Spausdinti šį puslapį

Daugiabučių gyventojai žada... sėti morkas

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai liūd­nai juo­kau­ja – pa­va­sa­ris į jų mik­ro­ra­jo­nus at­ei­na pir­miau­sia. Mat plo­nė­jan­ti snie­go pa­klo­tė at­sklei­džia ne­men­ką cen­tra­li­zuo­tai tie­kia­mos ši­lu­mos var­to­to­jų skau­du­lį – virš į na­mus at­ei­nan­čių ši­lu­mos ir karš­to van­dens tra­sų jau va­sa­rį ža­liuo­ja žo­lė.

Į „Uk­mer­gės ži­nių“ re­dak­ci­ją krei­pė­si Miš­kų g. 50 na­mo gy­ven­to­ja. Jai ne­ra­mu, kad tiek ši­lu­mos į ap­lin­ką iš­švais­to­ma. „Žiū­rim su vy­ru pro lan­gą ir svars­tom – kiek ši­lu­mos iki na­mų ne­at­ei­na, jei dir­vą vi­dur­žie­my at­šil­do. Nors eik ir mor­kas sėk ar bul­ves so­dink. Kaip ne­bus bran­gi ši­lu­ma“, – svars­to mo­te­ris.

UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ di­rek­to­rius Rai­mon­das Ra­gaus­kas sa­ko, kad to­kia si­tu­a­ci­ja su­si­klos­tė ne per die­ną ir net ne per me­tus. Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­ne tra­sos nu­ties­tos dau­giau nei prieš tris­de­šimt me­tų.

„Pa­skai­čiuo­ta, kad pa­kei­tus tra­sas nau­jo­mis, jos at­si­pirk­tų tik per dvi­de­šimt me­tų. To­dėl taip jau įpras­tai da­ro­ma, kad kol me­ta­las lai­ko, tra­sos ir ne­kei­čia­mos. Da­ro­mi hid­rau­li­niai iš­ban­dy­mai, tra­sos juos dar at­lai­ko“, – sa­ko di­rek­to­rius.

Mies­to te­ri­to­ri­ją raiz­go apie 20 ki­lo­met­rų ši­lu­mi­nių tra­sų. Anot pa­šne­ko­vo, tra­sų at­nau­ji­ni­mo pro­ce­sas vyks­ta. Pas­ta­ruo­ju me­tu kas­met pa­kei­čia­ma jų apie ki­lo­met­rą.

At­lie­kant Mai­ro­nio gat­vės re­konst­ruk­ci­ją, bu­vo kei­čia­mos ir tra­sos. Tie pa­tys dar­bai lau­kia ir J. Ba­sa­na­vi­čiaus gat­vė­je.

R. Ra­gaus­kas sa­ko, kad gy­ven­to­jai la­biau­siai tu­rė­tų su­si­rū­pin­ti dau­gia­bu­čių sto­gais – ši­lu­ma iš pa­sta­tų per juos dar la­biau „iš­ga­ruo­ja“.

Anot jo, ant že­mės nuo tra­sų iš­tir­pu­sį snie­gą gy­ven­to­jai ma­to, o jei pa­žiū­rė­tų ant sto­go, tai ten ne ką ge­riau. Snie­go ant dau­gia­bu­čių nė žen­klo nė­ra. Nors sto­gų ap­šil­ti­ni­mu ir san­da­ru­mu gy­ven­to­jai ma­žai rū­pi­na­si, per juos iš­ei­na jau ta ši­lu­ma, ku­ri yra už skai­tik­lio, – na­mo gy­ven­to­jų „nuo­sa­vy­bė“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)