Spausdinti šį puslapį

Konstitucijos egzamine sėkmė lydėjo moksleivius

Pra­ei­tą sa­vai­tę vy­kęs Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­nas su­au­gu­sių uk­mer­giš­kių ne­su­do­mi­no. Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je jį lai­kė vos de­vy­ni žmo­nės.

Tuo tar­pu mo­kyk­lo­se Kon­sti­tu­ci­jos ži­nias iš­ban­dė ke­li šim­tai moks­lei­vių. Ke­tu­ri iš jų pa­te­ko į ant­rą­jį eg­za­mi­no tu­rą.

Šie­met vy­kęs tra­di­ci­nis Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­nas skir­tas ju­bi­lie­ji­nėms 20-osioms Lie­tu­vos Kon­sti­tu­ci­jos me­ti­nėms.

Ne­pai­sant to, mū­sų mies­te jis su­do­mi­no ma­žai ką.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je jį lai­kė de­vy­nie­se. Nė vie­nas iš da­ly­vių ne­pa­te­ko į ant­rą­jį eg­za­mi­no tu­rą.

Šį kar­tą trys as­me­nys lai­kė tei­si­nį iš­si­la­vi­ni­mą tu­rin­tiems as­me­nims skir­tą tes­tą. At­si­žvel­giant į tiks­li­nes gru­pes, eg­za­mi­no da­ly­viams pa­reng­ti ir skir­tin­gi klau­si­mai. Ne­tu­rin­tie­ji tei­si­nio iš­si­la­vi­ni­mo spren­dė ki­tas už­duo­tis.

Ne­bu­vo po­pu­lia­rus tarp su­au­gu­sių­jų šis ren­gi­nys ir per­nai – sa­vi­val­dy­bė­je eg­za­mi­ną lai­kė aš­tuo­ni uk­mer­giš­kiai.

Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­nas vy­ko taip pat ir Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­lo­je, Už­upio ir Se­na­mies­čio pa­grin­di­nė­se mo­kyk­lo­se, Jo­no Ba­sa­na­vi­čiaus gim­na­zi­jo­je, Tau­jė­nų vi­du­ri­nė­je mo­kyk­lo­je.

Dau­giau­sia mo­ki­nių Kon­sti­tu­ci­jos ži­nias tik­ri­no­si Se­na­mies­čio pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je –180. Iš to­kio gau­saus bū­rio dvi VII kla­sių moks­lei­vės – Ga­bi­ja Dau­gė­lai­tė ir Guo­da Me­so­ny­tė – jė­gas ban­dys ant­ra­me eta­pe.

Jo­no Ba­sa­na­vi­čiaus gim­na­zi­jo­je eg­za­mi­ną lai­kė 45 mo­ki­niai. Į an­trą eta­pą pa­te­ko III kla­sės gim­na­zis­tas Lu­kas Lo­bi­nas.

Už­upio pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je iš 35 lai­kiu­sių­jų eg­za­mi­ną į ant­rą­jį eta­pą pa­te­ko VI kla­sės moks­lei­vė Ais­tė Šmi­gels­kai­tė.

Šie da­ly­viai tei­sin­gai at­sa­kė į ne ma­žiau kaip 25 tes­to klau­si­mus iš 30. Spa­lio 18 die­ną jie tu­rės tei­sę da­ly­vau­ti ant­ra­ja­me Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­no eta­pe.

Pa­si­bai­gus abiem eg­za­mi­no eta­pams, ver­ti­ni­mo ko­mi­si­ja iš­rinks 28 nu­ga­lė­to­jus, ku­rie bus ap­do­va­no­ti spa­lio 25 die­ną Pre­zi­den­tū­ro­je vyk­sian­čio­je iš­kil­min­go­je ce­re­mo­ni­jo­je.

Pir­mą­ją vie­tą iš­ko­vo­ju­sie­ji bus ap­do­va­no­ti eu­ro­par­la­men­ta­ro prof. Le­o­ni­do Dons­kio biu­ro įsteig­to­mis ke­lio­nė­mis į Briu­se­lį, ap­lan­kant ir ki­tus Eu­ro­pos mies­tus: Pra­hą, Ams­ter­da­mą, Briu­gę, Ky­lį bei Liu­be­ką.

Nu­ga­lė­to­jų taip pat lau­kia Tei­sin­gu­mo mi­nis­te­ri­jos do­va­nos, ki­ti pri­zai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)