Spausdinti šį puslapį

Į šventę pasikvietė seniūnijos gyventojus

Vep­rių me­džio­to­jų bū­re­lio na­riai tu­ri gra­žią tra­di­ci­ją – į sa­vo šven­tes pa­si­kvie­čia ir šios se­niū­ni­jos gy­ven­to­jus. Šven­tes reng­ti tu­ri pui­kias są­ly­gas – ly­giai prieš 10 me­tų ne­to­li mies­te­lio sa­vo jė­go­mis pa­si­sta­tė erd­vius me­džiok­lės na­mus. Ši ju­bi­lie­ji­nė da­ta bu­vo pa­mi­nė­ta pra­ėju­sį sa­vait­ga­lį.

 

Medžiotojai į svečius pakvietė bendruomenės narius.

Į šven­tę su­si­rin­ko gau­sus bū­rys Vep­rių bū­re­lio me­džio­to­jų su šei­mo­mis, pri­gu­žė­jo sve­čių.

Vep­rių me­džio­to­jų bū­re­lio pir­mi­nin­kas Pa­ve­las Sed­ri­so­vas pri­si­mi­nė, kad neturint me­džiok­lės na­mų, bū­re­lio na­riams glaus­tis tek­da­vo mal­ki­nė­je. Jis pa­si­džiau­gė, kad prieš de­šimt­me­tį bū­re­liui nu­spren­dus sta­ty­tis šį pa­sta­tą, abe­jin­gų ne­bu­vo – vis­kas čia pa­da­ry­ta sa­vo­mis ran­ko­mis.

Vep­rių se­niū­ni­jos se­niū­nė Da­lė Ur­bo­nie­nė pa­žy­mė­jo, kad jau ne vie­ną de­šimt­me­tį be­si­tę­sian­ti Vep­rių bū­re­lio me­džio­to­jų ir vie­ti­nių gy­ven­to­jų drau­gys­tė nuo­lat su­tvir­ti­na­ma nau­jais ren­gi­niais.

 

20_metis_medziotoju_burelio_jig_juod_ntr_013

Akies taiklumą išbandė lankininkai.


Me­džio­to­jai ­– nuo­la­ti­niai se­niū­ni­jo­je ren­gia­mų šven­čių rė­mė­jai. O jų pa­stan­gos tvar­ky­ti ap­lin­ką, kiek­vie­ną pa­va­sa­rį or­ga­ni­zuo­ja­mos tal­kos, ku­rių me­tu nuo šiukš­lių va­duo­ja­mi apy­lin­kių miš­kai, – ne­men­kas in­dė­lis gra­ži­nant se­niū­ni­jos kraš­to­vaiz­dį. Se­niū­ni­jo­je ren­gia­mos me­džiok­lės tro­fė­jų pa­ro­dos.

Dvy­li­ka me­džio­to­jų bū­re­lių vie­ni­jan­čios Uk­mer­gės me­džio­to­jų ir žve­jų drau­gi­jos me­džiok­lės ži­no­vas Sta­sys Brak­nys pa­žy­mė­jo, kad Vep­rių bū­re­lio me­džio­to­jai vie­nin­te­liai ra­jo­ne, į sa­vo šven­tes pa­si­kvie­čian­tys se­niū­ni­jos gy­ven­to­jus ir taip su­tvir­ti­nan­tys abi­pu­sius ry­šius.

 

20_metis_medziotoju_burelio_jig_juod_ntr_034

Čia pat ant lau­žo iš žvė­rie­nos pa­tie­ka­lus ruo­šė Ri­ta Nar­ke­vi­čie­nė ir Juo­zas Bu­tei­kis.


Po rim­tų kal­bų ne­trū­ko pra­mo­gų ir links­my­bių – su­reng­tos me­džiok­li­nio šau­tu­vo ar­dy­mo ir su­rin­ki­mo, smi­gi­nio, rąs­to pjo­vi­mo var­žy­bos. Akies taik­lu­mas ban­dy­tas šau­dant iš pneu­ma­ti­nio šau­tu­vo, spor­ti­nio-me­džiok­li­nio lan­ko. Dau­ge­ly­je Eu­ro­pos ša­lių me­džiok­lė šiuo gin­klu yra leis­ti­na. Ti­ki­ma­si, kad to­kia me­džiok­lė bus įtei­sin­ta ir Lie­tu­vo­je.

Šven­tė­je su­si­rin­ku­siuo­sius links­mi­no vep­riš­kiai Ed­var­das Ra­tau­tas ir Mei­nar­das Bag­do­na­vi­čius bei bū­re­lio me­džio­to­jas ir mu­zi­kan­tas Jo­nas Pul­kaus­kas iš Vil­niaus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)