Spausdinti šį puslapį

Kūdikio laidotuvėmis rūpinasi seniūnija

 

Ly­duo­kių ka­pi­nė­se ket­vir­ta­die­nį pu­sę pen­kių va­ka­ro lai­do­ja­mas mo­ti­nos nu­žu­dy­tas nau­ja­gi­mis. It ne­rei­ka­lin­gam daik­tui į sru­tų duo­bę iš­mes­tam vai­ke­liui se­niū­ni­jos dar­buo­to­jai su­tei­kė Taut­gin­to var­dą.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ly­duo­kių se­niū­nas Vy­tau­tas To­liū­nas sa­ko, kad skau­di už­duo­tis – rū­pin­tis kū­di­kio lai­do­tu­vė­mis ir net tap­ti jo var­do tė­vais – se­niū­ni­jos dar­buo­to­jams ten­ka pir­mą kar­tą. Vie­ni­šus se­ne­lius į am­ži­ny­bę ly­dė­jo ne kar­tą, bet kad ne­bū­tų kam pa­lai­do­ti nau­ja­gi­mio – ne­gir­dė­tas da­ly­kas. Sa­vo vai­ku atsi­kra­čiu­sios mo­ti­nos su­tuok­ti­nis sū­naus ne­pri­pa­žįs­ta. Lai­do­tu­vė­mis rū­pin­tis jis at­si­sa­kė. Jis taip pat ne­lei­do vai­ke­lio pa­lai­do­ti šei­mos ka­pe.

Ku­rė­jų kai­mo gy­ven­to­jų na­muo­se at­si­kra­ty­to nau­ja­gi­mio lai­do­tu­vė­mis rū­pi­na­si se­niū­ni­ja.
Dai­vos Zim­blie­nės nuotr.

 
Pri­si­pa­ži­no

Apie krau­pų nu­si­kal­ti­mą, įvyk­dy­tą Ly­duo­kių se­niū­ni­jo­je, Ku­rė­jų kai­me, „Uk­mer­gės ži­nio­se“ jau ra­šė­me. Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai iš­si­aiš­ki­no, kad šio kai­mo gy­ven­to­ja Ra­sa B. nu­žu­dė ir į sru­tų duo­bę įme­tė ne vie­ną sa­vo nau­ja­gi­mį.

Įta­ri­mais, kad šio kai­mo gy­ven­to­ja 30-me­tė Ra­sa ga­lė­jo bū­ti nėš­čia, bet vai­ko ne­tu­ri, su pa­rei­gū­nais pa­si­da­li­no Ly­duo­kių se­niū­ni­jos so­cia­li­nė dar­buo­to­ja. Ir ji, ir ki­ti kai­mo žmo­nės ma­tė, kad Ra­sa lau­kia­si, ta­čiau ši ka­te­go­riš­kai nei­gė esan­ti nėš­čia.

Kri­mi­na­lis­tai ap­klau­sė įta­ria­mą­ją. Iš pra­džių ji sa­vo kal­tę ka­te­go­riš­kai nei­gė, bet po to pri­si­pa­ži­no pa­gim­džiu­si ir nu­žu­džiu­si nau­ja­gi­mį.

Na­muo­se gi­mu­sį, in­de su van­de­niu pa­skan­din­tą sa­vo vai­ke­lį mo­te­ris iš­ne­šė į lau­ką ir įme­tė į ūki­nia­me pa­sta­te esan­čią sru­tų duo­bę.

Gre­sia lais­vės at­ėmi­mas

Tir­da­mi įvy­kį pa­rei­gū­nai duo­bė­je su­ra­do ne tik prieš sa­vai­tę gi­mu­sio vai­ke­lio kū­ne­lį, bet ša­li­mais ap­ti­ko ir daug kau­lų. Pa­aiš­kė­jo, kad sru­tų duo­bė­je, ša­lia šių me­tų bir­že­lį įmes­to nau­ja­gi­mio yra ir ki­to vai­ke­lio ar net ke­lių kū­di­kių pa­lai­kai.

Įkal­čių pri­rem­ta mo­ti­na pri­si­pa­ži­no, kad prieš po­rą me­tų į tą pa­čią duo­bę įme­tė taip pat na­muo­se pa­gim­dy­tą vai­ke­lį.

Ra­sa ir jos su­tuok­ti­nis Gin­tau­tas po ap­klau­sos bu­vo su­lai­ky­ti. Vy­ras po dvie­jų pa­rų pa­leis­tas, o mo­ti­nai pa­skir­tas areš­tas. Ji sa­vo ka­ltės ne­nei­gia, ta­čiau tei­si­na­si, kad abu nu­žu­dy­ti vai­ke­liai bu­vę ne­san­tuo­ki­niai.

Už pa­na­šų nu­si­kal­ti­mą jį įvyk­džiu­siam as­me­niui gre­sia iki 5 me­tų lais­vės at­ėmi­mo baus­mė.

Vai­kai grį­žo na­mo

Eks­per­tai nu­sta­tys, ke­lių ir ka­da at­si­kra­ty­tų nau­ja­gi­mių ka­pu bu­vo ta­pu­si sru­tų duo­bė. Ras­ti kau­le­liai kol kas ne­bus lai­do­ja­mi, o ti­ria­mi os­te­o­lo­gi­jos la­bo­ra­to­ri­jo­je. Ta­čiau vė­liau, at­li­kus eks­per­ti­zę, kau­le­liai taip pat tu­rės bū­ti pa­lai­do­ti. Var­gu, ar šią pa­rei­gą pri­si­ims dvie­jų sa­vo nau­ja­gi­mių nu­žu­dy­mu įta­ria­ma mo­ti­na. Grei­čiau­sia lai­do­tu­vė­mis vėl rū­pin­sis se­niū­ni­ja.

Kai abu tė­vai bu­vo su­im­ti ir iš­vež­ti į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą, dvy­li­kos ir vie­nuo­li­kos me­tų po­ros vai­kus lai­ki­nai pri­glau­dė Vai­kų glo­bos na­mai.

Po dvie­jų pa­rų iš areš­ti­nės na­mo pa­lei­dus tė­vą, di­džiu­lį stre­są pa­ty­rę vai­kai bu­vo grą­žin­ti jo glo­bai. Šei­mos gy­ve­ni­mą aky­lai ste­bi so­cia­li­nė dar­buo­to­ja. Ne­lai­me pa­žen­klin­tuo­se na­muo­se ji lan­ko­si kas­dien.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)