Spausdinti šį puslapį

Įmonės planuose – šimtas naujų darbo vietų

Nor­ve­gų ka­pi­ta­lo įmo­nė­je UAB „Stan­se­fab­rik­ken“ ati­da­ry­ta nau­ja da­žy­mo li­ni­ja. Įdie­gus įran­gą, su­kur­ta dvi­de­šimt nau­jų dar­bo vie­tų. Plės­da­ma ga­my­bą įmo­nė ke­ti­na su­ku­rti dar šim­tą dar­bo vie­tų.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Autorės nuotr. Įkurtuvių juostelę perkirpo generalinis direktorius Virginijus Jurkštas ir dažymo baro meistrė Ingrida Lobinienė.

Tre­čia­die­nį į įmo­nė­je su­reng­tą šven­tę su­si­rin­ko UAB „Stan­se­fab­rik­ken“, ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės va­do­vai, įmo­nės dar­buo­to­jai ir sve­čiai. Į nau­jos da­žy­mo li­ni­jos ati­da­ry­mo šven­tę at­vy­ko de­le­ga­ci­ja iš Nor­ve­gi­jos.

Vie­ną mil­te­li­nio da­žy­mo li­ni­ją įmo­nė tu­ri, ta­čiau ple­čiant ga­my­bą bu­vo nu­spręs­ta vyk­dy­ti Eu­ro­pos Są­jun­gos fi­nan­suo­ja­mą pro­jek­tą ir įsi­reng­ti dar vie­ną. Ji su­mon­tuo­ta per pus­an­tro mė­ne­sio.

Pa­sak UAB „Stan­se­fab­rik­ken“ ge­ne­ra­li­nio di­rek­to­riaus Vir­gi­ni­jaus Jurkš­to, 3,5 mi­li­jo­no in­ves­ti­ci­jos da­vė aki­vaiz­džią nau­dą. Da­bar įmo­nės pa­siek­tas da­žy­mo na­šu­mas – 900 kvad­ra­ti­nių met­rų per va­lan­dą – di­džiau­sias ne tik Lie­tu­vos, bet ir Bal­ti­jos ša­lių rin­ko­se.

40 pro­cen­tų vi­sų lė­šų fi­nan­suo­ta iš eu­ro­pi­nių fon­dų. Li­ku­si da­lis – įmo­nės in­ves­ti­ci­jos.

Nau­jo­sios li­ni­jos įran­gą įmo­nė­je su­mon­ta­vo Da­ni­jos kom­pa­ni­ja „Ide­al li­ne“. Ši įran­ga, pa­sak di­rek­to­riaus, ati­tin­ka ne tik pro­duk­ci­jos da­žy­mo ko­ky­bės, bet ir vi­sus eko­lo­gi­nius rei­ka­la­vi­mus. „In­ves­ta­vo­me daug į va­ly­mo įren­gi­mus, ta­čiau už­tat į Uk­mer­gės nuo­te­kų sis­te­mą iš­lei­džia­me be­veik ge­ria­mą van­de­nį“, – sa­kė jis.

 

10-21-2_straipsnio_2_nuotr

Autorės nuotr. Į mil­te­li­nio da­žy­mo li­ni­jos ati­da­ry­mo šven­tę su­si­rin­ko įmo­nės va­do­vai, dar­buo­to­jai, sve­čiai iš Nor­ve­gi­jos.


Nor­ve­gi­jos ka­pi­ta­lo įmo­nių gru­pės „Sta­fa In­dust­rier AS“ kom­pa­ni­jos va­do­vas Jon Rag­nar West­by įsi­ti­ki­nęs, kad „Stan­se­fab­rik­ken“ plėt­ra bei nau­jų tech­no­lo­gi­jų die­gi­mas nau­din­ga ne tik pa­čiai įmo­nei, jos klien­tams, bet ir Uk­mer­gės sa­vi­val­dy­bei. Šian­dien įmo­nės su­kur­ta stra­te­gi­ja – iki 2015 me­tų 150 pro­cen­tų pa­di­din­ti apy­var­tą – uk­mer­giš­kiams ža­da apie 100 nau­jų dar­bo vie­tų.

Anot ra­jo­no vi­ce­me­ro Re­gi­man­to Ba­ra­vy­ko, įmo­nė­je die­gia­mos aukš­to ly­gio tech­no­lo­gi­jos – nau­jas eko­no­mi­nis šuo­lis. Jis pa­si­džiau­gė at­sa­kin­ga „Stan­se­fab­rik­ken“ va­dy­ba, veik­la bei ga­myk­lo­je dir­ban­čiu ra­jo­no jau­ni­mu: kuo dau­giau to­kių įmo­nių Uk­mer­gė­je, tuo ma­žiau jau­nuo­lių emig­ruos į už­sie­nį.

 

10-21-2_straipsnio_3_nuotr

Įmonės dažymo įrangos našumas didžiausias Baltijos šalyse.


Įmo­nė­je šiuo me­tu dir­ba 180 dar­buo­to­jų. Čia iš lakš­ti­nio plie­no ga­mi­na­mos ser­ve­ri­nės spin­tos, elek­tros sky­di­nės, pre­ky­bi­nė įran­ga bei paš­to dė­žu­tės. Uk­mer­giš­kių pro­duk­ci­ja ke­liau­ja į Šve­di­ją, Nor­ve­gi­ją, Da­ni­ją, Jung­ti­nę Ka­ra­lys­tę, Vo­kie­ti­ją, Pran­cū­zi­ją.

Įmo­nės va­do­vai prog­no­zuo­ja, kad šie­met me­ti­nė „Stan­se­fab­rik­ken“ apy­var­ta sieks 50 mi­li­jo­nų li­tų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)