Elektros skaitiklių šilumos mazguose nestatys

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si vie­nos dau­gia­bu­čių ben­dri­jos pir­mi­nin­kė pri­mi­nė įsi­se­nė­ju­sią pro­ble­mą gy­ven­to­jams ak­tu­a­lia  šil­dy­mo te­ma. Mo­te­ris pa­sa­ko­jo, kad tuo­met, kai ši­lu­mos ūkis dar bu­vo iš­nuo­mo­tas „Mies­to ener­gi­jai“, ši įmo­nė dau­gia­bu­čiuo­se įren­gė ši­lu­mi­nius maz­gus. Kad įreng­tas cir­ku­lia­ci­nis siur­blys veik­tų, rei­ka­lin­gas elek­tros tie­ki­mas. De­ja, už su­var­to­tą elek­trą da­bar mo­ka patys gy­ven­to­jai.

Pa­sak pir­mi­nin­kės, anuo­met bu­vo ža­dė­ta, kad už siur­blio su­var­to­tą elek­trą at­ei­ty­je gy­ven­to­jai ne­mo­kės – esą ši­lu­mos maz­guo­se bus pa­sta­ty­ti at­ski­ri skai­tik­liai, pa­gal ku­rių rod­me­nis at­si­skai­tys ši­lu­mos tie­kė­jai. Ta­čiau elek­tros skai­tik­liai taip ir ne­bu­vo pa­sta­ty­ti.

Ben­dri­jos pir­mi­nin­kė ti­ki­na, kad ši­lu­mos maz­ge įreng­tas siur­blys elek­tros su­var­to­ja ne­ma­žai. Dvie­jų kam­ba­rių bu­tą tu­rin­tie­ji mo­ka per 4 li­tus. „Ši­tų pi­ni­gų gy­ven­to­jai mo­kė­ti ne­tu­rė­tų, su elek­tros tie­kė­jais tu­rė­tų at­si­skai­ty­ti ši­lu­mi­nin­kai“, – įsi­ti­ki­nu­si ben­dri­jos pir­mi­nin­kė.

UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ di­rek­to­rius Rai­mon­das Ra­gaus­kas pa­tvir­ti­no, kad prieš ke­lis me­tus Ši­lu­mos tie­ki­mo ir var­to­ji­mo tai­syk­lės tik­rai skel­bė, jog jei punk­tas pri­klau­so ši­lu­mos tie­kė­jui, tai šis už su­var­to­tą elek­tros ener­gi­ją siur­bliams pri­va­lo at­si­skai­ty­ti pa­gal ap­skai­tos prie­tai­są.

Ta­čiau Ši­lu­mos ūkio įsta­ty­me per­nai bu­vo pa­tvir­tin­ti pa­kei­ti­mai, ku­rie by­lo­ja, kad ši­lu­mos tie­kė­jas ne­ga­li eks­plo­a­tuo­ti ši­lu­mos maz­gų.

Di­rek­to­rius ti­ki­no, kad pa­gal da­bar­ti­nius tei­sės ak­tus nė­ra nu­ma­ty­ta prie­vo­lė ši­lu­mos tie­kė­jams įreng­ti ši­lu­mos maz­guo­se elek­tros skai­tik­lius, tad „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ to da­ry­ti ne­ke­ti­na.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų