Spausdinti šį puslapį

Naujagimius laidojo srutų duobėje

 

Krau­pus nu­si­kal­ti­mas įvyk­dy­tas Ly­duo­kių se­niū­ni­jo­je, Ku­rė­jų kai­me. Pa­aiš­kė­jo, kad šio kai­mo gy­ven­to­ja Ra­sa B. nu­žu­dė ir sru­tų duo­bė­je pa­lai­do­jo ne vie­ną sa­vo nau­ja­gi­mį.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Nu­si­kal­ti­mų siū­lą Ku­rė­juo­se po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai pra­dė­jo trauk­ti po to, kai pra­ėju­sią sa­vai­tę ga­vo pra­ne­ši­mą, jog šio kai­mo gy­ven­to­ja 30-me­tė Ra­sa ga­lė­jo bū­ti nėš­čia, bet vai­ko ne­tu­ri. Šiais įta­ri­mais su pa­rei­gū­nais pa­si­da­li­no Ly­duo­kių se­niū­ni­jos so­cia­li­nė dar­buo­to­ja. Ir ji, ir ki­ti kai­mo žmo­nės ma­tė, kad Ra­sa lau­kia­si, ta­čiau ši ka­te­go­riš­kai nei­gė esan­ti nėš­čia.

 

Ku­rė­jų kai­mo gy­ven­to­jų sru­tų duo­bė­je pa­rei­gū­nai trau­kė kū­di­kio kau­le­lius.
Dai­vos Zim­blie­nės nuotr.

Lie­pos 1 die­ną vėl pa­ma­čiu­si mo­te­rį so­cia­li­nė dar­buo­to­ja pa­ste­bė­jo, kad ši jau be pil­vo. Tai tik su­stip­ri­no įta­ri­mus ir pa­ska­ti­no pra­neš­ti apie įvy­kį po­li­ci­jai.

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai ap­klau­sė įta­ria­mą­ją. Iš pra­džių ji sa­vo kal­tę ka­te­go­riš­kai nei­gė, bet po to pri­si­pa­ži­no pa­gim­džiu­si ir nu­žu­džiu­si nau­ja­gi­mį.

Sa­vo pa­ro­dy­muo­se mo­te­ris tei­gė, kad są­rė­miai jai pra­si­dė­jo bir­že­lio 29-osios nak­tį. Nu­ė­ju­si į at­ski­rą kam­ba­rį ji gim­dė nie­kie­no ne­pa­de­da­ma ke­lio­li­kos lit­rų tal­pos van­dens du­be­ny­je. Gi­mu­sį ber­niu­ką mo­ti­na pa­li­ko van­de­ny­je, o pa­ti iš­ėjo į ki­tą kam­ba­rį ir žiū­rė­jo te­le­vi­zi­jos lai­dą. Po kiek lai­ko jau ne­be­gy­vą vai­ke­lį iš­ne­šė į lau­ką ir įme­tė į ūki­nia­me pa­sta­te esan­čią sru­tų duo­bę. Ją gim­dy­vė už­den­gė dang­čiu, o ant vir­šaus už­ri­de­no au­to­mo­bi­lio pa­dan­gą.

Du vai­kus jau au­gi­nan­ti mo­te­ris tik­riau­siai ti­kė­jo­si nu­si­kal­ti­mą nu­slėp­ti. Ta­čiau pa­rei­gū­nai duo­bė­je su­ra­do ne tik prieš sa­vai­tę gi­mu­sį vai­ke­lį, bet ša­li­mais ap­ti­ko ir daug kau­lų. At­li­kus jų eks­per­ti­zę pa­aiš­kė­jo bai­si tie­sa – pa­si­ro­do, sru­tų duo­bė­je, ša­lia šių me­tų bir­že­lį įmes­to nau­ja­gi­mio, yra ir ki­to vai­ke­lio ar net ke­lių kū­di­kių pa­lai­kai.

Įkal­čių pri­rem­ta mo­ti­na įvy­kį ti­rian­tiems pa­rei­gū­nams pri­si­pa­ži­no, kad prieš po­rą me­tų į tą pa­čia duo­bę įme­tė taip pat na­muo­se pa­gim­dy­tą vai­ke­lį. Eks­per­tai nu­sta­tys, ke­lių nau­ja­gi­mių ka­pu bu­vo ta­pu­si sru­tų duo­bė. Kol kas mo­te­ris pri­si­pa­žįs­ta dėl prieš po­rą me­tų įvyk­dy­to to­kio pa­ties nu­si­kal­ti­mo, ta­čiau žmo­nės kal­ba, kad nėš­čia ji bu­vo ir prieš pen­ke­rius me­tus.

Ra­sa ir jos su­tuok­ti­nis Gin­tau­tas po ap­klau­sos bu­vo su­lai­ky­ti. Įta­ria­ma, kad su­tuok­ti­nis ži­no­jo, ko­kiu bū­du jo žmo­na at­si­kra­to nau­ja­gi­miais, o gal net pa­dė­jo tai da­ry­ti.

Už pa­na­šų nu­si­kal­ti­mą jį įvyk­džiu­siam as­me­niui gre­sia ne to­kia jau ir di­de­lė – iki 5 me­tų lais­vės at­ėmi­mo baus­mė.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Vai­ko tei­sių ap­sau­gos sky­riaus ve­dė­ja As­ta Le­o­na­vi­čie­nė sa­kė, kad su to­kiu at­ve­ju, kai mo­ti­na at­si­kra­to ne vie­nu sa­vo nau­ja­gi­miu, per 17 me­tų su­si­du­ria pir­mą kar­tą. Anot A. Le­o­na­vi­čie­nės, į ri­zi­kos šei­mų są­ra­šą Ra­sos ir Gin­tau­to šei­ma bu­vo įtrauk­ta pra­ėju­sių me­tų pa­bai­go­je. Pa­grin­di­nė su­tuok­ti­nių pro­ble­ma – so­cia­li­nių įgū­džių sto­ka. Ta­čiau šei­mos la­bai ap­si­lei­du­sia tik­rai ne­bu­vo ga­li­ma pa­va­din­ti – su­tuok­ti­niai iki pra­ėju­sių me­tų tu­rė­jo dar­bus, my­lė­jo ir rū­pi­no­si sa­vo vai­kais. Pas­ta­ruo­ju me­tu vy­ras ir žmo­na – be­dar­biai.

„Džiau­giuo­si, kad šis nu­si­kal­ti­mas bu­vo at­skleis­tas, kad so­cia­li­nė dar­buo­to­ja bu­vo pa­sta­bi, nes ne­aiš­ku, ke­liais dar vai­kais ji bū­tų at­si­kra­čiu­si“, - kal­bė­jo ve­dė­ja.

Šiuo me­tu di­džiau­sias Vai­ko tei­sių ap­sau­gos sky­riaus dar­buo­to­jų rū­pes­tis – dvie­jų šei­mos vai­kų li­ki­mas. Ant­ra­die­nį, kai abu tė­vai bu­vo su­im­ti ir iš­vež­ti į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą, dvy­li­kos ir vie­nuo­li­kos me­tų po­ros vai­kus sky­riaus dar­buo­to­jai iš­ve­žė ir lai­ki­nai ap­gy­ven­di­no glo­bos na­muo­se. Kol kas ne­pa­vy­ko ras­ti gi­mi­nių ar ar­ti­mų­jų, ga­lin­čių pri­glaus­ti ir pa­si­rū­pin­ti di­džiu­lį stre­są pa­ty­ru­siais ne­pil­na­me­čiais.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)