Spausdinti šį puslapį

Dėl kolegos elgesio kreipėsi į Etikos komisiją

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų frak­ci­jos se­niū­nas An­drius Ka­les­ni­kas kreip­ėsi į Eti­kos ko­mi­si­ją. Jis pra­šo įver­tin­ti, ar jo ko­le­ga ta­ry­bos na­rys Vla­dis­lo­vas Spruo­gis bal­suo­da­mas ne­su­pai­nio­jo vie­šų­jų ir pri­va­čių in­te­re­sų.

Va­sa­rio 2 die­ną vy­ku­sia­me ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sio­jo gy­dy­to­jo pa­va­duo­to­jo pa­rei­gas ei­nan­tis V. Spruo­gis bal­sa­vo už tai, kad bū­tų pa­tvir­tin­ta  svei­ka­tos sis­te­mos vie­šų­jų įstai­gų va­do­vų at­ly­gi­ni­mo pa­sto­vio­ji da­lis. Pri­ėmus šį spren­di­mą žen­kliai pa­di­dė­jo VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sio­jo gy­dy­to­jo at­ly­gi­ni­mas.

V. Spruo­gis šiam klau­si­mui pri­ta­rė ir sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos ko­mi­te­to po­sė­dy­je.

„V. Spruo­gis  ga­lė­jo bū­ti as­me­niš­kai su­in­te­re­suo­tas klau­si­mu, nes jis ei­na li­go­ni­nės di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jo pa­rei­gas, o jam nu­sta­ty­ta da­lis di­rek­to­riaus at­ly­gi­ni­mo dy­džio dar­bo už­mo­kes­čio“, – tei­gia An­drius Ka­les­ni­kas.

Ar ta­ry­bos na­rys ne­su­pai­nio­jo vie­šų­jų ir pri­va­čių in­te­re­sų, tu­rė­tų svars­ty­ti Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos Eti­kos ko­mi­si­ja.

Šios ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kė An­ge­lė Jo­ku­by­nie­nė sa­kė, kad šis klau­si­mas bus svars­to­mas ko­mi­si­jos po­sė­dy­je.

Į Eti­kos ko­mi­si­ją be A. Jo­ku­by­nie­nės iš­rink­ti ta­ry­bos na­riai Arū­nas Ci­vil­ka, Arū­nas Ja­sai­tis, Gri­go­ri­jus Mal­ča­no­vas, Si­gi­tas Ma­siu­lio­nis. Su­dė­ty­je yra ir dvi vi­suo­me­nės at­sto­vės – Sie­si­kų se­niū­ni­jos Be­la­za­riš­kių se­niū­nai­tė Jo­lan­ta Ma­čiu­lie­nė ir Žel­vos se­niū­ni­jos Ba­jo­rų se­niū­nai­tė Zi­ta Mor­kū­nie­nė.

Į šią ko­mi­si­ją su pa­reiš­ki­mu ga­li kreip­tis kiek­vie­nas ra­jo­no ta­ry­bos na­rys. Ta­čiau skun­dų su­lau­kia­ma tik­rai ne­daug – per­nai su­šauk­ti vos du po­sė­džiai. Pas­ku­ti­ny­sis vy­ko dėl spau­do­je pa­si­ro­džiu­sių pra­ne­ši­mų apie ra­jo­no me­ro Al­gir­do Ko­pūs­to el­ge­sį. Tuo­met bu­vo nu­tar­ta po­sė­dį ati­dė­ti iki tol, kol spren­di­mą dėl ga­li­mo me­ro vai­ra­vi­mo ne­blai­viam pri­ims teis­mas.

Pa­sak A. Jo­ku­by­nie­nės, nag­ri­nė­da­mi skun­dus ko­mi­si­jos na­riai vi­sa­da kon­sul­tuo­ja­si su Vy­riau­si­ą­ja tar­ny­bi­nės eti­kos ko­mi­si­ja. Taip ke­ti­na­ma da­ry­ti ir šį kar­tą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)