Spausdinti šį puslapį

Iš čiaupo bėgs brangesnis vanduo

Sa­vi­val­dy­bės įmo­nė UAB „Uk­mer­gės van­de­nys“ ke­ti­na kel­ti ge­ria­mo van­dens tie­ki­mo ir nuo­te­kų tvar­ky­mo pa­slau­gų kai­ną. Ket­vir­ta­die­nį sa­vo nuo­mo­nę apie tai pa­reikš ir ra­jo­no ta­ry­ba, nors tai dau­giau for­ma­lu­mas – ji jau su­de­rin­ta su Vals­ty­bi­ne kai­nų ir ener­ge­ti­kos kon­tro­lės ko­mi­si­ja.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Nemokamo vandens galime prisipilti tik iš kolonėlės.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Al­gi­man­tas Šu­mins­kas sa­ko, kad pas­ku­ti­nį kar­tą mū­sų sa­vi­val­dy­bė­je ge­ria­mo van­dens tie­ki­mo ir nuo­te­kų tvar­ky­mo pa­slau­gos kai­na su Vals­ty­bi­ne kai­nų ir ener­ge­ti­kos kon­tro­lės ko­mi­si­ja bu­vo de­rin­ta prieš 5 me­tus. Tuo­met ji bu­vo nu­sta­ty­ta iki 2010 me­tų.

Pa­sak spe­cia­lis­to, ka­dan­gi šiuo me­tu jos ga­lio­ji­mo lai­ko­tar­pis yra pa­si­bai­gęs, iš­ki­lo bū­ti­ny­bė pa­si­tvir­tin­ti kai­ną iš nau­jo. Tai nuo­lat ra­gi­no at­lik­ti ir Vals­ty­bi­nė kai­nų ir ener­ge­ti­kos kon­tro­lės ko­mi­si­ja.

Rug­sė­jo vi­du­ry­je nau­jos ge­ria­mo van­dens tie­ki­mo ir nuo­te­kų tvar­ky­mo pa­slau­gų kai­nos bu­vo su­de­rin­tos su Kai­nų ko­mi­si­ja. Jas pa­tvir­tin­ti dar tu­ri ta­ry­bos na­riai.

Nau­jo­ji ge­ria­mo van­dens tie­ki­mo kai­na gy­ven­to­jams – 2,58 li­to už ku­bi­nį met­rą. Nuo­te­kų tvar­ky­mo kai­na – 3,41 li­to už ku­bi­nį met­rą.

Iki šiol už to­kį pa­tį kie­kį gy­ven­to­jai mo­kė­jo 2,09 ir 3,04 li­to.

A. Šu­mins­kas sa­ko, kad įmo­nei ge­ria­mo van­dens pa­ruo­ši­mą ir tie­ki­mą bei nuo­te­kų tvar­ky­mą bran­gi­na ky­lan­čios ku­ro, elek­tros bei du­jų kai­nos. Šie­met pa­di­dė­jo ir mo­kes­tis už vals­ty­bi­nius gam­tos iš­tek­lius.

Taip pat sa­vi­val­dy­bės įmo­nė UAB „Uk­mer­gės van­de­nys“ tu­ri skir­ti pa­pil­do­mų lė­šų in­fra­struk­tū­ros plėt­rai ir il­ga­lai­kio tur­to nu­si­dė­vė­ji­mui at­kur­ti pa­gal me­tų pra­džio­je ra­jo­no ta­ry­bos pa­tvir­tin­tą in­ves­ti­ci­nį pla­ną.

Prie nuo­te­kų iš­ve­ži­mo kai­nos bus pri­de­da­mos nuo­te­kų va­ly­mo ir dum­blo tvar­ky­mo kai­nos.

Jei ta­ry­ba pri­tars šiam kai­nų po­ky­čiui, jos įsi­ga­lios nuo gruo­džio 1 die­nos.

Jei ra­jo­no ta­ry­ba ne­pa­tvir­tin­tų šių kai­nų, ta­ry­bos na­rių ar­gu­men­tai tu­rė­tų bū­ti pa­teik­ti Vals­ty­bi­nei kai­nų ir ener­ge­ti­kos kon­tro­lės ko­mi­si­jai.

Šiai ne­su­ti­kus su po­li­ti­kų ar­gu­men­tais, ji tu­ri tei­sę nau­ją­jį ta­ri­fą nu­sta­ty­ti vie­na­ša­liš­kai.

Anot A. Šu­mins­ko, vi­sos res­pub­li­kos kon­teks­te mū­sų sa­vi­val­dy­bė­je per­skai­čiuo­tos ge­ria­mo van­dens tie­ki­mo ir nuo­te­kų tvar­ky­mo pa­slau­gų kai­nos „la­bai ne­blo­go­je vie­to­je – apie vi­du­rį“.

Be­veik dvi­gu­bai bran­giau nei pla­nuo­ja­ma mū­sų sa­vi­val­dy­bė­je už šias pa­slau­gas mo­ka Prie­nų gy­ven­to­jai – 10,49 li­to. Ne­rin­gos gy­ven­to­jai – 9,15, UAB „Kur­šė­nų van­de­nys“ var­to­to­jai – 9,02 li­to.

Ma­žiau­sia naš­ta gu­la di­džiuo­sius mies­tus. UAB „Vil­niaus van­de­nys“ tie­kiamą van­de­nį ir nuo­te­kas tvar­ko pi­giau­siai – ku­bi­nio met­ro kai­na – 3,61 li­to. UAB „Kau­no van­de­nys“ nu­sta­tė 4,42, UAB „Aukš­tai­ti­jos van­duo“ – 4,85 li­to mo­kes­tį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)