Spausdinti šį puslapį

Konkursą jo dalyvis apskundė tarybai

Sa­vi­val­dy­bė­je vy­ku­sio kon­kur­so vie­šo­sios įstai­gos Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro di­rek­to­riaus pa­rei­goms už­im­ti pre­ten­den­tas Ju­lius Ka­zė­nas kon­kur­są ap­skun­dė.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Pra­ei­tą sa­vai­tę ra­šė­me apie tai, kad sa­vi­val­dy­bės kon­kur­se, or­ga­ni­zuo­ta­me iš­rink­ti Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro va­do­vą, dau­giau­sia ko­mi­si­jos bal­sų su­rin­ko Jus­ti­na Sta­lio­nė. Šiai kan­di­da­tū­rai tu­rė­jo pri­tar­ti ra­jo­no ta­ry­ba.

Kon­kur­se do­ku­men­tus pa­tei­kė 6 pre­ten­den­tai. Vie­nam ne­at­vy­kus, da­ly­va­vo 5.

Ko­mi­si­jai su­su­ma­vus ba­lus, dau­giau­sia jų su­rin­ko sa­vi­val­dy­bė­je Kul­tū­ros ir vie­šų­jų ry­šių sky­riu­je vy­riau­si­ą­ja spe­cia­lis­te dir­ban­ti J. Sta­lio­nė.

Pa­gal įsta­ty­mą po įvy­ku­sio kon­kur­so ski­ria­mos trys die­nos jo ap­skun­di­mui. To­kios re­ak­ci­jos į kon­kur­są su­lauk­ta – ja­me da­ly­va­vęs Ju­lius Ka­zė­nas pa­tei­kė skun­dą ra­jo­no ta­ry­bai.

Skun­de pra­šo­ma iš­tir­ti ir anu­liuo­ti ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je vy­ku­sio kon­kur­so VšĮ Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro di­rek­to­riaus pa­rei­goms už­im­ti ko­mi­si­jos spren­di­mą.

J. Ka­zė­nas ma­no, kad jis vy­ko ne­skaid­riai ir ne­ob­jek­ty­viai.

„Sa­vo įta­ri­mus mo­ty­vuo­ju tuo, kad kon­kur­so lai­mė­to­ja Jus­ti­na Sta­lio­nė dir­ba sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Kul­tū­ros ir vie­šų­jų ry­šių sky­riaus vyr. spe­cia­lis­te, o be­veik vi­si kon­kur­so ko­mi­si­jos na­riai – jos ben­dra­dar­biai ar net bu­vę ir esa­mi sky­rių va­do­vai. Pre­ten­den­tė nuo 2010 m. dve­jus me­tus dir­bo In­ves­ti­ci­jų ir už­sie­nio ry­šių sky­riu­je vyr. spe­cia­lis­te, nuo šių me­tų pa­va­sa­rio per­kel­ta į tas pa­čias pa­rei­gas Kul­tū­ros ir vie­šų­jų ry­šių sky­riu­je. Tuo me­tu In­ves­ti­ci­jų ir už­sie­nio ry­šių sky­riaus ve­dė­ja dir­bo Ri­ma Boš­ke­vi­čie­nė, o da­bar Kul­tū­ros ir vie­šų­jų ry­šių sky­riaus ve­dė­ja – Lo­li­ta Ge­ruls­kie­nė. Ki­ti ko­mi­si­jos na­riai taip pat su­riš­ti su pre­ten­den­te dar­bi­niais ry­šiais“, – skun­de tei­gia­ma, kad to­kias kon­kur­so są­ly­gas ga­li­ma pa­va­din­ti ne­etiš­ko­mis.

Skun­do pa­reiš­kė­jo nuo­mo­ne, tu­rė­tų bū­ti su­da­ry­ta ne­pri­klau­so­ma ko­mi­si­ja ar­ba šį klau­si­mą tie­sio­giai spręs­tų ra­jo­no ta­ry­ba.

Jis pra­šo pa­tik­rin­ti fak­tą, ko­kie yra gi­mi­nys­tės ry­šiai tarp ki­tos kon­kur­so da­ly­vės Li­nos Baub­lie­nės ir Ben­dro­jo sky­riaus ve­dė­jos pa­va­duo­to­jos Zi­tos Baub­ly­tės.

Sa­vi­val­dy­bės Ben­dro­jo sky­riaus ve­dė­ja Zi­na Kur­me­lie­nė sa­ko, kad šis skun­das nė­ra pa­grin­das ne­teik­ti ra­jo­no ta­ry­bai svars­ty­ti spren­di­mo pro­jek­to dėl J. Sta­lio­nės sky­ri­mo į Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro di­rek­to­rės pa­rei­gas.

Dėl pre­ten­den­tės L. Baub­lie­nės Z. Kur­me­lie­nė ne­ma­to jo­kių eti­kos pa­žei­di­mų: „Taip iš­ei­tų, kad jei vie­nas gi­mi­nai­tis dir­ba sa­vi­val­dy­bė­je, tai ki­tam jau iš Uk­mer­gės bėg­ti rei­kia?“

Ji tei­gia, jog J. Ka­zė­nas dar tu­ri ga­li­my­bę kreip­tis į teis­mą.

Pats kon­kur­so da­ly­vis tei­gia dar svars­tąs dėl šios ga­li­my­bės. „Dėl J. Sta­lio­nės, kaip as­mens, pre­ten­zi­jų ne­tu­riu. Šiuo skun­du ape­lia­vau į sa­vi­val­dy­bės są­ži­nę. Kam tas kon­kur­sas, jei sa­va ko­mi­si­ja ir sa­vi žmo­nės ei­na? Kam iš­si­dir­bi­nė­ti, juo­kin­ti žmo­nes?“ – svars­to J. Ka­zė­nas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)