Į Advento vakaronę pasikvietė ir estus

Kiek­vie­ną ru­de­nį Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro Liau­šių fi­lia­le vyks­ta prie­šad­ven­ti­nės šven­tės. Šie­met į to­kią šven­tę su­si­rin­ko ne tik Še­šuo­lių se­niū­ni­jos Liau­šių mies­te­lio gy­ven­to­jai, bet ir sve­čiai iš Es­ti­jos.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Še­šuo­lių se­niū­nas Jo­nas Dik­čius pa­dė­kos raš­tą įtei­kė res­pub­li­ki­nė­se ar­to­jų var­žy­bo­se an­trą vie­tą lai­mė­ju­siam Ri­mui Luk­šai.

Į sma­gų ru­dens dar­bų pa­baig­tu­vių ren­gi­nį žmo­nes su­kvie­tė kul­tū­ros na­mų va­do­vė Onu­tė Jo­nai­tie­nė. Drau­ge su ūki­nin­kais Da­nu­te ir Vy­tau­tu Da­ru­liais ji su­si­rin­ku­siems su­vai­di­no  trum­pu­tį spek­tak­liu­ką bei vai­ši­no šių­me­ti­niu der­liu­mi – duo­na ir gi­ra.

Vi­sus svei­ki­no Še­šuo­lių se­niū­nas Jo­nas Dik­čius. Į ren­gi­nį jis at­vy­ko ne­ši­nas pa­dė­kos raš­tais. Juos įtei­kė mies­te­lį gar­si­nan­tiems ūki­nin­kams: res­pub­li­ki­nė­se ar­to­jų var­žy­bo­se an­trą vie­tą lai­mė­ju­siam Ri­mui Luk­šai ir res­pub­li­ki­nė­se mel­žė­jų var­žy­bo­se da­ly­va­vu­siai Vai­dai Luk­šai­tei.

 

12-03-3_straipsnio_2_nuotr

Onu­tė Jo­nai­tie­nė, Da­nu­tė ir Vy­tau­tas Da­ru­liai su­si­rin­ku­siuo­sius vai­ši­no duo­na ir gi­ra.

 


Ren­gi­ny­je sa­vo ei­les skai­tė mū­sų ra­jo­no po­etai Zi­ta Ba­tai­tie­nė ir Ka­zys Kle­vins­kas.

Pa­tys to­li­miau­si sma­gios šven­tės Liau­šiuo­se sve­čiai at­vy­ko net iš Es­ti­jos Pol­vo ra­jo­no.

Į ren­gi­nį juos at­ly­dė­jo bi­čiu­liai – Ly­duo­kių ben­druo­me­nės na­riai. Šios ben­druo­me­nės pir­mi­nin­kė Auk­sė Pus­vaš­kie­nė pa­sa­ko­jo, kad su es­tais drau­giš­kus ry­šius jų ben­druo­me­nė pa­lai­ko jau tre­jus me­tus. Vieš­na­gės me­tu ly­duo­kiš­kiai es­tams ap­ro­dė Uk­mer­gės ra­jo­ną, su­pa­žin­di­no su ben­druo­me­nių veik­la, o sa­vait­ga­lio va­ka­rą nu­ta­rė skir­ti va­ka­ro­nei Liau­šiuo­se.

Čia sve­čiai  pri­sta­tė sa­vo sa­vi­veik­li­nes pro­gra­mas. Nie­kas ne­li­ko abe­jin­gas už­de­gan­čiai es­čių šo­kė­jų pro­gra­mai, o vė­liau ne­at­sispy­rė pa­gun­dai su­šok­ti sma­gų es­tiš­ką šo­kį.

UŽ inf.

 

12-03-3_straipsnio_3_nuotr

Es­čių pa­si­ro­dy­mas bu­vo už­de­gan­tis.


Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų