Spausdinti šį puslapį

Eismo dalyvių prašo būti atidžių

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai nau­juo­sius moks­lo me­tus ra­gi­na pra­dė­ti sau­giai. Jau­nų­jų eis­mo da­ly­vių sau­gu­mui jie skirs ypa­tin­gą dė­me­sį.

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas skel­bia, jog rug­sė­jo 1–7 die­no­mis bus su­stip­rin­tas po­li­ci­jos bu­dė­ji­mas prie mo­ky­mo, ug­dy­mo įstai­gų.

 

Uk­mer­gės r. PK ar­chy­vo nuotr. Pa­rei­gū­nai skirs ypa­tin­gą dė­me­sį jau­nie­siems eis­mo da­ly­viams.

Rug­sė­jo 1–30 d. bus vyk­do­mos prie­mo­nės, skir­tos trans­por­to prie­mo­nių vai­ruo­to­jų blai­vu­mui, ap­svai­gi­mui nuo nar­ko­ti­nių ar ki­tų psi­chi­ką vei­kian­čių me­džia­gų pa­tik­ri­ni­mui. Šiuo lai­ko­tar­piu taip pat bus or­ga­ni­zuo­ja­mos prie­mo­nės, skir­tos trans­por­to prie­mo­nių vai­ruo­to­jų ir ke­lei­vių sau­gos dir­žų nau­do­ji­mo, vai­kų ve­ži­mo au­to­mo­bi­liuo­se tvar­kos tai­syk­lių lai­ky­mo­si kon­tro­lei.

Pa­rei­gū­nai tik­rins, ar tam­siuo­ju pa­ros me­tu nau­do­ja­mi at­švai­tai, ki­ti švie­są at­spin­din­tys ele­men­tai.

Vi­są rug­sė­jį, sie­kiant už­tik­rin­ti vie­šą­ją tvar­ką ir sau­gų eis­mą, pa­tru­lia­vi­mo marš­ru­tai bus pri­ar­tin­ti prie mies­to mo­kyk­lų. Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai or­ga­ni­zuos at­si­tik­ti­nius mo­kyk­li­nių au­to­bu­sų, taip pat marš­ru­ti­nių au­to­bu­sų vai­ruo­to­jų blai­vu­mo pa­tik­ri­ni­mus. Trans­por­to prie­mo­nių vai­ruo­to­jai aky­liau bus kon­tro­liuo­ja­mi san­kry­žo­se ir pės­čių­jų per­ėjo­se.

Ke­ti­na­ma di­des­nį dė­me­sį skir­ti mo­to­cik­lų ir mo­pe­dų vai­ruo­to­jų el­ge­siui ke­ly­je, bus tik­ri­na­ma, ar ne­pa­žei­džia­ma sau­gos šal­mų dė­vė­ji­mo tvar­ka, tik­ri­na­mi pri­va­lo­mi do­ku­men­tai.

Mo­kyk­lo­se lan­ky­sis at­sa­kin­gi pa­rei­gū­nai, ku­rie pra­di­nio am­žiaus moks­lei­viams ves pa­mo­kė­les „Sau­giai į mo­kyk­lą – sau­giai į na­mus“. Bus lan­ko­ma­si dis­ko­te­ko­se, ki­to­se ne­pil­na­me­čių su­si­bū­ri­mo vie­to­se. To­kių pa­tik­ri­ni­mų tiks­las – už­kar­dy­ti ar nu­sta­ty­ti ne­pil­na­me­čių da­ro­mus tei­sės pa­žei­di­mus.

Vai­kams svar­biau­sias yra as­me­ni­nis tė­vų pa­vyz­dys. To­dėl tė­ve­liai tu­rė­tų bū­ti pir­mie­ji ir pa­tys kan­triau­si mo­ky­to­jai, pra­tin­da­mi vai­kus bū­ti ati­džius, at­sar­giai elg­tis gat­vė­je, tam­siu pa­ros me­tu ne­iš­ei­ti į ke­lią be at­švai­tų.

Po­li­ci­ja pra­šo vi­sų eis­mo da­ly­vių bū­ti to­le­ran­tiš­kų ir dė­me­sin­gų. Pa­tir­tis by­lo­ja, jog mo­ki­nu­kai, po atos­to­gų su­grį­žę į mo­kyk­las, bū­na iš­si­blaš­kę ir ne­ati­dūs. Tad pri­va­lu pa­si­rū­pin­ti, kad nau­jie­ji moks­lo me­tai jiems pra­si­dė­tų ra­miai ir sau­giai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)