Ligoninėje rasta pažeidimų

Ne­se­niai bai­gė­si du mė­ne­sius tru­kęs fi­nan­si­nis pa­tik­ri­ni­mas VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nė­je. Įmo­nė­je ras­ta fi­nan­si­nių pa­žei­di­mų. Kaip re­a­guo­ti į au­di­to iš­va­das, spręs su jo­mis su­si­pa­ži­nę ra­jo­no ta­ry­bos na­riai.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Nuo spa­lio pra­džios dar­bo už­mo­kes­tį  VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nė­je tik­ri­no ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės kon­tro­lie­riai.

Sa­vi­val­dy­bės įsteig­ta įmo­nė bu­vo tik­ri­na­ma ra­jo­no ta­ry­bos na­rių pra­šy­mu. Fi­nan­si­ne jos būk­le ta­ry­ba su­si­do­mė­jo, kai li­go­ni­nės dar­buo­to­jai pa­si­skun­dė dėl vė­luo­jan­čių at­ly­gi­ni­mų. Iš pra­džių pla­nuo­ta au­di­tą at­lik­ti per mė­ne­sį, ta­čiau vė­liau jis pra­tęs­tas dar an­tra tiek.

VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nė­je dir­ba apie 570 dar­buo­to­jų. At­ran­kos bū­du bu­vo tik­ri­na­mas šių me­tų pir­mo­jo pus­me­čio dar­bo už­mo­kes­tis. Aiš­kin­ta­si, ar nė­ra pa­žei­di­mų, iš­mo­kant pa­grin­di­nį at­ly­gi­ni­mą, prie­dus, prie­mo­kas bei ki­tus pri­skai­ty­mus.

Kaip pa­aiš­ki­no sa­vi­val­dy­bės kon­tro­lie­rė Onutė Mi­ke­lie­nė, pa­žei­di­mų li­go­ni­nė­je ras­ta, apie juos in­for­muo­tas ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas, ku­riam pa­teik­tos au­di­to iš­va­dos.

Anot kon­tro­lie­rės, es­mi­nis pa­žei­di­mas – įmo­nė­je  ne­pa­tvir­tin­ta dar­bo ap­mo­kė­ji­mo tvar­ka, ku­ri tu­rė­tų bū­ti su­de­rin­ta su ste­bė­to­jų ta­ry­ba. Taip pat nu­sta­ty­ta Dar­bo ko­dek­so pa­žei­di­mų. Tik­rin­to­ja re­ko­men­da­vo pa­reng­ti įmo­nė­je aiš­kią prie­dų mo­kė­ji­mo sis­te­mą.

Kai ku­rie pa­žei­di­mai įmo­nės ad­mi­nist­ra­ci­jos bu­vo tai­so­mi au­di­to me­tu. „Ga­li bū­ti, kad jie pa­da­ry­ti iš ne­ži­no­ji­mo ar ne itin kruopš­taus dar­buo­to­jų pa­rei­gų at­li­ki­mo“, – sa­ko O. Mi­ke­lie­nė.

Nu­sta­ty­ta, kad įmo­nė­je yra ir de­bi­to­ri­nių, ir kre­di­to­ri­nių įsi­sko­li­ni­mų. Li­go­ni­nei sko­lin­gos Te­ri­to­ri­nės li­go­nių ka­sos. Dėl tos prie­žas­ties ji tam­pa sko­lin­ga sa­vo kre­di­to­riams, tarp ku­rių – ir dar­buo­to­jai.

Au­di­tą sa­vi­val­dy­bės kon­tro­lie­rius šio­je įmo­nė­je at­li­ko pir­mą kar­tą.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ras A. Ko­pūs­tas tei­gia, kad šiuo me­tu su­si­pa­žįs­ta su pa­teik­to­mis pa­tik­ri­ni­mo iš­va­do­mis. Apie jas in­for­muo­ti ir ki­ti sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos spe­cia­lis­tai. „Ko­kių im­si­mės prie­mo­nių, dar ne­ga­liu pa­sa­ky­ti, nes šį klau­si­mą spręs ra­jo­no ta­ry­bos na­riai“, – sa­ko jis.

VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sia­sis gy­dy­to­jas Al­gi­man­tas Ve­lič­ka sa­ko, kad įstai­gos ad­mi­nist­ra­ci­ja įpa­rei­go­ta at­sa­ky­ti apie pri­im­tus spren­di­mus iki ki­tų me­tų sau­sio 28 die­nos. „Da­bar at­lie­ka­mi pro­ce­dū­ri­niai da­ly­kai. Kai da­ry­si­me spren­di­mus, at­si­žvelg­si­me į pa­sta­bas“, – tei­gia jis.

Tuo tar­pu li­go­ni­nės dar­buo­to­jai ti­ki­na bu­vu­sio pa­tik­ri­ni­mo re­zul­ta­tus jau įžvel­gian­tys va­do­vų spren­di­muo­se. „Ne­se­niai li­go­ni­nės skel­bi­mų len­to­je pa­si­ro­dė at­ly­gi­ni­mų mo­kė­ji­mo gra­fi­kas, ko anks­čiau ne­bu­vo“, – sa­kė sa­vo pa­var­dės vie­šin­ti ne­no­rė­ju­si me­di­kė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų