Dėl kolegos elgesio kreipėsi į Etikos komisiją

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų frak­ci­jos se­niū­nas An­drius Ka­les­ni­kas kreip­ėsi į Eti­kos ko­mi­si­ją. Jis pra­šo įver­tin­ti, ar jo ko­le­ga ta­ry­bos na­rys Vla­dis­lo­vas Spruo­gis bal­suo­da­mas ne­su­pai­nio­jo vie­šų­jų ir pri­va­čių in­te­re­sų.

Va­sa­rio 2 die­ną vy­ku­sia­me ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sio­jo gy­dy­to­jo pa­va­duo­to­jo pa­rei­gas ei­nan­tis V. Spruo­gis bal­sa­vo už tai, kad bū­tų pa­tvir­tin­ta  svei­ka­tos sis­te­mos vie­šų­jų įstai­gų va­do­vų at­ly­gi­ni­mo pa­sto­vio­ji da­lis. Pri­ėmus šį spren­di­mą žen­kliai pa­di­dė­jo VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sio­jo gy­dy­to­jo at­ly­gi­ni­mas.

V. Spruo­gis šiam klau­si­mui pri­ta­rė ir sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos ko­mi­te­to po­sė­dy­je.

„V. Spruo­gis  ga­lė­jo bū­ti as­me­niš­kai su­in­te­re­suo­tas klau­si­mu, nes jis ei­na li­go­ni­nės di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jo pa­rei­gas, o jam nu­sta­ty­ta da­lis di­rek­to­riaus at­ly­gi­ni­mo dy­džio dar­bo už­mo­kes­čio“, – tei­gia An­drius Ka­les­ni­kas.

Ar ta­ry­bos na­rys ne­su­pai­nio­jo vie­šų­jų ir pri­va­čių in­te­re­sų, tu­rė­tų svars­ty­ti Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos Eti­kos ko­mi­si­ja.

Šios ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kė An­ge­lė Jo­ku­by­nie­nė sa­kė, kad šis klau­si­mas bus svars­to­mas ko­mi­si­jos po­sė­dy­je.

Į Eti­kos ko­mi­si­ją be A. Jo­ku­by­nie­nės iš­rink­ti ta­ry­bos na­riai Arū­nas Ci­vil­ka, Arū­nas Ja­sai­tis, Gri­go­ri­jus Mal­ča­no­vas, Si­gi­tas Ma­siu­lio­nis. Su­dė­ty­je yra ir dvi vi­suo­me­nės at­sto­vės – Sie­si­kų se­niū­ni­jos Be­la­za­riš­kių se­niū­nai­tė Jo­lan­ta Ma­čiu­lie­nė ir Žel­vos se­niū­ni­jos Ba­jo­rų se­niū­nai­tė Zi­ta Mor­kū­nie­nė.

Į šią ko­mi­si­ją su pa­reiš­ki­mu ga­li kreip­tis kiek­vie­nas ra­jo­no ta­ry­bos na­rys. Ta­čiau skun­dų su­lau­kia­ma tik­rai ne­daug – per­nai su­šauk­ti vos du po­sė­džiai. Pas­ku­ti­ny­sis vy­ko dėl spau­do­je pa­si­ro­džiu­sių pra­ne­ši­mų apie ra­jo­no me­ro Al­gir­do Ko­pūs­to el­ge­sį. Tuo­met bu­vo nu­tar­ta po­sė­dį ati­dė­ti iki tol, kol spren­di­mą dėl ga­li­mo me­ro vai­ra­vi­mo ne­blai­viam pri­ims teis­mas.

Pa­sak A. Jo­ku­by­nie­nės, nag­ri­nė­da­mi skun­dus ko­mi­si­jos na­riai vi­sa­da kon­sul­tuo­ja­si su Vy­riau­si­ą­ja tar­ny­bi­nės eti­kos ko­mi­si­ja. Taip ke­ti­na­ma da­ry­ti ir šį kar­tą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų