Kraštietės prodiuserės šeima verslą kurs Ukmergėje

Kraštietės, buvusios Jakutiškių mokyklos direktorės, o dabar –  LNK projekto „Auksinė širdis“ prodiuserės Nijolės Giedraitienės keliai vėl suka į Ukmergę. Šalia „Pivonijos“ prekybos centro Giedraičiai atidaro klubą–barą „M. G.“.

 

Vilma NEMUNAITIENĖ

 

 

Nijolė Giedraitienė – daugeliui ukmergiškių gerai pažįstamas žmogus. Daugiau nei prieš dešimt metų ji Ukmergėje įkūrė Estetinio ugdymo mokyklėlę, po to pradinę mokyklėlę, vėliau vadovavo Jakutiškių pagrindinei mokyklai, dalyvavo visuomeniniame, politiniame rajono gyvenime.

2005 metais susikrovė lagaminą ir išvyko į Vilnių...

 

Dirbo mero patarėja

 

Sostinėje Nijolė Giedraitienė dirbo miesto savivaldybėje tuometinio mero Artūro Zuoko patarėja. Vėliau ėjo VšĮ ,,Savanorių centro” direktorės pareigas. Dalyvaujant šioje veikloje  išsirutuliojo dabar populiaraus projekto „Auksinė širdis“ idėja.

Prieš šešerius metus minint tarptautinę savanorių dieną „Siemens“ arenoje, buvo transliuotas pirmasis padėkos savanoriams renginys.

„Matėme, kad Lietuvoje yra labai daug žmonių, tyliai dirbančių  kilnius, gerus darbus. Norėjome tuos žmones parodyti ir jiems iš visos širdies padėkoti“, – apie savo veiklos pradžią televizijoje kalba N. Giedraitienė.

 

„Auksinė širdis“ – autorinis kūrinys

 

 

Pašnekovės įsitikinimu, žmonės, kurie daug apie save kalba, tikrai ne visada yra verti didžiulių padėkų. Kaimuose ir miesteliuose gyvenantys, gerus darbus tyliai dirbantys šviesuoliai kartais gerokai labiau nusipelnę, kad prieš juos nusilenktume padėkai...

Po sėkmingo debiuto televizijoje bendraminčiai privertė projekto autorę  užpatentuoti prekinį „Auksinės širdies“ ženklą ir laidos pavadinimą. Kasmet metų pabaigoje rengiamame „Ausinės širdies“ renginyje apdovanojami ir autoriniais atminimo ženklais apdovanojami aštuoni atrinkti laureatai.

 

Subūrė elitinius vyrus

 

N. Giedraitienės projekto geros valios ambasadoriais sutiko tapti aštuoni žinomi ir gerbiami Lietuvos vyrai – rašytojas, žurnalistas Algimantas Čekuolis, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, dainininkas, TV laidų vedėjas  Marijonas Mikutavičius, mūsų kraštietis TV laidų vedėjas Rolandas Vilkončius,  kunigas Ričardas Doveika, Medininkų tragedijos liudininkas dvasininkas Tomas Šernas, „Ąžuoliuko“ choro vadovas, profesorius Vytautas Miškinis.

N. Giedraitienė neslepia, kad kolegos neretai stebisi, kaip jai pavyko į vieną krūvą surinkti tokias iškilias, tačiau tarpusavyje nedaug bendra turinčias asmenybes.

„Su vyrais man dirbti sekasi daug geriau, negu su moterimis“, – atvirauja pašnekovė. Apie savo darbą ji galėtų šnekėti nesustodama. Šiuo metu jau pati renkasi laidos kūrybinę komandą, ieško ir filmuoja laidų herojus, atranda balso stygų saugojimo ir treniravimo paslaptis.

 

Darbas prie konvejerio taptų košmaru

 

Moteris prisipažįsta įpratus suktis prodiuseriško gyvenimo verpete. Baisiausia jai būtų darbas „nuo aštuonių iki penkių“. „Kartais sapnuoju baisų košmarą, kad dirbu prie konvejerio“, – sako pašnekovė.

Prodiuserė pasakoja, kad visi herojai ypatingi ir svarbūs. Vis dėlto kai kurios istorijos – įsimintiniausios. Viena tokių – praeitų metų. Apie moterį, sergančią išsėtine skleroze, tačiau visas savo jėgas atiduodančią savanorystei ir pagalbai be tėvų augantiems vaikams.

Jau antrus metus jos prodiusuojama laida „Auksinė širdis“ prie televizorių ekranų žiūrovus suburia šeštadienio vakarais. 17 val. per LNK televiziją rodomoje laidoje pasakojama apie žmones, kurie susivieniję savanoriškai daro stebuklus.

Šiemet laidos ratas išsiplėtė už Lietuvos ribų ir nusitęsė iki Baškirijos, Rusijos, Lenkijos, JAV.

Iš kur laidos kūrėja sužino apie būsimus savo herojus, apie tuos, kuriems labiausiai reikia pagalbos? Didžiausi talkininkai – bendruomenės, seniūnijos, savivaldybės. Jų darbuotojai rekomenduoja ir susivieniję padeda tiems, kuriems šiandien pagalbos labiausiai reikia.

Ar gauna pasiūlymų, pasakojimų apie ypatingus žmones ir iš Ukmergės? Deja, ne. Ukmergės savivaldybė ir seniūnijos į tokį kvietimą nelabai reaguoja, nors prodiuserė ir nenori tikėti, kad vertų dėmesio žmonių mūsų rajone nesama...

 

Ukmergėje atidaro klubą-barą

 

Kokie dabar N. Giedraitienės ryšiai su Ukmerge? „Ryšys labai stiprus. Čia yra mano gimtinė, mano vaikų gimtinė, čia – mano tėvų kapai, tėvų namai“, – sako pašnekovė. Lig šiol ją siejo tik tai ir draugystė su keliomis ukmergiškių šeimomis bei Jakutiškiuose gyvenančia Rimkų šeima, kuri po mamos mirties tapo jai tėvų uostu.

Tačiau šią vasarą atsirado ir dar vienas – verslo ryšys. Juodu su vyru, dukra ir sūnumi Ukmergėje investavo pinigus į pramogų verslą. Pivonijos mikrorajone buvusio klubo „Vilkaja“ vietoje  šeima atidaro klubą-barą „M. G.“.

M ir G – pirmosios Nijolės vaikų: iš Vokietijos grįžusios Jurgitos Margau ir sūnaus Dovydo Giedraičio pavardžių raidės. Pašnekovė sako, kad šis verslas – sūnaus ir dukros sumanymas, tai – jų darbas. Jiedu su vyru tiesiog palaiko vaikus ir juos remia. Patalpas išsinuomojo iš Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo, o visą vidų atnaujino.

Kodėl Ukmergėje? Nijolė prisipažįsta – sūnui ir dukrai Ukmergė yra­ pati geriausia Žemėje vieta: „Na, mūsų šeima netipiška: visi – iš Ukmergės, iš Lietuvos, o mes atvirkščiai... Niekada negalėjome eiti bandos jausmo vedini...“ Ir savo verslą jiedu norėjo pradėti būtent čia.

 

Didžiausią dėmesį skirs klubo apsaugai

 

Klubo atidarymas vyks rugsėjo 24 d., tačiau prasidėjus krepšinio čempionatui ukmergiškiai čia kviečiami drauge žiūrėti varžybų ir švęsti lietuvių pergalių.

Atidarymo dieną ukmergiškiai turės įdomių renginių, taip pat galės sutikti ir atvykusias Lietuvos įžymybes.

Išanalizavę ankstesnių šio klubo nuomotojų klaidas, naujieji šeimininkai nutarė didžiausią dėmesį skirti klubo apsaugai bei renginių kokybei. „Keliauju po Lietuvą ir mane stebina kai kurių mažų miestelių tradicijos pasibaigus darbo savaitei vakarą praleisti drauge su kolegomis, draugais ir šeimomis. Pasirodo, tokios tradicijos įsitvirtina ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Ir ne tik didmiesčiuose, bet ir mažuose miesteliuose“, – pasakojo pašnekovė.

„M. G.“ klube ketinama rengti teminius vakarus ir atsigręžti į įvairaus amžiaus ukmergiškius.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų