Spausdinti šį puslapį

Katilinės perimtos, karšto vandens tiekimas nutrauktas

Tę­sia­si ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čio tur­to pe­rė­mi­mas iš jį nuo­mo­ju­sios UAB „Mies­to ener­gi­ja“. Tre­čia­die­nį bu­vo per­im­tos pas­ku­ti­nės dvi ka­ti­li­nės. Jos už­da­ry­tos, o karš­to van­dens tie­ki­mas var­to­to­jams lai­ki­nai nu­trauk­tas.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ


Au­to­rės nuotr. Į katilinę pa­tek­ta iš­lau­žus du­ris.

Kaip ir vi­są at­gau­na­mą tur­tą, taip ir tre­čia­die­nį per­im­tas ka­ti­li­nes RK-1 ir RK-2,  ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė at­ga­vo tik įsi­ki­šus po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams ir nu­pjo­vus tvir­tus du­rų už­rak­tus.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės vi­ce­me­ras Gri­go­ri­jus Mal­ča­no­vas, Ju­ri­di­nio sky­riaus ve­dė­jas Ri­mas Jur­gi­lai­tis bei ki­ti pa­rei­gū­nai, at­vy­kę prie pe­ri­ma­mų ob­jek­tų, pa­tei­kė „Mie­to ener­gi­jos“ at­sto­vams vi­sus tei­sę į nuo­sa­vy­bę įro­dan­čius do­ku­men­tus. Ta­čiau tur­to nuo­mi­nin­kai įro­di­nė­jo, kad ka­ti­li­nių ati­duo­ti ne­tu­ri tei­sės, nes yra vie­nin­te­liai ra­jo­ne ši­lu­mos tie­kė­jai.

Tik po to, kai prie ka­ti­li­nių at­vy­ko po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai, nuo du­rų pa­si­trau­kė jas sau­go­ję „Mies­to ener­gi­jos“ pa­sam­dy­ti ap­sau­gi­nin­kai.

Ka­dan­gi ne­ga­vo pe­ri­ma­mų ob­jek­tų du­rų rak­tų, į juos ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės at­sto­vai pa­te­ko pa­si­kvie­tę spy­nų pjo­vi­mo meist­rus.

Spe­cia­lia įran­ga įvei­kus iš vi­daus už­ra­kin­tas du­ris, ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės de­le­ga­ci­ja pa­te­ko į dvi ka­ti­li­nes: mies­to cen­tre, Klai­pė­dos gat­vė­je esan­čią RK-2 ir Švie­sos gat­vė­je esan­čią RK-1 ka­ti­li­nę.

 

klaipedos_katiline_vil_nem_ntr_004

Ka­ti­li­nę sau­go­jo ap­sau­gi­nin­kai.


Abi šios ka­ti­li­nės tre­čia­die­nį bu­vo su­stab­dy­tos. Ka­da jos bus pa­leis­tos, dar ne­ži­nia. Pa­sak ra­jo­no vi­ce­me­ro G. Mal­ča­no­vo, Klai­pė­dos gat­vė­je esan­ti ka­ti­li­nė yra vie­nin­te­lė, ku­rios ku­rui ga­li­ma nau­do­ti tik du­jas. Šios ka­ti­li­nės įran­gos ne­įma­no­ma pri­tai­ky­ti kū­re­ni­mui skys­tu ar kie­tu ku­ru. Tai reiš­kia, kad ka­ti­li­nę bus ga­li­ma pa­jung­ti tik tuo­met, kai sa­vi­val­dy­bė pa­si­ra­šys su­tar­tį su du­jų tie­kė­jais. Kol kas mū­sų ra­jo­no va­do­vams to pa­da­ry­ti ne­si­se­ka.

Jau per­im­to­se „Ši­lo“ bei esan­čio­je prie Vai­kų glo­bos na­mų ka­ti­linėse nau­do­ja­mas su­skys­tin­tas ku­ras. Kū­ren­ti juo yra 40 proc. bran­giau nei du­jo­mis.

UAB „Mies­to ener­gi­ja“ ge­ne­ra­li­nio di­rek­to­riaus Ar­tū­ro Stra­vins­ko įsi­ti­ki­ni­mu, to­kie sa­vi­val­dy­bės veiks­mai yra ne­tei­sė­ti, per­žen­gia teis­mo pri­tai­ky­tų lai­ki­nų­jų tur­to ap­sau­gos prie­mo­nių ri­bas ir ke­lia grės­mę, kad uk­mer­giš­kiai be karš­to van­dens liks il­gą lai­ką ir kils grės­mė pa­si­ren­gi­mui šil­dy­mo se­zo­nui.

Pa­sak A. Stra­vins­ko, eks­pe­ri­men­tų ši­lu­mos ūky­je įkai­tais ta­po bū­ti­nų pa­slau­gų ne­gau­nan­tys Uk­mer­gės gy­ven­to­jai, o at­ėjus žie­mai pras­tas pa­si­ren­gi­mas šil­dy­mo se­zo­nui ga­li lem­ti ava­ri­jas ir šil­dy­mo su­tri­ki­mus.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės vi­ce­me­ras G. Mal­ča­no­vas sa­kė, kad kol kas li­ko ne­per­im­tas „Mies­to ener­gi­jos“ ad­mi­nist­ra­ci­jos pa­sta­tas, ši­lu­mos punk­tai dau­gia­bu­čiuo­se, san­dė­liai, ga­ra­žai. Juos nu­ma­ty­ta per­im­ti ar­ti­miau­siu me­tu.

Pa­sak vi­ce­me­ro, pe­ri­mus vi­sas ka­ti­li­nes ti­kė­ti­na, kad mū­sų klau­si­mą dėl li­cen­ci­jos pa­ga­liau iš­spręs Vals­ty­bi­nė kai­nų ir ener­ge­ti­kos kon­tro­lės ko­mi­si­ja ir kad ga­liau­siai bus su­da­ry­ta su­tar­tis su du­jų tie­kė­jais. Anot vi­ce­me­ro, prie­šin­gu at­ve­ju tai tap­tų be­pre­ce­den­čiu at­ve­ju Lie­tu­vo­je, kuo­met vi­są ši­lu­mos ūkį val­dan­čiai įmo­nei ne­su­tei­kia­ma ga­li­my­bė ap­rū­pin­ti var­to­to­jų ši­lu­ma.

 

klaipedos_katiline_vil_nem_ntr_009

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)