Spausdinti šį puslapį

Naujas teismo pastatas turėtų būti pastatytas per trejus metus

„Nau­jas teis­mo pa­sta­tas Uk­mer­gė­je tu­rė­tų at­si­ras­ti per tre­jus me­tus, sa­ko tei­sin­gu­mo mi­nist­ras Juo­zas Ber­na­to­nis“, – pra­ne­ša BNS.

„Ka­dan­gi bu­vo pa­ves­ta mi­nist­ro pir­mi­nin­ko mū­sų mi­nis­te­ri­jai su ki­to­mis ži­ny­bo­mis tuos klau­si­mus spręs­ti, mes jau pa­ruo­šė­me ati­tin­ka­mą pa­žy­mą, teik­si­me Vy­riau­sy­bei. Da­bar mums trūks­ta tik Tei­sė­jų ta­ry­bos ap­si­spren­di­mo dėl ei­liš­ku­mo – ko­kie teis­mai tu­rė­tų bū­ti re­no­vuo­ja­mi, sta­to­mi, ko­kiais bū­dais. Bet aš įsi­vaiz­duo­ju, kad pa­gal tai, kaip mes ta­rė­mės, Uk­mer­gė­je tu­rė­tų bū­ti nau­jas teis­mo pa­sta­tas pa­sta­ty­tas per tre­jus me­tus“, – sa­kė mi­nist­ras.

J. Ber­na­to­nio tei­gi­mu, spren­di­mus dėl to ke­ti­na­ma pri­im­ti šį mė­ne­sį.

Per­nai gruo­dį Uk­mer­gės teis­mo pa­sta­te ug­nia­ge­siai gel­bė­to­jai su­rin­ko apie du ki­log­ra­mus gyv­si­dab­rio, ši si­tu­a­ci­ja bu­vo pri­pa­žin­ta eks­tre­ma­liu įvy­kiu.

Gyv­si­dab­ris ap­tik­tas at­lie­kant re­mon­tą teis­mo pa­sta­te Kęs­tu­čio aikš­tė­je. Po šių įvy­kių Lie­tu­vos svei­ka­tos moks­lų uni­ver­si­te­to Neu­ro­moks­lų ins­ti­tu­to neu­ro­tok­si­ko­lo­gi­jos la­bo­ra­to­ri­jo­je iš­tir­ta teis­mo dar­buo­to­jų svei­ka­ta.

Da­bar­ti­nio pa­sta­to de­mer­ku­ri­za­ci­ja už­truks iki pus­an­trų me­tų ir tai kai­nuos apie mi­li­jo­ną li­tų. Ar pa­sta­tas bus tin­ka­mas nau­do­ti, bus aiš­ku tik pa­bai­gus vi­sus dar­bus ir at­li­kus pa­kar­to­ti­nius ty­ri­mus.

Šiuo me­tu teis­mas dir­ba dve­jo­se skir­tin­go­se pa­tal­po­se – Uk­mer­gės ver­slo ir tu­riz­mo cen­tre bei Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)