Spausdinti šį puslapį

Džiaugsis naujomis sūpynėmis

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Šie­met bus įreng­tos tre­jos su­py­nės vai­kų žai­di­mų aikš­te­lė­se prie dau­gia­bu­čių na­mų. Ša­lia pla­nuo­ja­ma pa­sta­ty­ti ir suo­liu­kus.

Vi­sas rei­ka­lin­gas in­ven­to­rius jau yra nu­pirk­tas. Lė­šos tam skir­tos iš ra­jo­no biu­dže­to. Vai­kų žai­di­mų aikš­te­lių įren­gi­mui šie­met skir­ta 10 tūks­tan­čių li­tų.

Per­nai skirs­tant sa­vi­val­dy­bės biu­dže­tą, šiems įren­gi­niams įsi­gy­ti ar re­konst­ruo­ti ne­bu­vo at­sei­kė­ta nė li­to.

Uk­mer­gės mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas pa­sa­ko­jo, kad su­py­nės bus pa­sta­ty­tos Li­nų gat­vės 10 ir 12 na­mų kie­me, mies­to pa­plū­di­my­je prie sta­dio­no bei tarp Miš­kų gat­vės 36, 38 ir 40 dau­gia­bu­čių.

Li­nų gat­vė­je jau ruo­šia­ma aikš­te­lė – iš­ar­dy­ti se­nų įren­gi­nių me­ta­li­niai stry­pai, iš­rink­ti ak­me­nys. Pa­sak se­niū­no, šių na­mų vai­kai bu­vo la­biau­siai nu­skriaus­ti – čia ne­bu­vo jo­kio žai­di­mų in­ven­to­riaus.

Vie­šą­jį kon­kur­są žai­di­mų aikš­te­les įreng­ti lai­mė­jo UAB CGS, dar­bus vyk­do UAB „Uk­mer­gės ke­liai“.

Me­ta­li­nis vai­kų žai­di­mų in­ven­to­rius pa­pras­tai tar­nau­ja nuo 5 iki 10 me­tų. Yra mies­te li­ku­sių ir dar te­be­eksp­lo­a­tuo­ja­mų net so­viet­me­čiu įreng­tų kon­struk­ci­jų, ta­čiau joms rei­kia re­mon­to.

Prieš ket­ve­rius me­tus se­niū­ni­ja res­tau­ra­vo 48 sū­puok­les. Jų re­mon­tui iš­leis­ta per 20 tūks­tan­čių li­tų.

Pa­ši­lė­je esan­čiuo­se dau­gia­bu­čių kie­muo­se per­nai pa­sta­ty­tos čiuo­žyk­los bei li­py­nės.

S. Jac­kū­nas pa­ti­ki­no, kad žai­di­mų aikš­te­lės res­tau­ruo­ja­mos bei sta­to­mas nau­jas in­ven­to­rius ei­lės tvar­ka – at­si­žvel­giant į gy­ven­to­jų pa­gei­da­vi­mus. Miš­kų gat­vės gy­ven­to­jai vai­kų žai­di­mų aikš­te­lę su­tvar­ky­ti pra­šė jau prieš me­tus. Jau se­no­kai sū­py­nių pa­gei­dau­ja ir Ve­te­ri­na­ri­jos bei Anykš­čių gat­vių gy­ven­to­jai.

Ta­čiau pa­si­tai­ko, kad, įren­gus vai­kų žai­di­mų aikš­te­les, su­si­du­ria­ma su prie­šiš­ka gy­ven­to­jų re­ak­ci­ja. Taip nu­ti­ko Vy­tau­to gat­vės 92–94 na­mų kie­me pa­sta­čius be­si­su­kan­tį ra­tą. Žmo­nės pra­dė­jo skųs­tis dėl per­ne­lyg di­de­lio triukš­mo.

„Iš­ar­dė­me ir per­kė­lė­me į Ve­te­ri­na­ri­jos gat­vę. Ap­lin­ki­nių na­mų gy­ven­to­jai džiau­gė­si vai­kams skir­ta pra­mo­ga“, – pa­sa­ko­jo se­niū­nas.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)