Daugiabučių gyventojai žada... sėti morkas

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai liūd­nai juo­kau­ja – pa­va­sa­ris į jų mik­ro­ra­jo­nus at­ei­na pir­miau­sia. Mat plo­nė­jan­ti snie­go pa­klo­tė at­sklei­džia ne­men­ką cen­tra­li­zuo­tai tie­kia­mos ši­lu­mos var­to­to­jų skau­du­lį – virš į na­mus at­ei­nan­čių ši­lu­mos ir karš­to van­dens tra­sų jau va­sa­rį ža­liuo­ja žo­lė.

Į „Uk­mer­gės ži­nių“ re­dak­ci­ją krei­pė­si Miš­kų g. 50 na­mo gy­ven­to­ja. Jai ne­ra­mu, kad tiek ši­lu­mos į ap­lin­ką iš­švais­to­ma. „Žiū­rim su vy­ru pro lan­gą ir svars­tom – kiek ši­lu­mos iki na­mų ne­at­ei­na, jei dir­vą vi­dur­žie­my at­šil­do. Nors eik ir mor­kas sėk ar bul­ves so­dink. Kaip ne­bus bran­gi ši­lu­ma“, – svars­to mo­te­ris.

UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ di­rek­to­rius Rai­mon­das Ra­gaus­kas sa­ko, kad to­kia si­tu­a­ci­ja su­si­klos­tė ne per die­ną ir net ne per me­tus. Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­ne tra­sos nu­ties­tos dau­giau nei prieš tris­de­šimt me­tų.

„Pa­skai­čiuo­ta, kad pa­kei­tus tra­sas nau­jo­mis, jos at­si­pirk­tų tik per dvi­de­šimt me­tų. To­dėl taip jau įpras­tai da­ro­ma, kad kol me­ta­las lai­ko, tra­sos ir ne­kei­čia­mos. Da­ro­mi hid­rau­li­niai iš­ban­dy­mai, tra­sos juos dar at­lai­ko“, – sa­ko di­rek­to­rius.

Mies­to te­ri­to­ri­ją raiz­go apie 20 ki­lo­met­rų ši­lu­mi­nių tra­sų. Anot pa­šne­ko­vo, tra­sų at­nau­ji­ni­mo pro­ce­sas vyks­ta. Pas­ta­ruo­ju me­tu kas­met pa­kei­čia­ma jų apie ki­lo­met­rą.

At­lie­kant Mai­ro­nio gat­vės re­konst­ruk­ci­ją, bu­vo kei­čia­mos ir tra­sos. Tie pa­tys dar­bai lau­kia ir J. Ba­sa­na­vi­čiaus gat­vė­je.

R. Ra­gaus­kas sa­ko, kad gy­ven­to­jai la­biau­siai tu­rė­tų su­si­rū­pin­ti dau­gia­bu­čių sto­gais – ši­lu­ma iš pa­sta­tų per juos dar la­biau „iš­ga­ruo­ja“.

Anot jo, ant že­mės nuo tra­sų iš­tir­pu­sį snie­gą gy­ven­to­jai ma­to, o jei pa­žiū­rė­tų ant sto­go, tai ten ne ką ge­riau. Snie­go ant dau­gia­bu­čių nė žen­klo nė­ra. Nors sto­gų ap­šil­ti­ni­mu ir san­da­ru­mu gy­ven­to­jai ma­žai rū­pi­na­si, per juos iš­ei­na jau ta ši­lu­ma, ku­ri yra už skai­tik­lio, – na­mo gy­ven­to­jų „nuo­sa­vy­bė“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų