Išeitis – nenaudojamų patalpų nuoma

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Vy­res­ni uk­mer­giš­kiai pri­si­me­na tuos lai­kus, kai mies­to cen­tre esan­ti uni­ver­sa­li­nė par­duo­tu­vė bu­vo vie­na iš ne­dau­ge­lio ap­si­pir­ki­mo vie­tų mies­te, o pir­kė­jai šur­mu­liuo­da­vo jo­je nuo ry­to iki pat už­si­ve­riant du­rims dar­bo die­nos pa­bai­go­je. Da­bar šia­me pa­sta­te esan­čios par­duo­tu­vės la­biau pri­me­na mu­zie­jaus sa­les nei pre­ky­vie­tę – ne­gau­sūs lan­ky­to­jai, o ir tie dau­giau pa­žiū­rė­ti, o ne pirk­ti ap­si­lan­ko.

 

Vaidotės Šantarienės nuotr. Du iš tri­jų universalinės parduotuvės aukš­tų bu­vo nuo­mo­ja­mi.

Jau ku­rį lai­ką du iš tri­jų šių Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vui pri­klau­san­čių pa­tal­pų aukš­tų bu­vo nuo­mo­ja­mi.

Ant­ra­me aukš­te vei­kia ko­o­pe­ra­ty­vui pri­klau­san­ti uni­ver­sa­li par­duo­tu­vė, ku­rio­je ga­li­ma nu­si­pirk­ti kuo įvai­riau­sių pre­kių – nuo ga­lan­te­ri­jos iki dra­bu­žių, užuo­lai­dų.

Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo di­rek­to­rė An­ge­lė An­dri­ko­nie­nė sa­ko, kad ir šios pa­tal­pos pre­ky­bai per di­de­lės. Mat mies­te ne­ma­žai ki­tų par­duo­tu­vių, be to, di­de­lę da­lį pir­kė­jų la­biau vi­lio­ja tur­gus.

Ant­rą­jį bu­vu­sios uni­ver­sa­li­nės par­duo­tu­vės aukš­tą taip pat ke­ti­na­ma iš­nuo­mo­ti ir jau ta­ria­ma­si su nuo­mi­nin­ku dėl są­ly­gų ir kai­nos.

Pa­sak A. An­dri­ko­nie­nės, 300 kvad­ra­ti­nių met­rų plo­tą už­iman­tis aukš­tas nuos­to­lin­giau­sias žie­mą, kuo­met ten­ka jį šil­dy­ti. Tuo la­biau, kad už dau­gu­mą pre­kių tie­kė­jai rei­ka­lau­ja su­mo­kė­ti iš anks­to. Ten­ka lauk­ti, kol jas kas nu­pirks. Tai nė­ra nau­din­ga ko­o­pe­ra­ty­vui, nes taip įšal­do­mi pi­ni­gai.

A. An­dri­ko­nie­nė at­sklei­džia sa­vo pla­nus: „Ma­nau, kad at­si­sa­ky­si­me to­kios at­si­tik­ti­nių pre­kių par­duo­tu­vės, ko­kia bu­vo. Pir­ma­me aukš­te esan­čio­se pa­tal­po­se, iš­si­kraus­čius jas nuo­mo­ju­siam kny­gy­nui, įreng­si­me vie­no ga­min­to­jo fir­mi­nę par­duo­tu­vę.“

Šių pa­tal­pų plo­tas – 70 kvad­ra­ti­nių met­rų, tai­gi jas žie­mą ap­šil­dyti at­si­eis pi­giau nei vi­są aukš­tą.

Ko­kio ga­min­to­jo pre­kė­mis Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vas pra­džiu­gins uk­mer­giš­kius, dar neap­si­spręs­ta.

Bu­vu­sios uni­ver­sa­li­nės par­duo­tu­vės pa­tal­pos – ne  vie­nin­te­lės, ku­rias ko­o­pe­ra­ty­vas nuo­mo­ja. Nuo­mo­ja­mos res­to­ra­no „Vil­kmer­gė“ pir­ma­me aukš­te esan­čios pa­tal­pos, „Pi­vo­ni­jos“ pre­ky­bos cen­tre – pre­ky­bai tin­ka­mi kam­pe­liai, pre­ky­bi­nė ba­zė.

Ieš­ko­ma lai­ki­nų šei­mi­nin­kų kai­muo­se esan­čioms pa­tal­poms. Di­rek­to­rė sa­ko, kad kai­mo vie­to­vė­se ant­ra­me aukš­te esan­čias pa­tal­pas iš­nuo­mo­tų tik už pa­sta­to iš­lai­ky­mo mo­kes­čius.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų