Spausdinti šį puslapį

Kompiuteriai mokiniams liko pažadais

Plan­še­ti­nius kom­piu­te­rius penk­to­kams Švie­ti­mo ir moks­lo mi­nis­te­ri­jos rū­pes­čiu tu­rė­ju­sios gau­ti mo­kyk­los jų ne­su­lau­kė. Be kom­piu­te­rių li­ko ir dvi mū­sų ra­jo­no įstai­gos.

 

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 


 

„Uk­mer­gės ži­nio­se“ prieš ku­rį lai­ką ra­šė­me, jog va­do­vė­lius pa­kei­sian­tys įren­gi­niai skir­ti „Ši­lo“ pa­grin­di­nei ir Tau­jė­nų vi­du­ri­nei mo­kyk­loms.

Pa­si­nau­do­ti ga­li­my­be da­ly­vau­ti pro­jek­te ša­lies mo­kyk­los ra­gin­tos, pa­ra­mos lė­šų įsi­gy­ti kom­piu­te­rius sky­rus Eu­ro­pos Są­jun­gai. Ku­rias iš jų ga­lė­tų pa­siek­ti nau­jo­viš­kos mo­ky­mo prie­mo­nės, bu­vo svars­to­ma, at­si­žvel­giant į mo­ty­va­ci­jos, pa­si­ren­gi­mo dirb­ti jo­mis kri­te­ri­jus.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Arū­nas Au­gus­ti­nas in­for­ma­vo, kad mo­kyk­los bu­vo at­rink­tos, įver­ti­nus jų pa­teik­tas pa­raiš­kas. „Bus pa­si­ra­šy­ta su­tar­tis su Lie­tu­vos mo­ki­nių ne­for­ma­lio­jo švie­ti­mo cen­tru, ir ta­da pra­dė­sim pir­ki­mus“, – tą­syk sa­kė spe­cia­lis­tas.

Kom­piu­te­rių vil­ta­si su­lauk­ti iki Nau­jų­jų me­tų. Ta­čiau li­gi šiol apie juos nie­ko ne­gir­dė­ję nei uk­mer­giš­kiai, nei ki­tos į są­ra­šą pa­te­ku­sios ša­lies mo­kyk­los.

„Ti­kė­jo­mės, lau­kėm, ta­čiau šian­dien kom­piu­te­rių kaž­ko­dėl ne­tu­rim. Įta­riu, kad tai ga­li bū­ti su­si­ję su vie­šai­siais pir­ki­mais. Per vi­sas kla­ses da­li­jo, kaž­kur kaž­ką su­mai­šė... Ka­žin, ar kas Lie­tu­voj ga­vo“, – svars­to „Ši­lo“ pa­grin­di­nės mo­kyk­los di­rek­to­rius Le­o­nas Žuk­lys.

Prie­žas­čių, ko­dėl taip nu­ti­ko, jis sa­ko ne­ži­nan­tis: „Tik spau­do­je te­ko skai­ty­ti, kad šis pro­jek­tas už­šal­dy­tas il­gam, ga­li­ma sa­ky­ti – žlu­gęs.“

To­kios baig­ties di­rek­to­rius ne­sie­jan­tis su po­vei­kiu mo­ky­mo pro­ce­sui. „Ben­druo­me­nė gal kiek ir nu­si­vy­lu­si... Iš ki­tos pu­sės, vis­kas tu­ri ir pliu­sų, ir mi­nu­sų. Ne kiek­vie­na nau­jo­vė yra vi­sais at­žvil­giais ge­ra, o kom­piu­te­riai ir­gi ne vi­sa­ga­liai. Gal­vo­ji ir apie tai, kas ge­riau: ar kai mo­ki­nys la­bai mo­der­nus, ar kai pats rai­dės ne­mo­ka pa­ra­šy­ti“, – sa­ko L. Žuk­lys.

Ver­tin­ti ap­lin­ky­bių ne­ap­si­i­ma ir sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo ir spor­to sky­rius. „Jo­kio ofi­cia­laus pra­ne­ši­mo ne­ga­vom, to­dėl anks­ti ką nors ko­men­tuo­ti. Kon­kur­sai vy­ko, kom­piu­te­rių mo­kyk­los kol kas ne­ga­vo, o to­liau rei­kia kan­try­bės“, – sa­kė sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas A. Au­gus­ti­nas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)