Ak­ci­ja „Da­rom 2011“ ba­lan­džio 16 d. 10 val. kvie­čia uk­mer­giš­kius tvar­ky­ti ap­lin­ką bei rū­šiuo­ti at­lie­kas. Vie­nas ak­ci­jos tiks­lų – kad kuo ma­žes­nis at­lie­kų kie­kis pa­siek­tų są­var­ty­ną ir kuo dau­giau jų bū­tų iš­rū­šiuo­ta ir pri­duo­ta į at­lie­kų per­dir­bi­mo ben­dro­ves. At­lie­kos bus rū­šiuo­ja­mos į ko­mu­na­li­nes, elek­tro­ni­kos, ant­ri­nes ža­lia­vas bei pa­dan­gas ir ki­tas at­lie­kas.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.

Lie­tu­vo­je kas­met su­si­da­ro de­šim­tys tūks­tan­čių to­nų elek­tros ir elek­tro­ni­nės įran­gos at­lie­kų, ku­rios ke­lia pa­vo­jų ap­lin­kai ir žmo­nių svei­ka­tai. Nuo gam­tos po­vei­kio ar są­vei­kos su ki­to­mis me­džia­go­mis jo­se esan­čios  tok­si­nės me­džia­gos pa­ten­ka į ap­lin­ką ir už­ter­šia grun­tą, van­de­nį, orą, to­dėl bū­ti­na šias at­lie­kas su­rink­ti at­ski­rai ir per­dirb­ti.

„Da­rom 2011“ part­ne­ris Ga­min­to­jų ir Im­por­tuo­to­jų Aso­cia­ci­ja pri­si­de­da or­ga­ni­zuo­jant at­lie­kų su­rin­ki­mą ir iš­ve­ži­mą.

UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“ pa­ža­dė­jo pa­sta­ty­ti du kon­tei­ne­rius Uk­mer­gė­je, į ku­riuos gy­ven­to­jai ga­lės mes­ti ne­nau­do­ja­mą elek­tro­ni­nę įran­gą. Kon­tei­ne­riai sto­vės nuo ba­lan­džio 12 iki 16 die­nos va­ka­ro už pre­ky­bos cen­tro ,,Pi­vo­ni­ja” esan­čio­je au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lė­je bei Duks­ty­nos mik­ro­ra­jo­ne, Ve­te­ri­na­ri­jos gat­vė­je, au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lė­je.

Jei­gu na­muo­se ar dar­bo­vie­tė­je tu­ri­te  se­nos bui­ti­nės tech­ni­kos ar elek­tros ir elek­tro­ni­nės įran­gos at­lie­kų, ku­rių ne­pa­jėg­si­te at­neš­ti iki kon­tei­ne­rio, įmo­nės dar­bi­nin­kai  iš­veš ne­mo­ka­mai.

Dau­giau in­for­ma­ci­jos tel. 8 600 90030, el. paš­tu at­lie­Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. (nu­ro­dy­ki­te sa­vo var­dą, te­le­fo­no nu­me­rį, ad­re­są ir ko­kias at­lie­kas rei­kia pa­im­ti).

UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“ ak­ci­jos die­ną tal­ki­nin­kų su­rink­tas šiukš­les iš­veš į są­var­ty­ną.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų