Jadvyga JUZĖNIENĖ

Nepastebimai lekia laikas. Vėl atsivers rytą Saulės vartai, pašauks į gyvenimą. Naujai užgims džiaugsmas, pamačius žydinčią pievą, žaliuojančius lapus, išgirdus paukščių čiulbėjimą. Kažkas pasakys: „Labas rytas!“.

Labas rytas, Tėti, – ištiesęs rankas, Tau pasakys vaikas. Pakeltas ant Tavo rankų, jis pamatys pasaulį. Tu patikėk: esi į vaiko širdį raktas, langas į pasaulį, kurį jis pažins.

 

Su Tėvo diena, Tėti! Tu taip reikalingas šeimoje. Tu – atrama, užuovėja nuo gyvenimo gūsių.

Atmintis dėlioja prisiminimus, kartu praleistą laiką su savo Tėvu. Jo žvilgsnis, bendri darbai, kuriant kasdienybės gyvenimą, jo meilė, ištirpdanti negandas, nuoskaudas... Kaip gera buvo atsiremti į Tavo petį! Sakydavai, kad paukščių čiulbėjimas – tai dvasios muzika, kad bitės savaip dainuoja, todėl jų medus saldus, ir jei šeimoje vienas kitą myluojam – gyvenimas gražus.

Vaikystėje Tėvo dieną rišdavom ąžuolo šakeles, sakydavom, kad ąžuolas suteikia stiprybės. Dabar bendraujame tik kapų tylumoje mintimis...

Tėti, Tavo pastatytas baltas aukštas kryžius prie Saudininkų koplytėlės Kelmės rajone dar stovi. Aplink jį jau atsirado kryžių kalnelis. Jis – tai Tavo padėka už karo metu išlikusius gyvus vaikus ir mylimą mamą. Metus skaičiuojam dešimtmečiais, bet meilė Tau, ilgesys neužgesę. Jie amžiaus neturi ir visada atveda prie Tavo kapo. Ašarėlėm palaistome puokštės žiedelius ir sakom: „Iki, tėti...“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų