Spausdinti šį puslapį

Ledo festivalis Estijoje

Ri­ma BOŠKEVIČIENĖ

Uk­mer­gės mo­te­rų krep­ši­nio klu­bo pre­zi­den­tė

 

Uk­mer­giš­kių ko­man­da – „Le­do fes­ti­va­ly­je“.

Es­ti­jos ne­pri­klau­so­my­bės die­nos pro­ga Per­nu mies­te vy­ko „Le­do fes­ti­va­lis 2012“. Jo me­tu vi­są sa­vai­tę mies­te vy­ko įvai­rūs ren­gi­niai – mies­to mu­gė, kon­cer­tai, pa­ro­dos, le­do skulp­tū­rų ple­ne­ras, įvai­rios žie­mos spor­to pra­mo­gos, snieg­len­ti­nin­kų, le­do ri­tu­lio, sli­di­nė­ji­mo var­žy­bos.

Krep­ši­nio mė­gė­jus į di­de­lį spor­to kom­plek­są su­kvie­tė tarp­tau­ti­nis Le­do tur­ny­ras, ku­ria­me da­ly­va­vo Uk­mer­gės mo­te­rų krep­ši­nio klu­bo sen­jo­rių ko­man­da.

Tur­ny­re da­ly­va­vo aš­tuo­nios moks­lei­vių, še­šios mo­te­rų bei de­šimt vy­rų ko­man­dų. Mo­te­rų tur­ny­ras bu­vo su­reng­tas dau­giau nei 35 m. am­žiaus gru­pė­je. Ja­me da­ly­va­vo ko­man­dos iš Es­ti­jos, Lat­vi­jos, Lie­tu­vos ir Ru­si­jos.

Uk­mer­giš­kės po­gru­py­je žai­dė kar­tu su lat­vė­mis bei ru­sė­mis. Po at­kak­lios ko­vos jos li­ko ant­ros, to­dėl ki­tą die­ną ko­vo­jo dėl tre­čio­sios vie­tos. De­ja, sėk­mė ly­dė­jo es­tes, ku­rios ir iš­ko­vo­jo pri­zi­nes vie­tas. Vy­rų tur­ny­re taip pat da­ly­va­vo lie­tu­vių ko­man­da iš Rad­vi­liš­kio, ku­ri jau ne pir­mus me­tus rung­ty­niau­ja to­kia­me tur­ny­re. Jiems sėk­mė bu­vo pa­lan­kes­nė – fi­na­le, ne­pa­vy­kus įveik­ti es­tų, lie­tu­viai li­ko an­tri.

Tur­ny­ro me­tu už­si­mez­gė drau­gys­tė su Es­ti­jos, Lat­vi­jos bei Ru­si­jos ko­man­do­mis, pa­si­keis­ta ben­dra in­for­ma­ci­ja, kon­tak­tais. Šio­se ša­ly­se kas­met taip pat vyks­ta su­au­gu­sių­jų spor­to žai­dy­nės bei įvai­rūs tur­ny­rai.

Šven­tė­je da­ly­va­vęs Sankt Pe­ter­bur­go su­au­gu­sių­jų spor­to or­ga­ni­za­ci­jos „Ru­si­ja“ va­do­vas Alek­san­dras Sa­zo­nen­ko sa­kė, kad jų ko­man­dos mie­lai at­vyk­tų į Uk­mer­gę.

Uk­mer­gės mo­te­rų krep­ši­nio ko­man­da taip pat lau­kia­ma Sankt Pe­ter­bur­ge ren­gia­muo­se tarp­tau­ti­niuo­se krep­ši­nio tur­ny­ruo­se.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)