Nuo ket­vir­ta­die­nio vi­si Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­no gy­ven­to­jai ne­te­ko karš­to van­dens. Ir nieks ne­ga­li tiks­liai pa­sa­ky­ti, ka­da jį tu­rės: op­ti­mis­tiš­kiau­sia prog­no­zė – po sa­vai­tės, pe­si­mis­tiš­kiau­sia  – ru­de­nį.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Į ka­ti­li­nę Nr. 3 te­ko įsi­lauž­ti.

Karš­tas van­duo iš mik­ro­ra­jo­no gy­ven­to­jų čiau­pų nu­sto­jo te­kė­ti, kuo­met bu­vo su­stab­dy­ta ša­lia Vai­kų glo­bos na­mų esan­ti ka­ti­li­nė Nr. 3. To­kių veiks­mų im­ta­si nu­trau­kus su­tar­tį su ši­lu­mos ūkį nuo­mo­ju­sia UAB „Mies­to ener­gi­ja“.

Kaip ir vi­sas pe­ri­ma­mas ši­lu­mos ūkio tur­tas, ka­ti­li­nė sa­vi­val­dy­bei ati­te­ko ne ge­ruo­ju, o tik iš­lau­žus jos du­ris.

06-25-2_straipsnio_2_nuotr

Pa­te­kus į ka­ti­li­nę, ant jos du­rų paka­bin­tas skel­bi­mas, kad teis­mo spren­di­mu ją pe­rė­mė Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė.


„Mies­to ener­gi­jos“ va­do­vai rak­tų nuo ka­ti­li­nės sa­vi­val­dy­bės at­sto­vams ne­da­vė, tad  te­ko pa­si­telk­ti spy­nų lau­ži­mo įran­gą. Tur­to pe­rė­mi­mo ope­ra­ci­ją ste­bė­jo po­li­ci­jos, „Mies­to ener­gi­jos“ ir sa­vi­val­dy­bės at­sto­vai. Ka­ti­li­nei su­stab­dy­ti bu­vo pa­kvies­ti UAB „Izo­ba­ra“ spe­cia­lis­tai.

At­ei­ty­je ka­ti­li­nę eks­plo­a­tuos UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“.

Ra­jo­no vi­ce­me­ras Gri­go­ri­jus Mal­ča­no­vas ir sa­vi­val­dy­bės Ju­ri­di­nio sky­riaus ve­dė­jas Ri­mas Jur­gi­lai­tis  įsi­ti­ki­nę, kad pe­rė­mus ka­ti­li­nę pa­vyks grei­tai su­tvar­ky­ti vi­sus rei­kia­mus do­ku­men­tus, kad ji ga­lė­tų bū­ti to­liau eks­plo­a­tuo­ja­ma.

06-25-2_straipsnio_3_nuotr


R. Jur­gi­lai­tis sa­ko, kad da­ro­ma vis­kas, kad šil­tas van­duo kuo grei­čiau pa­tek­tų į gy­ven­to­jų bu­tus, ta­čiau ge­rus no­rus stab­do įvai­rios kliū­tys: su­sir­gęs „Uk­mer­gės ši­lu­mos“ di­rek­to­rius, ant­sto­lių trū­ku­mas, val­di­nin­kų atos­to­gos bei la­bai smar­kus „Mies­to ener­gi­jos“ pa­si­prie­ši­ni­mas.

To­kį stai­gų ka­ti­li­nės pe­rė­mi­mą ne­tei­sė­tu va­di­nan­tys „Mies­to ener­gi­jos“ at­sto­vai bau­gi­na, kad gy­ven­to­jai be karš­to van­dens pa­lik­ti il­gam.

06-25-2_straipsnio_4_nuotr


Pa­sak jų, laikantis tei­si­nių  ter­mi­nų, vien li­cen­ci­jos iš­da­vi­mas už­truk­tų ne vie­ną mė­ne­sį. Li­cen­ci­ja – ne vie­nin­te­lis svar­bus do­ku­men­tas. Pe­rė­mus ka­ti­li­nę teks pa­si­rū­pin­ti ga­ly­be ki­tų lei­di­mų, su­ti­ki­mų, su­tar­čių ir su­tar­tė­lių. Vie­na to­kių – su­tar­tis su du­jų tie­kė­jais, ki­ta – ap­lin­kos tar­šos lei­di­mai.

„Mies­to ener­gi­ja“ ant vi­sų Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­no dau­gia­bu­čių na­mų laip­ti­nių du­rų jau iš­ka­bi­no skel­bi­mus, ku­riuo­se ra­gi­na­ma pre­ten­zi­jas dėl karš­to van­dens iš­sa­ky­ti tie­sio­giai ra­jo­no va­do­vui.

Šią sa­vai­tę dau­giau ka­ti­li­nių ne­bu­vo stab­do­ma – per­im­tos tik ši­lu­mos tra­sos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų