Spausdinti šį puslapį

Motina nežinojo, kur dukra

As­ta KROGERTIENĖ

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai

 

Lie­pos 16 d. apie 18 val. ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to bu­dė­to­jai su­lau­kė skam­bu­čio, kad ras­ta pa­si­me­tu­si mer­gai­tė. Apie tai pra­ne­šė vie­na mies­to gy­ven­to­ja. Ji pa­pa­sa­ko­jo, jog prie jos pri­ėju­si maž­daug 5–6 me­tų mer­gai­tė verkš­len­da­ma pra­šė pa­dė­ti su­ras­ti sa­vo na­mus.

Pa­tru­liai nu­vy­ko į nu­ro­dy­tą vie­tą ir pa­ė­mė pa­si­me­tu­sią ma­žy­lę. Pa­ben­dra­vus su vai­ku, pa­vy­ko apy­tiks­liai iš­si­aiš­kin­ti, kur ji gy­ve­na. Pa­rei­gū­nus la­biau­siai su­glu­mi­no tai, kad nu­vy­kus pas mo­ti­ną, ji ne­ga­lė­jo pa­aiš­kin­ti, kur yra duk­ry­tė. Mo­ti­na bu­vo įspė­ta, o in­for­ma­ci­ja per­duo­ta ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Vai­ko tei­sių ap­sau­gos sky­riaus dar­buo­to­jams. Tė­vams, ne­si­rū­pi­nan­tiems sa­vo vai­kais, Ad­mi­nist­ra­ci­nės tei­sės pa­žei­di­mų ko­dek­so 181 straips­ny­je yra nu­ma­ty­ta at­sa­ko­my­bė.

„Kai ku­riems tė­ve­liams rei­kia pri­min­ti, kad bū­ti­na la­biau rū­pin­tis sa­vo at­ža­lo­mis“, – sa­ko Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pre­ven­ci­jos po­sky­rio spe­cia­lis­tė In­gri­da Ju­zė­nie­nė. Pa­rei­gū­nai pa­ste­bi ma­žus vai­kus, ei­nan­čius be su­au­gu­siųjų. Aną­dien vie­nas pyp­lys, at­si­sė­dęs ant ša­li­gat­vio in­ten­sy­vio­je Vil­niaus gat­vė­je, ste­bė­jo pra­va­žiuo­jan­čias ma­ši­nas... Itin daž­nas at­ve­jis, kai tė­vai ma­ža­me­čius pa­lie­ka pri­žiū­rė­ti kiek vy­res­niems bro­liams ar se­sėms, tik, de­ja, šie bū­na įni­kę į kom­piu­te­rius ir vi­sai pa­mirš­ta tė­vų nu­ro­dy­mus.

„Gat­vė vai­kams – pa­vo­jin­ga vie­ta. Tai tė­ve­liai pri­va­lo įsi­dė­mė­ti ir ge­rai įver­tin­ti, ar ga­li vie­nus vai­kus iš­leis­ti“, – kal­bė­jo I. Ju­zė­nie­nė. Pa­rei­gū­nė at­krei­pė dė­me­sį ir į ne­pil­na­me­čius dvi­ra­ti­nin­kus: „Ke­lių eis­mo tai­syk­lė­se nu­ma­ty­ta, kad va­žiuo­ti ke­liais dvi­ra­čiu lei­džia­ma ne jau­nes­niems kaip 14 me­tų vai­kams, o iš­klau­siu­siems ati­tin­ka­mą mo­ky­mo kur­są ir tu­rin­tiems mo­ky­mo įstai­gos iš­duo­tą pa­žy­mė­ji­mą – ne jau­nes­niems kaip 12 me­tų. Iki 18 me­tų as­me­nys, va­žiuo­jan­tys dvi­ra­čiu, pri­va­lo bū­ti už­si­dė­ję ir už­si­se­gę dvi­ra­ti­nin­ko šal­mą.“

 

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)