Spausdinti šį puslapį

Dovanų – bilietai į rungtynes

Šeš­ta­die­nį į Aly­taus spor­to are­ną ste­bė­ti krep­ši­nio rung­ty­nių vyks ir Uk­mer­gės spor­to cen­tro jau­nie­ji spor­ti­nin­kai. Jiems šią pra­mo­gą do­va­no­ja Lie­tu­vos krep­ši­nio fe­de­ra­ci­ja.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Uk­mer­gės spor­to cen­tro di­rek­to­rius Vy­tau­tas Tut­lys sa­ko, kad ši do­va­na Uk­mer­gės spor­to cen­trui bu­vo ne­ti­kė­ta ir la­bai ma­lo­ni. Juk ne vie­nas su­au­gu­sy­sis apie bi­lie­tus į to­kio ly­gio var­žy­bas sva­jo­ja, o šie iš ka­sų iš­graibs­to­mi aki­mirks­niu. Tad ką jau kal­bėt apie vai­kus, ir dar – spor­ti­nin­kus...

Spor­to cen­tro ug­dy­ti­niai Aly­taus spor­to are­no­je ste­bės  trejas tądien vyksiančias rungtynes. Bilietai į jas kainuoja nuo 80 iki 209 litų.

Spor­to cen­trą lan­ko 737 ra­jo­no moks­lei­viai, tai­gi tre­ne­riams ne­bu­vo leng­va at­rink­ti de­šimt lai­min­gų­jų. Mat tiek bi­lie­tų uk­mer­giš­kiams pa­do­va­no­jo Lie­tu­vos krep­ši­nio fe­de­ra­ci­ja. Bu­vo nu­spręs­ta, kad tiks­lin­giau­sia bi­lie­tus į krep­ši­nio čem­pio­na­to rung­ty­nes iš­da­lin­ti šią spor­to ša­ką lan­kan­tiems vai­kams.

Ta­čiau ir šis at­ran­kos kri­te­ri­jus ne­gel­bė­jo – mat krep­ši­nio tre­ni­ruo­tes lan­ko 230 vai­kų. Di­rek­to­rius sa­ko, kad „už­duo­tis“ at­rink­ti po ke­le­tą spor­ti­nin­kų te­ko jų tre­ne­riams.

Krep­ši­nio tre­ne­rė Aeli­ta Zi­ka­rie­nė pri­si­pa­žįs­ta, jog sa­vo nuo­žiū­ra at­rink­ti lai­min­guo­sius ne­si­ry­žo. Mat šis „kon­kur­sas“, kai bi­lie­tą gau­ti pre­ten­duo­ja net ke­lio­li­ka no­rin­čių­jų, – per rim­tas to­kiam spren­di­mui. Ji sa­vo ug­dy­ti­niams pa­siū­lė lai­min­guo­sius iš­si­aiš­kin­ti bur­tų ke­liu...

Ki­tiems tre­ne­riams – pa­siū­ly­mas ste­bė­ti rung­ty­nes „gy­vai“, pa­jus­ti jų at­mos­fe­rą – tai jau­nų­jų spor­ti­nin­kų pa­stan­gų tre­ni­ruo­čių me­tu ir pa­sie­ki­mų var­žy­bo­se įver­ti­ni­mas. Ir pui­kus pa­ska­ti­ni­mas at­ei­čiai.

V. Tut­lys sa­ko, kad vai­kai jau iš anks­to ruo­šia­si šioms rung­ty­nėms. Su tre­ne­riais ta­ria­si, ko­kią sir­ga­lių at­ri­bu­ti­ką lei­džia­ma įsi­neš­ti į are­ną. Su drau­gais – ko­kias „prie­mo­nes“ šie nau­dos mėgs­ta­mai rink­ti­nei pa­lai­ky­ti bei jų var­žo­vams  trik­dy­ti. „Ma­nau, kad ko­kią ke­pu­rę spal­vin­gą už­si­dės, vei­dus iš­si­pai­šys – kas ką su­gal­vos ar tė­ve­liai nu­pirks“, – svars­to jis.

Spor­to cen­tras tu­ri įsi­gi­jęs tau­ti­nės at­ri­bu­ti­kos – tri­spal­vių vė­lia­vė­lių. Jos jau ne kar­tą bu­vo nau­do­ja­mos sa­vo ra­jo­no ko­man­doms pa­lai­ky­ti. Prieš ke­lio­nę į Aly­tų tre­ne­riai jas iš­da­lins sa­vo spor­ti­nin­kams.

Gru­pę krep­ši­nio aist­ruo­lių, į rung­ty­nes vyk­sian­čių cen­trui pri­klau­san­čiu au­to­bu­su, ly­dės cen­tro krep­ši­nio tre­ne­ris To­mas Šar­ma­vi­čius.

Eu­ro­pos vy­rų krep­ši­nio čem­pio­na­tas rug­pjū­čio 31 – rug­sė­jo 18 die­no­mis vyks še­šiuo­se ša­lies mies­tuo­se. Pa­ne­vė­žy­je, Šiau­liuo­se, Aly­tu­je ir Klai­pė­do­je vyks gru­pės rung­ty­nės.  Vil­niu­je rung­ty­niaus 12 pa­jė­giau­sių rink­ti­nių. Fi­na­li­nia­me eta­pe Kau­ne žais 8 ko­man­dos, ku­rios ko­vos ne tik dėl me­da­lių, bet ir ke­lia­la­pių į Lon­do­no olim­pia­dą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)