Spausdinti šį puslapį

Iš poledinės žūklės grįžo su taurėmis

Pra­ėju­sį šeš­ta­die­nį gam­ta bu­vo dos­ni po­le­di­nės žūklės var­žy­bų da­ly­viams. Lie­tus kaip iš ki­bi­ro pliaup­ti pra­dė­jo tik va­ka­re, var­žy­boms ant už­ša­lu­sio le­do pa­si­bai­gus. Ren­gi­nio da­ly­viai na­mo grį­žo su pui­kio­mis emo­ci­jo­mis ir įspū­din­gais ap­do­va­no­ji­mais.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ra­jo­no me­ro ap­do­va­no­ji­mas – var­žy­bų nu­ga­lė­to­jui A. Poz­ne­ko­vui.

 

Žve­jų po­le­di­nės žūk­lės var­žy­bos – se­na ir gra­ži Uk­mer­gės me­džio­to­jų ir žve­jų drau­gi­jos tra­di­ci­ja. Kas­met ji ren­gia­ma jau pa­va­sa­rė­jant. Žve­jai ti­ki­na, kad to­kiu me­tu bū­na di­des­nė lai­mi­kio ti­ki­my­bė. Be to, ir le­das eže­rus šie­met su­kaus­tė kaip nie­ka­da vė­lai – tik sau­sį.

Pra­ėju­sią sa­vai­tę vy­ku­sio­se as­me­ni­nė­se po­le­di­nės žūk­lės var­žy­bo­se da­ly­va­vo 21 žve­jys. Vie­nas ren­gi­nio or­ga­ni­za­to­rių – Uk­mer­gės me­džio­to­jų ir žve­jų drau­gi­jos me­džiok­lės ži­no­vas žu­vi­nin­kas Sta­sys Brak­nys ti­ki­na: anks­tes­niais me­tais bū­da­vo ren­gia­mos ir ko­man­di­nės var­žy­bos. Ta­čiau šie­met to­kio su­ma­ny­mo at­si­saky­ta ir nu­tar­ta, kad kiek­vie­nas žve­jys rū­pi­nsis tik sa­vo as­me­niniu re­zul­ta­tu.

 

03-16-3_straipsnio_1_nuotr

Ma­žiau­sias die­nos lai­mi­kis.


 

Var­žy­bos ant maž­daug 40 cen­ti­met­rų sto­rio Alio­nių tven­ki­nio le­do tru­ko ke­tu­rias va­lan­das. Jas ste­bė­jo tei­sė­jų ko­man­da, va­do­vau­ja­ma Gri­go­ri­jaus Mal­ča­no­vo ir Kon­stan­ti­no Tru­so­vo. Pa­grin­di­nė tei­sė­jų už­duo­tis – ste­bė­ti, kad prie žve­jų nepri­si­ar­tin­tų pa­ša­li­niai as­me­nys, o lai­mi­kis ne­bū­tų pa­gau­sin­tas ne­są­ži­nin­gai.

 

03-16-3_straipsnio_2_nuotr

Lai­mi­kis bu­vo kruopš­čiai pa­sver­tas.


 

Žve­jy­bai pa­si­bai­gus vi­sų da­ly­vių – de­vy­nio­li­kos vy­rų ir dvie­jų mo­te­rų – lai­mi­kis bu­vo pa­sver­tas, iš­rink­ta di­džiau­sia, ma­žiau­sia žu­vys.

Tra­di­ciš­kai vi­si da­ly­viai sa­vo pa­gau­tą lai­mi­kį su­kro­vė į vie­ną mai­šą. Pa­aiš­kė­jo, kad per ke­tu­rias va­lan­das žve­jai drau­ge pa­ga­vo dau­giau nei 10 ki­log­ra­mų eše­riu­kų, pūgž­lių, kuo­jų.

Po var­žy­bų, kait­riai sprag­sint lau­žui, vi­si vai­ši­no­si žir­nių ko­še ir džiau­gė­si sma­giau­sia ren­gi­nio aki­mir­ka – nu­ga­lė­to­jų ap­do­va­no­ji­mais.

 

03-16-3_straipsnio_4_nuotr


 

Į juos at­vy­ko ir įspū­din­gais pri­zais nu­ga­lė­to­jus ap­do­va­no­jo ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas. Spe­cia­lias tau­res jis įtei­kė trims dau­giau­siai žu­vų pa­ga­vu­siems uk­mer­giš­kiams.

Pir­mo­ji vie­ta ati­te­ko Alek­san­drui Poz­ne­ko­vui, su­ga­vu­siam 1,57 ki­log­ra­mo žu­vų. Ant­ras bu­vo Min­dau­gas Za­rec­kas, ku­rio lai­mi­kis – 1,1 ki­log­ra­mo, tre­čias – Vai­das Ba­ka­naus­kas, ku­rio su­gau­tos žu­vys svė­rė 0,87 ki­log­ra­mo.

 

03-16-3_straipsnio_5_nuotr


 

V. Ba­ka­naus­kas par­si­ve­žė na­mo ir dar vie­ną ap­do­va­no­ji­mą – ta­po eke­tės grę­ži­mo nu­ga­lė­to­ju.

Jau­niau­sio ren­gi­nio da­ly­vio ti­tu­lą pel­nė Ar­nol­das Ba­ka­naus­kas. Ma­žiau­sią žu­vį pa­ga­vo Ar­vy­das Jur­kū­nas, di­džiau­sią – Taut­vy­das Kač­kus. Pir­mas var­žy­bų lai­mi­kis pri­klau­sė Ed­var­dui Vin­slo­vui, ge­riau­sios mo­ters žve­jės ti­tu­lą pel­nė kas­me­ti­nė to­kių var­žy­bų da­ly­vė Bi­ru­tė Du­die­nė.

 

03-16-3_straipsnio_6_nuotr


 

O vi­si, ku­rie pri­zų ne­lai­mė­jo, na­mo par­si­ve­žė ge­rą tik­riau­siai jau pas­ku­ti­nės šių­me­ti­nės po­le­di­nės žūk­lės nuo­tai­ką.

 

03-16-3_straipsnio_7_nuotr


 

03-16-3_straipsnio_8_nuotr

 


 

03-16-3_straipsnio_9_nuotr

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)