Spausdinti šį puslapį

Į Advento vakaronę pasikvietė ir estus

Kiek­vie­ną ru­de­nį Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro Liau­šių fi­lia­le vyks­ta prie­šad­ven­ti­nės šven­tės. Šie­met į to­kią šven­tę su­si­rin­ko ne tik Še­šuo­lių se­niū­ni­jos Liau­šių mies­te­lio gy­ven­to­jai, bet ir sve­čiai iš Es­ti­jos.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Še­šuo­lių se­niū­nas Jo­nas Dik­čius pa­dė­kos raš­tą įtei­kė res­pub­li­ki­nė­se ar­to­jų var­žy­bo­se an­trą vie­tą lai­mė­ju­siam Ri­mui Luk­šai.

Į sma­gų ru­dens dar­bų pa­baig­tu­vių ren­gi­nį žmo­nes su­kvie­tė kul­tū­ros na­mų va­do­vė Onu­tė Jo­nai­tie­nė. Drau­ge su ūki­nin­kais Da­nu­te ir Vy­tau­tu Da­ru­liais ji su­si­rin­ku­siems su­vai­di­no  trum­pu­tį spek­tak­liu­ką bei vai­ši­no šių­me­ti­niu der­liu­mi – duo­na ir gi­ra.

Vi­sus svei­ki­no Še­šuo­lių se­niū­nas Jo­nas Dik­čius. Į ren­gi­nį jis at­vy­ko ne­ši­nas pa­dė­kos raš­tais. Juos įtei­kė mies­te­lį gar­si­nan­tiems ūki­nin­kams: res­pub­li­ki­nė­se ar­to­jų var­žy­bo­se an­trą vie­tą lai­mė­ju­siam Ri­mui Luk­šai ir res­pub­li­ki­nė­se mel­žė­jų var­žy­bo­se da­ly­va­vu­siai Vai­dai Luk­šai­tei.

 

12-03-3_straipsnio_2_nuotr

Onu­tė Jo­nai­tie­nė, Da­nu­tė ir Vy­tau­tas Da­ru­liai su­si­rin­ku­siuo­sius vai­ši­no duo­na ir gi­ra.

 


Ren­gi­ny­je sa­vo ei­les skai­tė mū­sų ra­jo­no po­etai Zi­ta Ba­tai­tie­nė ir Ka­zys Kle­vins­kas.

Pa­tys to­li­miau­si sma­gios šven­tės Liau­šiuo­se sve­čiai at­vy­ko net iš Es­ti­jos Pol­vo ra­jo­no.

Į ren­gi­nį juos at­ly­dė­jo bi­čiu­liai – Ly­duo­kių ben­druo­me­nės na­riai. Šios ben­druo­me­nės pir­mi­nin­kė Auk­sė Pus­vaš­kie­nė pa­sa­ko­jo, kad su es­tais drau­giš­kus ry­šius jų ben­druo­me­nė pa­lai­ko jau tre­jus me­tus. Vieš­na­gės me­tu ly­duo­kiš­kiai es­tams ap­ro­dė Uk­mer­gės ra­jo­ną, su­pa­žin­di­no su ben­druo­me­nių veik­la, o sa­vait­ga­lio va­ka­rą nu­ta­rė skir­ti va­ka­ro­nei Liau­šiuo­se.

Čia sve­čiai  pri­sta­tė sa­vo sa­vi­veik­li­nes pro­gra­mas. Nie­kas ne­li­ko abe­jin­gas už­de­gan­čiai es­čių šo­kė­jų pro­gra­mai, o vė­liau ne­at­sispy­rė pa­gun­dai su­šok­ti sma­gų es­tiš­ką šo­kį.

UŽ inf.

 

12-03-3_straipsnio_3_nuotr

Es­čių pa­si­ro­dy­mas bu­vo už­de­gan­tis.


Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)