vi­čius sa­ko, kad to­kio di­de­lio bu­to vie­ni­šam žmo­gui jie tik­rai nie­ka­da ne­skirs. Vie­ni­šiui pri­klau­so tik vie­no kam­ba­rio bu­tas. Būs­to sva­jo­nių na­me at­si­sa­kęs vien­gun­gis ei­lės so­cia­li­niam būs­tui gau­ti lau­kė jau daug me­tų.

Ki­ta bu­to at­si­sa­kiu­si uk­mer­giš­kė – gar­baus am­žiaus pen­si­nin­kė. Jai būs­tas bu­vo skir­tas iš ki­tos są­ra­šo ei­lu­tės – sa­vi­nin­kams grą­žin­ti­nų na­mų gru­pės. Aš­tuo­nias­de­šimt me­tų per­ko­pu­si mo­te­ris iš pra­džių ma­nė gy­ven­ti vie­na, ta­čiau pra­ėju­sią sa­vai­tę spren­di­mą pa­kei­tė ir nu­ta­rė kraus­ty­tis į gre­ti­mą ra­jo­ną pas vai­kus.

Pas­ku­ti­niais duo­me­ni­mis, į są­ra­šą so­cia­li­niam būs­tui gau­ti šiuo me­tu įtrauk­tos 264 šei­mos.

Ra­jo­no val­di­nin­kai da­bar svars­to, kam skir­ti at­si­lais­vi­nu­sius bu­tus. Svar­biau­sia, kad bū­si­mie­ji sa­vi­nin­kai ga­lė­tų juos iš­lai­ky­ti. Mat ne­pai­sant to, kad šil­dy­mo mo­kes­tis ne­di­de­lis, yra ki­tas – nuo­mos mo­kes­tis. Vie­no kvad­ra­ti­nio met­ro nuo­mos kai­na – trys li­tai.

Su nau­jų bu­tų nuo­mi­nin­kais pa­si­ra­šy­tos ter­mi­nuo­tos bu­tų nuo­mos su­tar­tys. Taip ma­no­ma iš­veng­ti įsi­sko­li­ni­mų.

Te­besp­ren­džia­mas klau­si­mas ir dėl še­šių re­zer­vi­nių bu­tų sky­ri­mo ra­jo­no me­di­kams. Pra­ėju­sia­me ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je re­zer­vi­niai bu­tai ne­bu­vo skir­ti ke­tu­rioms į juos pre­ten­da­vu­sioms me­di­kėms, nes iš­ki­lo abe­jo­nių, ar jos - tik­rai tie Uk­mer­gei rei­ka­lin­giau­si spe­cia­lis­tai. Sa­vi­val­dy­bės ūkio sky­rius to­liau nag­ri­nė­ja su re­zer­vi­nių bu­tų da­ly­bo­mis su­si­ju­sius klau­si­mus.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)