Eglė į aikštę atkeliaus iš Birutės gatvės

Jau šeš­tus me­tus mies­to se­niū­ni­ja skel­bia ak­ci­ją, ra­gi­nan­čią gy­ven­to­jus pa­do­va­no­ti šven­ti­nę eg­lę. Iš vie­nuo­li­kos pa­siū­ly­mų se­niū­ni­jos dar­buo­to­jai iš­rin­ko vie­ną – šie­met į mies­to cen­trą eg­lė at­ke­liaus iš Bi­ru­tės gat­vės.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Au­to­rės nuotr. „Sma­gu, kad bus pa­nau­do­ta vi­suo­me­ni­niams tiks­lams“, – džiau­gia­si Alek­san­dras Pet­ro.

Mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas sa­ko, kad sa­vo iš­au­gin­tą spyg­liuo­tį siū­lė Re­čio­nių, Va­lų gy­ven­vie­čių, Kul­tu­vė­nų, Le­on­po­lio kai­mų, Va­sa­rio 16-osios, Mal­kų, Bi­ru­tės gat­vių, Pa­ši­lės gy­ven­to­jai.

S. Jac­kū­nas ap­žiū­rė­jo vi­sas eg­les, iš­sky­rus au­gan­čią už Vep­rių esan­čiuo­se Kul­tu­vė­nuo­se. Šis me­dis, de­ja, tru­pu­tį per to­li – ge­ro­kai iš­aug­tų at­ve­ži­mo kaš­tai.

La­biau­siai kri­to į akį eg­lė, au­gan­ti Bi­ru­tės gat­vė­je 27 na­mo Auš­ros ir Alek­san­dro Pet­ro kie­me. Jos aukš­tis apie 13 met­rų.

Šei­ma į šį na­mą at­si­kraus­tė prieš pus­an­trų me­tų. Kie­me ša­lia tvo­ros au­gan­tis di­džiu­lis me­dis grės­min­gai svy­ra į kai­my­nų pu­sę.

„Tik­rai ne­su me­džių prie­šas, ta­čiau eg­lė jau tik­rai se­na ir ant „ko­jų“ ne­tvir­tai sto­vi. Po di­des­nio vė­jo net že­mė prie šak­nų su­skel­dė­ja“, – sa­ko A. Pet­ro.

Pa­sak vy­ro, ar­ti­miau­si kai­my­nai ne­si­skun­dė, bet ma­tė­si, kad pa­svi­ru­sio me­džio kai­my­nys­te ne­la­bai džiau­gė­si.

Pa­grin­di­niai nau­ja­me­ti­nei eg­lei ke­lia­mi rei­ka­la­vi­mai: si­dab­ri­nė eg­lė tu­ri bū­ti ne ma­žes­nė kaip 10–12 met­rų aukš­čio. „Tik­rai gra­žius me­džius siū­lo uk­mer­giš­kiai, ta­čiau kai ku­rie jų dar tru­pu­tį per ma­ži mies­to aikš­tei“, – sa­ko mies­to se­niū­nas. Tai­gi šiems dos­niems uk­mer­giš­kiams pa­siū­lo­ma spyg­liuo­tį dar pa­au­gin­ti.

Me­dį nu­pjau­ti ir at­vež­ti į mies­to aikš­tę prie kul­tū­ros cen­tro pa­ža­dė­jo UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“. Jį puoš UAB „GES pro­jek­tai“. Mies­to šven­ti­niam pa­puo­ši­mui skir­ta 10 tūks­tan­čių li­tų. Tiek pat pi­ni­gų bu­vo iš­leis­ta ir per­nai.

Tai, pa­sak S. Jac­kū­no, mi­ni­ma­li su­ma. Kai ku­rios gir­lian­dos per­de­gu­sios ar vi­sai su­si­dė­vė­ju­sios – su­rū­di­ju­sios, nuo lie­taus ar snie­go su­de­gę lai­dai.

Aikš­tę prie kul­tū­ros cen­tro anks­tes­niais me­tais puo­šė ir uk­mer­giš­kius džiu­gi­no Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo, AB „Lie­tu­vos du­jos“ Uk­mer­gės sky­riaus, Uk­mer­gės li­go­ni­nės bei Le­li­jų ir Žal­gi­rio gat­vių gy­ven­to­jų do­va­no­ti me­džiai.

Žaliaskarė į mies­to aikš­tę prie kul­tū­ros cen­tro bus at­vež­tas ant­ra­die­nį. Šven­ti­nis eg­lės įžie­bi­mas nu­ma­to­mas gruo­džio 15 die­ną, šeš­ta­die­nį, 16 va­lan­dą.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų