Spausdinti šį puslapį

Maironio gatvėje situacija grėsminga

Mai­ro­nio gat­vės gy­ven­to­jų kan­try­bės tau­rė per­pil­dy­ta. Į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si šios gat­vės gy­ven­to­ja An­ge­lė pa­sa­ko­jo, kad gy­ven­ti „ap­ka­suo­se“ žmo­nėms jau nu­si­bo­do. Ka­dan­gi jo­kie dar­bai pas­ta­ruo­ju me­tu ne­vyks­ta, gy­ven­to­jai da­ro iš­va­das, kad pra­si­dė­jęs šil­dy­mo se­zo­nas jų gat­vę ga­li ir ap­lenk­ti.

 Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Mai­ro­nio gat­vės ši­lu­mi­nė tra­sa jau bai­gia ap­aug­ti žo­le.

Ši­lu­mi­nę tra­są Mai­ro­nio gat­vė­je UAB „Sta­ty­bos mon­ta­vi­mo dar­bai“ klo­ti pra­dė­jo pa­va­sa­rį. Anot di­rek­to­riaus Val­do Pet­ro­nio, dar­bus įmo­nė tu­rė­jo baig­ti dar va­sa­ros pra­džio­je. Dar­bai pra­dė­jo strig­ti, kuo­met sa­vi­val­dy­bė nu­trau­kė nuo­mos su­tar­tį su ši­lu­mos ūkio nuo­mi­nin­ku UAB „Mies­to ener­gi­ja“. Su šia ben­dro­ve „Sta­ty­bos mon­ta­vi­mo dar­bai“ su­da­riu­si su­tar­tį pa­klo­ti ši­lu­mi­nę tra­są.

V. Pet­ro­nis sa­ko, kad dėl ne­si­bai­gian­čio gin­čo tarp sa­vi­val­dy­bės ir ši­lu­mos ūkio nuo­mi­nin­ko Mai­ro­nio gat­vė ta­po jų ka­ro lau­ku, o gy­ven­to­jai ta­po sa­vo­tiš­kais įkai­tais. Pa­sak pa­šne­ko­vo, ar­tė­jant šil­dy­mo se­zo­nui, si­tu­a­ci­ja tam­pa pa­kan­ka­mai grės­min­ga.

„Klau­si­mas ga­lė­tų bū­ti iš­spren­džia­mas la­bai leng­vai, bet tam rei­kia abie­jų ša­lių ge­ros va­lios bei no­ro ap­rū­pin­ti žmo­nes karš­tu van­de­niu“, – sa­ko di­rek­to­rius. Ta­čiau spren­di­mus rei­kė­tų pri­im­ti kuo ope­ra­ty­viau, nes pa­baig­ti dar­bus dar rei­kė­tų bent mė­ne­sio.

V. Pet­ro­nis ti­ki­na, kad de­da­mos pa­stan­gos pa­veik­ti UAB „Mies­to ener­gi­ja“ svei­ką pro­tą bei są­ži­nę. Ne­se­niai įmo­nė kar­tu su UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ pa­tei­kė UAB „Mies­to ener­gi­ja”  ge­ne­ra­li­niam di­rek­to­riui Ar­tū­rui Stra­vins­kui pa­siū­ly­mą ir su­si­ta­ri­mo pro­jek­tą dėl ob­jek­to už­sa­ko­vo tei­sių  ir pa­rei­gų per­lei­di­mo UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“. Ta­čiau iki šio­lei jo­kio at­sa­ky­mo iš ad­re­sa­to ne­ga­vo.

UAB „Mies­to ener­gi­ja“ di­rek­to­rius A. Stra­vins­kas tei­gia, kad vyks­tant ši­lu­mos ūkio pe­rė­mi­mui, tur­tą ant­sto­liai per­da­vė sa­vi­val­dy­bei. Jai per­duo­ta ir Mai­ro­nio gat­vės ši­lu­mi­nė tra­sa. „Raš­tu krei­pė­mės į sa­vi­val­dy­bę, pa­tei­kę ke­le­tą pa­siū­ly­mų, ta­čiau mums iki šiol ne­bu­vo at­sa­ky­ta, kaip jie įsi­vaiz­duo­ja pro­ble­mos spren­di­mą“, – sa­ko jis. A. Stra­vins­kas at­si­sa­ko ves­ti de­ry­bas, jei ne­gaus at­sa­ky­mo iš sa­vi­val­dy­bės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)