Spausdinti šį puslapį

Į sukčiaus pinkles papuolė ir šeimos nariai

„Uk­mer­gės ži­nio­se“ pra­ėju­sią sa­vai­tę ra­šė­me apie ra­jo­no kri­mi­na­lis­tų su­lai­ky­tą suk­čia­vi­mu įta­ria­mą Vi­diš­kių se­niū­ni­jos Pa­mer­nac­kų kai­mo gy­ven­to­ją 22 me­tų Ed­var­dą Aug­lį.

Pir­mo­ji jo au­ka į po­li­ci­ją krei­pė­si va­sa­rio 14 d. Vė­liau gau­ta dau­giau nu­ken­tė­ju­sių­jų pa­reiš­ki­mų. Ko­ne vi­si suk­čia­vi­mo at­ve­jai bu­vo ana­lo­giš­ki.

E. Aug­lys steng­da­vo­si įgy­ti pa­si­ti­kė­ji­mą jau­nų mer­gi­nų ar­ba žmo­nių, ku­rių ma­te­ria­li­nė pa­dė­tis ga­na sun­ki, ir įkal­bė­da­vo juos su­da­ry­ti elek­tro­ni­nės ban­ki­nin­kys­tės su­tar­tis.

Vai­ki­nas su­kur­da­vo is­to­ri­ją, ne­va ma­ma ar drau­gas, dir­ban­tys už­sie­ny­je, į jo ban­ko są­skai­tą tu­ri per­ves­ti pi­ni­gus. Ta­čiau są­skai­ta yra už­blo­kuo­ta, to­dėl jis ne­ga­li ja nau­do­tis.

E. Aug­lys pra­šy­da­vo leis­ti pa­si­nau­do­ti są­skai­to­mis, o už tai pa­ža­dė­da­vo 150 li­tų at­ly­gį. Pa­si­nau­do­da­mas pri­si­jun­gi­mo prie elek­tro­ni­nės ban­ki­nin­kys­tės duo­me­ni­mis, klas­tos ne­įta­rian­čių žmo­nių var­du su „SMS kre­dit“ ben­dro­ve įta­ria­ma­sis su­da­ry­da­vo su­tar­tis pa­sko­loms gau­ti. E. Aug­lys pa­im­da­vo 750 li­tų dy­džio grei­tuo­sius var­to­ji­mo kre­di­tus. Vė­liau kiek­vie­nam są­skai­tos tu­rė­to­jui duo­da­vo po 150 li­tų, o li­ku­sius pi­ni­gus pa­si­sa­vin­da­vo. Nu­ken­tė­ju­sie­ji apie ap­gau­lę su­pra­to tik ga­vę pra­ne­ši­mus iš kre­di­to ben­dro­vės.

Vai­ki­nas pra­ei­ty­je jau yra teis­tas už suk­čia­vi­mą. Šį kar­tą jam vėl pa­reikš­ti ana­lo­giš­ki įta­ri­mai. E. Aug­lys su­im­tas dviem mė­ne­siams.

Po to, kai bu­vo iš­pla­tin­tas šis pra­ne­ši­mas, po­li­ci­jo­je gau­ti dar dvie­jų nu­ken­tė­ju­sių­jų pa­reiš­ki­mai. Šį­kart – ar­ti­miau­sių įta­ria­mo­jo šei­mos na­rių: mo­ti­nos ir se­sers. Jas vai­ki­nas ap­gau­di­nė­jo pa­gal tą pa­čią sche­mą. 23 me­tų įta­ria­mo­jo se­suo D. Š. po­li­ci­jai pra­ne­šė, kad jos var­du 750 li­tų pa­sko­lą bro­lis pa­ė­mė pra­ėju­sių me­tų bir­že­lio 23 d. Pa­na­šiu me­tu ana­lo­giš­ka pa­sko­la pa­im­ta ir ma­mos var­du.

Pa­sak Uk­mer­gės po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vės spau­dai As­tos Kro­ger­tie­nės, šiuo me­tu nu­sta­ty­ti aš­tuo­nis as­me­nys, nu­ken­tė­ję nuo E. Aug­lio. Ta­čiau ma­no­ma, kad šis skai­čius pa­di­dės.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)