Įsigalioja visuotinė rinkliava už atliekas

„Uk­mer­gės ži­nio­se“ jau skel­bė­me, kad at­lie­kų tvar­ky­mo kon­kur­są lai­mė­jo UAB „Dzūt­ra“, da­ly­va­vu­si kar­tu su UAB „Izo­ba­ra“. Ta­čiau šią sa­vai­tę pa­aiš­kė­jo, kad šis du­e­tas uk­mer­giš­kių at­lie­kų ne­tvar­kys. Sa­vo po­zi­ci­jas jis per­lei­do ant­rai kon­kur­so ei­lė­je ben­dro­vei „Uk­mer­gės pa­slau­ga“.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Ra­jo­no ta­ry­bos spren­di­mas įves­ti ra­jo­ne vi­suo­ti­nę rin­klia­vą už at­lie­kų tvar­ky­mą įsi­ga­lio­ja nuo spa­lio 1 die­nos.

Ta­čiau, pa­skel­bus vie­šų­jų pir­ki­mų kon­kur­są, pre­ten­den­tai su­abe­jo­jo jo skaid­ru­mu. Gin­čai su ko­mi­si­ja pa­sie­kė teis­mą.

Savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijos pirmininkė Klavdija Stepanova sako, kad konkurso nugalėtojai – UAB „Dzūtra“ ir UAB „Izobara“ – sutartį sudaryti su savivaldybe atsisakė. „Tokiu atveju automatiškai nugalėtojo poziciją užima antrieji komisijos sudarytoje eilėje“, – aiškina ji.

Bendrovė „Dzūtra“ konkurse nugalėjo pasiūliusi mažiausią kainą – 110 litų už toną sutvarkytų atliekų.

Tačiau šią konkurentų kainą, kaip neteisingai komisijos interpretuotą, paneigė antrieji eilėje likę UAB „Ukmergės paslauga“. Jie konkurse pagal jungtinės veiklos sutartį dalyvavo kartu su bendrovėmis „Zarasų komunalininkas“, bei „Ukmergės versmės langų centras“. Jų siūlyta kaina – 128,19 lito už toną. Ieškodami teisybės prieš keletą savaičių jie kreipėsi į teismą.

„Negaliu tiksliai pasakyti, kodėl apsigalvojo nugalėtojas, tačiau sutartį su savivaldybe sudaryti atsisakė savo noru“, – teigia K. Stepanova. Ji mano, kad viena iš priežasčių galėjo būti konkurso eigoje susidariusi sudėtinga situacija.

Viešųjų pirkimų komisija laukia raštiško patvirtinimo iš teismo, kad UAB „Ukmergės paslauga“ atsiėmė savo ieškinį. Tuomet jie užims lyderio poziciją. Šios įmonės direktorius Vytautas Masiukas teigia, kad teismui pateiktą skundą jau atsiėmė. Jis įsitikinęs, kad tokia konkurso baigtis – jų kryptingų pastangų rezultatas: „Elgėmės sąžiningai, nieko purvais nedrabstėme“.

UAB „Dzūtra“ direktorius Robertas Notkus tvirtina, kad toks buvęs įmonės akcininkų sprendimas. „Per daug nežinomųjų šiame sandoryje... Įvertinome aplinkybes ir įžvelgėme galimą riziką“, – plačiau komentuoti šio žingsnio priežastis jis nepanoro.

Rinkliavai pasiruošę

Savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėjas Aleksandras Gražys tikina, kad jų skyrius visuotinę rinkliavą iš gyventojų rinkti jau pasiruošęs. „Turime paruošę mokestinius pranešimus, kuriuos netrukus siųsime gyventojams paštu. Pranešimą apie mokestį, kuriame bus suskaičiuotas visų buto ar namo gyventojų mokestis, gaus būsto savininkas“, – sako jis.

Vedėjas neneigia, kad pradžioje gali nutikti visokių nesklandumų. „Duomenų bazė nauja, gali pasitaikyti netikslumų“, – pripažįsta jis.

Anot A. Gražio, Mokesčių skyriaus specialistams gyventojus surasti tampa vis sunkiau – dažnoje šeimoje jų skaičius keičiasi dėl migracijos į užsienį.

„Jei nutiks taip, kad mokestis bus priskaičiuotas penkiems asmenims, o tuo metu būste gyvena tik trys, gyventojai turės galimybę užpildyti deklaracijos formą ir įrašyti joje esamą skaičių“, – aiškina vedėjas. Jei butas iš viso stovi tuščias, tai taip pat bus galima nurodyti deklaracijoje.

Šią deklaracijos formą gyventojai ras kiekvienoje seniūnijoje. Jau ruošiamas ir internetinis jos variantas, kuris bus patalpintas savivaldybės tinklapyje. Pasak A. Gražio, jame bus grafa, kurioje gyventojai turės patvirtinti, jog už duomenų teisingumą garantuoja. Jis neatmeta galimybės, kad skyriaus darbuotojai gali duomenis patikrinti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų