Lietuvos paštas kviečia įsirengti pašto dėžutes

Visus gyventojus bei įmones Lietuvos paštas ragina iki birželio 1 dienos įsirengti gaunamųjų laiškų dėžutes. To nepadariusiems iki minėto termino, pašto siuntas, pranešimus ir prenumeratą bus galima atsiimti tik teritoriją aptarnaujančiame pašte.

„Daugelis pašto dėžučių yra netvarkingos, o kai kurie gyventojai prie savo namų išvis nėra jų įsirengę. Į netvarkingas pašto dėžutes mūsų laiškininkai negali pristatinėti laiškų ar užprenumeruotų leidinių. Todėl primygtinai gyventojų bei įmonių prašome įsirengti tvarkingas pašto dėžutes“, – teigė Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

 

Apie raginimą įsirengti pašto dėžutes bus informuoti tik tie gyventojai ir įmonės, kurių pašto dėžutės yra netvarkingos ar jų išvis nėra įsirengę.

Pagal Lietuvos Respublikos pašto įstatymą, pašto korespondencija, užprenumeruoti leidiniai ar kita informacinė medžiaga gyventojams bei įmonėms pristatoma tik į tvarkingas ir prieinamose vietose įrengtas pašto dėžutes.

Įsirengti tvarkingas ir laiškininkams prieinamas pašto dėžutes ragina ir Europos pašto operatorius vienijanti asociacija „PostEurop“.

Daugiabučiuose namuose pašto dėžutės turi būti įrengtos ne aukščiau kaip antrame aukšte, sodininkų bendrijose – prie pagrindinių įvažiavimų, o įmonėse, įstaigose ar organizacijose – prie pagrindinio įėjimo į pastatą.

Gyventojams ir įmonėms iki birželio 1 dienos neįsirengus pašto dėžučių, pašto siuntos, pranešimai apie jų gavimą, prenumerata ir kita informacija nebus pristatoma. Pašto siuntas, pranešimus ir prenumeratą bus galima atsiimti tik teritoriją aptarnaujančiame pašte. Daugiau informacijos – telefonu 8 700 55400.

UŽ inf

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų