Džiaugsis naujomis sūpynėmis

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Šie­met bus įreng­tos tre­jos su­py­nės vai­kų žai­di­mų aikš­te­lė­se prie dau­gia­bu­čių na­mų. Ša­lia pla­nuo­ja­ma pa­sta­ty­ti ir suo­liu­kus.

Vi­sas rei­ka­lin­gas in­ven­to­rius jau yra nu­pirk­tas. Lė­šos tam skir­tos iš ra­jo­no biu­dže­to. Vai­kų žai­di­mų aikš­te­lių įren­gi­mui šie­met skir­ta 10 tūks­tan­čių li­tų.

Per­nai skirs­tant sa­vi­val­dy­bės biu­dže­tą, šiems įren­gi­niams įsi­gy­ti ar re­konst­ruo­ti ne­bu­vo at­sei­kė­ta nė li­to.

Uk­mer­gės mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas pa­sa­ko­jo, kad su­py­nės bus pa­sta­ty­tos Li­nų gat­vės 10 ir 12 na­mų kie­me, mies­to pa­plū­di­my­je prie sta­dio­no bei tarp Miš­kų gat­vės 36, 38 ir 40 dau­gia­bu­čių.

Li­nų gat­vė­je jau ruo­šia­ma aikš­te­lė – iš­ar­dy­ti se­nų įren­gi­nių me­ta­li­niai stry­pai, iš­rink­ti ak­me­nys. Pa­sak se­niū­no, šių na­mų vai­kai bu­vo la­biau­siai nu­skriaus­ti – čia ne­bu­vo jo­kio žai­di­mų in­ven­to­riaus.

Vie­šą­jį kon­kur­są žai­di­mų aikš­te­les įreng­ti lai­mė­jo UAB CGS, dar­bus vyk­do UAB „Uk­mer­gės ke­liai“.

Me­ta­li­nis vai­kų žai­di­mų in­ven­to­rius pa­pras­tai tar­nau­ja nuo 5 iki 10 me­tų. Yra mies­te li­ku­sių ir dar te­be­eksp­lo­a­tuo­ja­mų net so­viet­me­čiu įreng­tų kon­struk­ci­jų, ta­čiau joms rei­kia re­mon­to.

Prieš ket­ve­rius me­tus se­niū­ni­ja res­tau­ra­vo 48 sū­puok­les. Jų re­mon­tui iš­leis­ta per 20 tūks­tan­čių li­tų.

Pa­ši­lė­je esan­čiuo­se dau­gia­bu­čių kie­muo­se per­nai pa­sta­ty­tos čiuo­žyk­los bei li­py­nės.

S. Jac­kū­nas pa­ti­ki­no, kad žai­di­mų aikš­te­lės res­tau­ruo­ja­mos bei sta­to­mas nau­jas in­ven­to­rius ei­lės tvar­ka – at­si­žvel­giant į gy­ven­to­jų pa­gei­da­vi­mus. Miš­kų gat­vės gy­ven­to­jai vai­kų žai­di­mų aikš­te­lę su­tvar­ky­ti pra­šė jau prieš me­tus. Jau se­no­kai sū­py­nių pa­gei­dau­ja ir Ve­te­ri­na­ri­jos bei Anykš­čių gat­vių gy­ven­to­jai.

Ta­čiau pa­si­tai­ko, kad, įren­gus vai­kų žai­di­mų aikš­te­les, su­si­du­ria­ma su prie­šiš­ka gy­ven­to­jų re­ak­ci­ja. Taip nu­ti­ko Vy­tau­to gat­vės 92–94 na­mų kie­me pa­sta­čius be­si­su­kan­tį ra­tą. Žmo­nės pra­dė­jo skųs­tis dėl per­ne­lyg di­de­lio triukš­mo.

„Iš­ar­dė­me ir per­kė­lė­me į Ve­te­ri­na­ri­jos gat­vę. Ap­lin­ki­nių na­mų gy­ven­to­jai džiau­gė­si vai­kams skir­ta pra­mo­ga“, – pa­sa­ko­jo se­niū­nas.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų