Spausdinti šį puslapį

Į Ukmergę suskrido gandrai iš užsienio

Mies­tai ir mies­te­liai, ku­rių her­bus puo­šia gan­dro at­vaiz­das, yra su­si­bū­rę į Eu­ro­pos gan­drų mies­tų or­ga­ni­za­ci­ją (ESCO). Jai  pri­klau­so ir Tau­jė­nų se­niū­ni­ja. Pra­ėju­sią sa­vai­tę šia­me mies­te­ly­je vy­ko Eu­ro­pos gan­drų mies­tų or­ga­ni­za­ci­jos na­rių su­si­ti­ki­mas, į ku­rį at­vy­ko sve­čių iš Vo­kie­ti­jos, Olan­di­jos, Lat­vi­jos.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Vi­sus juos vie­ni­ja pa­na­šūs mies­tų ir mies­te­lių her­bai.

Tau­jė­nų se­niū­nė El­vy­ra Tu­lu­šie­nė pa­sa­ko­jo, kad į ESCO jų se­niū­ni­ja įsto­jo prieš ket­ve­rius me­tus. Pa­kvie­ti­mo su­lau­kė iš kai­my­nų – Pa­ne­vė­žio ra­jo­no Ra­my­ga­los se­niū­ni­jos, ku­rios her­be taip pat pui­kuo­ja­si gan­dras. Eu­ro­pos gan­drų mies­tų or­ga­ni­za­ci­jai šiuo me­tu pri­klau­so trys Lie­tu­vos se­niū­ni­jos – Ra­my­ga­la, Ne­ve­ro­nys ir Tau­jė­nai.

O pa­ti mi­nė­to­ji or­ga­ni­za­ci­ja skai­čiuo­ja jau de­vin­tus sa­vo gy­va­vi­mo me­tus. 2001 me­tais ji įsi­kū­rė Lat­vi­jo­je, Stai­ce­lės sa­vi­val­dy­bė­je. Šiuo me­tu or­ga­ni­za­ci­jo­je – de­šimt ne­di­de­lių mies­tų ir mies­te­lių iš aš­tuo­nių vals­ty­bių – Lat­vi­jos, Če­ki­jos, Slo­va­ki­jos, Vo­kie­ti­jos, Uk­rai­nos, Mol­da­vi­jos, Bal­ta­ru­si­jos ir Lie­tu­vos. Vi­sus juos vie­ni­ja pa­na­šus her­bas, ku­ria­me – šei­mos tvir­ty­bę sim­bo­li­zuo­jan­čio gan­dro at­vaiz­das.

Or­ga­ni­za­ci­jos su­si­ti­ki­mai kas­met vyks­ta vis ki­to­je ša­ly­je. Pra­ėju­siais me­tais gan­drai „skri­do“ į Vo­kie­ti­ją, o šie­met – į Lie­tu­vą.

Sve­čiai pa­sa­ko­jo, kad pa­grin­di­nis jų sie­kis – ieš­ko­ti kul­tū­ri­nių ry­šių part­ne­rių, keis­tis pa­tir­ti­mi, da­ly­vau­ti tarp­tau­ti­niuo­se ren­gi­niuo­se.

Mies­tų – gan­drų at­sto­vai ap­si­sto­jo Tau­jė­nų dva­ro vieš­bu­ty­je. Vieš­na­gės me­tu ap­lan­kė Uk­mer­gės įžy­my­bes.

Mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je sve­čius pa­si­ti­ko ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja Klav­di­ja Ste­pa­no­va, In­ves­ti­ci­jų ir už­sie­nio ry­šių sky­riaus ve­dė­ja Ri­ma Boš­ke­vi­čie­nė. Jos pa­pa­sa­ko­jo apie Uk­mer­gės ra­jo­ną, pri­sta­tė svar­bes­nius čia vyk­do­mus tarp­tau­ti­nius pro­jek­tus ir kul­tū­ri­nius ren­gi­nius. Bu­vo ak­cen­tuo­ti tarp­tau­ti­niai pro­jek­tai, vyk­do­mi ma­žes­niuo­se mies­te­liuo­se: Li­no ple­ne­ras Vep­riuo­se, Del­tu­vos mū­šio ins­ce­ni­za­ci­ja, Tarp­tau­ti­nis te­at­rų fes­ti­va­lis Tau­jė­nuo­se.

 

09-21-1_straipsnio_2_nuotr

Svečiai susipažino su Ukmerge.


Su­si­ti­ki­mo da­ly­viai nu­ta­rė plės­ti drau­gys­tės ry­šius ir at­ei­ty­je da­ly­vau­ti vie­ni ki­tų mu­gė­se, fes­ti­va­liuo­se, mies­te­lių ju­bi­lie­juo­se.

Kaip ir ko­dėl gan­dras nu­tū­pė su­si­ti­ki­mo mū­sų ra­jo­ne kal­ti­nin­kų – Tau­jė­nų se­niū­ni­jos her­be? Se­niū­nė E. Tu­lu­šie­nė pa­sa­ko­jo, kad mies­te­lio her­bas bu­vo pa­tvir­tin­tas 2005 me­tais. O gan­dras ja­me, nes Tau­jė­nų apy­lin­kė­se gy­ve­na la­bai re­ti sau­go­ti­ni paukš­čiai – juo­die­ji gan­drai. Gam­ti­nin­kai už­fik­sa­vo, kad šie į Rau­do­ną­ją kny­gą įra­šy­ti paukš­čiai liz­dus su­ka Šal­nų miš­kuo­se.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)